Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Het verhaal achter de foto

Oude foto’s roepen vaak leuke reacties op. ‘Goh, wat is die ja veranderd in de loop der jaren!’ bijvoorbeeld. Vorig week behandelde ik een door Hans Huizing opgestuurde foto van het laatste seizoen dat hij bij de VV voetbalde. Het verhaal achter deze foto van vandaag is mij niet geheel duidelijk. Hij hing maar zo op het publicatiebord van de Middelstumer voetbalkantine. Geen flauw idee wie hem daar heen heeft gehangen….

‘Herken je het meisje op de foto’, vroeg ik aan mijn wederhelft. Ze had werkelijk waar geen flauw idee dat het om haar overbuurvrouw ging. Misschien ook niet geheel verwonderlijk wanneer u weet dat we inmiddels zo’n kleine 25 jaar verder zijn. Ik vind dat dochter Ilse eigenlijk heel erg op haar lijkt, heb ik daar gelijk in? Hilbrand de Jong, toenmalig directeur van de toenmalige hoofdsponsor Bondsspaarbank lacht breeduit richting camera. Koos van Wolde was toen voorzitter van onze club.

De lange nekharen van Ralf Brouwer zijn hilarisch, Klaver had toen nog geen flauw idee dat hij later een Steakrestaurant zou openen. Gerard Bos werkte vast al voor de firma Boelema en Simon Bolhuis was aanvoerder van dit derde elftal dat enige jaren later zou worden omgedoopt tot het Dreamteam.

Niet iedereen binnen de club was hier even gelukkig mee. Maar het team kende toen met Willem Koopman, Henk Medema, Johan de Hek en Arjen Snijder al ware voetbalhelden. Resten nog 2 priemende vragen. Wie was toch de fotograaf van dit plaatje en waar komt deze foto zo maar in een keer vandaan? 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69