Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Karen Poelstra over Oké Hairstyling en de Bedumer Winterloop

Karen, kun je jezelf in het kort even voorstellen?

Ik ben een geboren en getogen Bedumer. Bedum is de plaats waar ik mijn hele leven met veel plezier heb gewoond. En misschien ben ik door allerlei gebeurtenissen in mijn leven wel een beetje een ‘bekende Bedumer’ geworden. Wat wel weer als voordeel heeft dat ik zelf ook heel veel mensen in Bedum en omstreken ken. Ik ben moeder van 2 zoons. Sven is de oudste, hij is op 11 januari 11 jaar geworden. Kaj is 2 jaar, en af en toe best wel een beetje een ‘kleine bliksem’. Uiteraard in de goede zin des woords, haha.

Ik had vroeger nooit verwacht dat ik het kappersvak in zou rollen. Sterker nog, ik wist vroeger ook nooit wat ik wilde worden. Na 6,5 jaar bedrijfsleider in een sportzaak te zijn geweest, volgden nog 4 jaar bij ABN Amro. In 2002 kwam Oké Hairstyling op mijn pad. Eerst met 3 zaken, tegenwoordig zitten we alleen nog in de gezellige Grotestraat in Bedum.

Al een beetje zin in de knipmarathon?

Natuurlijk! Ook de Oké Hairstylingkapsters, 6 stuks, zijn nu al enthousiast en uiteraard allemaal aanwezig tijdens de marathon. We kunnen zelfs gebruik maken van een gastkapster. Ik vind het dankbaar werk om zo’n groot bedrag aan de organisatie van de Bedumer Winterloop te mogen overhandigen. De opbrengst gaat uiteindelijk natuurlijk helemaal naar het KWF of het UMCG Kankerresearchfonds.

Vorig jaar was een grandioos succes?

Man, dat wil je niet weten. We zijn anderhalf uur bezig geweest om het geld te tellen. We waren niet alleen aan het knippen maar er was ook regelmatig een verloting. Met de gebroeders Zuidhof achter de draaitafel en een hapje en drankje op zijn tijd was het 24 uur lang een gezellige topdrukte.

Uiteindelijk duurde het tellen zo lang dat ze in Fame allemaal op ons zaten te wachten. Maar niet voor niets hoor. Want van te voren hadden we ingezet op een opbrengst van €3.000,-. Uiteindelijk lukte het ons om €6.900,- te overhandigen, meer dan het dubbele dus! Dit jaar beginnen we een uur eerder en maken we gebruik van een telmachine waardoor we het eindresultaat sneller bekend kunnen maken.

Inmiddels zit je ook in de organisatie. Waarom en hoe bevalt dit?

Drie, vier jaar geleden heb ik het er al eens met het personeel over gehad om een knipmarathon te organiseren. Toen hadden we nog een verwendag waarmee we de dames verwenden met een all-in programma. Ik wilde wel eens wat anders. Vorig jaar was het zo ver en door de knipmarathon ben ik ook in de organisatie van de Bedumer Winterloop gekomen. Klaes Hoekstra was direct heel enthousiast door het idee en dat kwam goed uit want zelf treed ik liever niet zo op de voorgrond.

Doordat ik zelf borstkanker gehad heb, weet ik hoe belangrijk onderzoek is en dat er heel veel geld voor nodig is. Maar de eerste plannen waren er dus al voordat ik zelf ziek werd . Gelukkig gaat het nu goed met mij. Ik vind het leuk om met deze enthousiaste groep te mogen samenwerken! Ik ben direct goed in de groep opgenomen. Ook niet zo verwonderlijk natuurlijk, want het zijn bijna allemaal Bedumers die ik goed ken en er zitten ook collega-ondernemers tussen.

Durf je een prognose af te geven?

We hebben van te voren een duidelijke prognose afgegeven van €30.000,- en daar houd ik mij ook aan. Vorig jaar was natuurlijk fantastisch met een opbrengst van ruim €46.000,- maar wanneer het dit jaar minder is mogen we absoluut niet teleurgesteld zijn! Elke euro telt en is mooi meegenomen.

Hoe lang ik nog met de knipmarathon door ga weet ik nog niet. Maar mocht ik stoppen dan komen er vanzelf wel weer nieuwe initiatieven, daar ben ik niet bang voor. Daarvoor zijn de inwoners en ondernemers uit Bedum creatief genoeg.

Je bent al jarenlang het gezicht van Oké Hairstyling Bedum?

Ja, sinds 2002 dus. Waarbij ik wil benadrukken dat ik dat samen met mijn kapsters ben. In het team zitten medewerksters die inmiddels al 19 jaar voor Oké Hairstyling werken. Wat dat betreft zijn we een heel hecht team en dat proberen we ook uit te stralen.

Vroeger altijd onderneemster willen worden?

Dat niet, hoewel het ondernemerschap wel in mijn genen verankerd zit want mijn beide opa’s en oma’s waren ondernemende mensen. De ene tak was melkboer, de andere bakker. Wel heb ik de detailhandelschool gevolgd maar niet met de intentie om een eigen onderneming op te zetten.

Sterker nog, als ik nu weer opnieuw zou mogen kiezen dan zou ik graag op een ambulance willen rijden om mensen te helpen en levensreddende werkzaamheden te verrichten. Dit idee is waarschijnlijk ingegeven door alles wat ik in de loop der jaren meegemaakt heb.

Wat zijn de specialiteiten van Oké Hairstyling?

De geleverde kwaliteit staat natuurlijk voorop maar een gezellige sfeer vinden we ook heel belangrijk! Onderling ouwehoeren we veel en dit doen we ook met onze klanten. We zijn in het rijke bezit van een vaste klantenkring, die ons al jarenlang trouw bezoekt. Ons pand heeft een huiselijke stijl en we zitten natuurlijk in een gezellige straat en omgeving. Tijdens het Charles Dickens festijn kwamen hier niet voor niets 4.000 tot 5.000 mensen op af.

Van het begin af aan zijn we veel met haarkleuren bezig geweest. Ik beschouw dat dan ook wel een beetje als onze specialiteit. Het tijdsbeeld helpt wat dat betreft ook mee want het haar een kleurtje mee geven is tegenwoordig helemaal in. Zelf vind ik het ook heel leuk om te doen.

De haarverzekering is tamelijk uniek?

In onze directe omgeving zijn we hierin uniek inderdaad. Ik kwam dit idee 5 jaar geleden tegen in een vakblad en het sprak mij direct aan. Voor een vast bedrag per maand mag je zo vaak langskomen als je zelf wilt. Er zijn veel mensen die hier gebruik van maken, zonder er misbruik van te maken.

Gemiddeld komt een man 1 keer per 8 a 9 weken bij de kapper en een vrouw 1 keer per 6 a 7 weken. Mijn ervaring is dat mensen door de haarverzekering wat vaker langskomen zonder daarvoor heel veel meer te moeten betalen. Een win-win situatie dus.

Nog leuke knipanekdotes?

Vorig jaar werd ons initiatief van de knipmarathon opgepikt door het Dagblad van het Noorden. Zij maakten hierover een leuk artikel. Hoewel de actie niet bedoeld is om reclame te maken, vonden wij dit wel een leuke bijkomstigheid.

Team Oké Hairstyling doet ook altijd mee aan het bedrijvenvoetbal in Bedum. Maar wel vanuit de Olympische gedachte en de gezelligheid staat voorop. Dat we af en toe als kanonnenvoer dienen en de laatste jaren niet echt aansprekende resultaten boeken doet niets af aan de sfeer rondom het team!

Heb je nog tijd over voor hobby’s?

Ik mag graag wielrennen en de jaarlijkse wintersportvakantie zou ik ook niet graag willen missen. Hetzelfde geldt voor onze qualitytime met het gezin. Mijn partner, Pieter Klaver, bestiert namelijk Steakrestaurant ‘De Kleine Munt’ in Termunten. Omdat we beide ondernemers zijn, valt het niet altijd mee om gezamenlijk wat te ondernemen maar we proberen wel af en toe tijd hiervoor te maken.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken?

Ik heb eigenlijk weinig slaap nodig. Als het ergens gezellig is, dan sluit ik graag de deuren zelf af. Maar wanneer ik eenmaal op bed lig dan moet je mij maar lekker laten slapen!

Waar staat Karen Poelstra over 10 jaar?

Geen idee eigenlijk. Maar ik heb wel geleerd wat ik het allerbelangrijkste vind: gezond blijven! En natuurlijk mijn beide jongens groot zien worden!

Wil je verder nog iets kwijt?

Iedereen is van harte welkom om tijdens de knipmarathon, die op 5 en 6 februari plaatsvindt, een kijkje bij ons te nemen. Mocht je nog een knipbeurt willen, wees er dan snel bij want we zitten inmiddels voor 70 a 80% vol! We hopen natuurlijk op wederom een fantastische opbrengt, dit jaar voor het UMCG kankerresearchfonds.

En uiteraard vinden we het sowieso fijn om nieuwe klanten te ontmoeten. Kom gerust eens de gezellige sfeer bij ons proeven. Wel graag van te voren even een afspraak maken want het zou jammer zijn wanneer wij u door de drukte niet direct kunnen helpen! Alle relevante gegevens vindt u op onze website www.okehairstyling.nl. We zien u graag komen!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69