Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Organisatie Winterloop Bedum staat voor bijzondere uitdaging

Het is mij als Middelstumer gelukt om op bescheiden wijze te infiltreren binnen de organisatie van de Winterloop Bedum. Dat is net zo eervol als dat het beangstigend is. Eervol omdat het een bijna 100% Bedumer aangelegenheid is. Beangstigend omdat ze het in het begin van het lustrumjaar 2015 een recordbedrag voor het KWF binnengesleept hebben. Waar het streefbedrag rond de €30.000,- lag, werd uiteindelijk ruim €46.000,- binnengesleept! Een prestatie van ongekend formaat wat bewijst dat we met een geoliede machine te maken hebben.

Dat werd duidelijk toen ik eenmalig een vergadering in huize Hoekstra boven de bakkerij mee mocht maken. In een ontspannen sfeer werden er snel spijkers met koppen geslagen en vulde het to do lijstje zich rap met verschillende namen en actiepunten. Gelukkig kwam ik er achter dat het streefbedrag weer op €30.000,- ligt en niet nog hoger dan de opbrengst in het jubileumjaar. Maar ergens wil een mens altijd meer natuurlijk. Daar komt bij dat KWF kankerbestrijding natuurlijk geweldig goed werk verricht in de strijd tegen kanker. Een ziekte inderdaad waarmee heel veel mensen in hun directe omgeving helaas wel eens mee te maken hebben of hebben gehad. Iedereen is dus doordrongen van het feit dat onderzoek veel tijd én geld kost.

Vandaar al op een relatief vroeg tijdstip, de Winterloop vindt immers 6 februari 2016 plaats, deze bijzondere oproep. Want de organisatie wil namelijk zowel particulieren als bedrijven oproepen om op ludieke of serieuzere wijze zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Dat schreeuwt natuurlijk om voorbeelden en die zijn er. Zo wist Annemarie Vriezema uit Stedum vorig jaar €200,- in te zamelen door de verkoop van 500 oliebollen die ze thuis in de keuken gebakken had. Een geweldig resultaat inderdaad ontstaan vanuit een jonge, creatieve geest.

Maar ook bedrijven kunnen natuurlijk iets unieks en ludieks verzinnen. Vorig jaar wist Karen Poelstra met haar medewerksters van Oke Hairstyling bijna €7.000 binnen te slepen met hun 24-uur knipmarathon. Zulke bedragen en dergelijke resultaten smaken naar meer. En het geeft u de kans om een steentje bij te dragen aan het goede werk dat verricht wordt door het UMCG kanker researchfonds! Daarbij helpt u de organisatie van de Bedumer Winterloop met het verkrijgen van wederom een top opbrengst!

Sla dus op het bedrijf, bij u in de straat of in de familie/vriendenkring de koppen bijeen en verzin iets moois waardoor zaterdag 6 februari 2016 wederom een historische dag gaat worden in Bedum en omstreken. En natuurlijk geldt deze oproep niet alleen voor de inwoners van de gemeente Bedum! Iedereen is vrij om met goede initiatieven te komen. Het is de organisatie van de Bedumer Winterloop gegund want achter de schermen wordt er al weer het nodige werk verricht.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69