Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Spuit & afwerkingsbedrijf Jan Sleumer Zandeweer

Twee jaar geleden stond ons hele huis op de kop. Maar gelukkig had het wel een goede reden: de aardbevingsschade werd aangepakt. En het had nog een positief punt. Op deze manier kwam ik namelijk in aanraking met Jan Sleumer van het gelijknamige spackspuitbedrijf in Zandeweer. Niet alleen wist hij, in nauwe samenwerking met collega Jan Bos, ons huis weer tip top te spuiten maar we hebben tussendoor ook het nodige afgelachen. Jan is niet alleen een vakman dus maar ook een entertainer, in de goede zin van het woord.

Reden genoeg om ook eens met hem te babbelen en daardoor kwam ik ook wat meer over zijn bedrijf en ervaring te weten. Jan begon zijn spuitcarrière op zijn 19e en brengt inmiddels bijna 30 jaar spuitervaring met zich mee waarvan ongeveer 18 jaar als zelfstandig ondernemer. Schades zijn op zijn buik geschreven. Een oud huis dat op een ruïne lijkt, kan hij weer tot leven brengen. Waar een ander zou zeggen van: ‘Dat kan niet’, daar zegt hij ‘Het kan wel!’

Hij denkt graag met de mensen mee en houdt van strak werken en spuiten. Eerst zorgen voor een strakke, vlakke ondergrond (desnoods breekt hij zelf oude plafondlijsten er uit met een breekijzer) en dan met snelwerkend gips in een open structuur spuiten zodat de klant er niet weken last van heeft. Hij heeft hierbij oog voor het strijklicht. Dit heeft hij van een oud baasje uit Limburg geleerd die hem de fijne kneepjes van het vak heeft bijgebracht. ‘Ge moet met het strieklicht mitwerken, jongen’!

In de loop der jaren heeft Jan vele bijzondere projecten tot een goed einde gebracht. Van kleine klusjes tot hele grote bungalowparken. Maar ook de plafonds van prachtige woningen of de afwerking van het Philips gebouw in Drachten. Allround inzetbaar dus deze spackspuiter uit Zandeweer. Naast een vakman is Jan ook levensgenieter, zanger en hij kan ook nog eens smaakvol allerlei prachtige verhalen vertellen. Voor het laatste verwijs ik u door naar het Babbelen met Bert interview dat ik vorig jaar met hem gehad heb: Babbelen met Jan Sleumer

Jan is te bereiken via het volgende nummer: 0595-433539/06-22632600

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69