Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Ladies Night/girl power vs de mannen van Middelstum 4

Het was me het weekendje wel. Vorige week kreeg ik maar zo een berichtje of ik wel toe wilde treden tot kaartjescontroleur op de The Ladies Night. Dit was ongetwijfeld ingegeven door een eerdere nieuwsflits waarin ik teleurgesteld aangegeven had dat deze night door mijn geslacht helaas ontoegankelijk verklaard was. Maar via de bekende zijdeur ontstond toch een opening om getuige te mogen zijn van een nu al legendarische avond…

Ik moest toch wel even slikken toen ik mij om 17.00 uur bij de ingang van de bovenzaal van Zalencentrum Vita Nova zag staan. Niet alleen was ik op dat moment de enige man maar ‘ze’ hadden me ook nog eens een roze stropdas toebedeeld. De eerste ladies hadden zich al om half vijf gemeld om maar niets van dit spektakel te hoeven missen dus om vijf uur was er geen houden meer aan. Helemaal niet nadat hen een glaasje prosecco was aangeboden. Binnen de kortste keren had ik al meer dan 100 kaarten te pakken en niet veel later waren alle 150 kaarthouders binnen.

Voor mij de hoogste tijd om even te ontspannen aan de bar onder het genot van een biertje. Gelukkig voegden even later Peter Zuidhof (voor het licht, geluid en de stem) en Jannes Klaassen (uiteraard voor de foto’s) zich bij mij. En dus kon ik de verdere avond relaxt genieten van al het moois wat zou gaan komen. En ik heb mij deze avond prima vermaakt tussen al het vrouwelijk schoon. The catwalk werd betreden door mooie showmodellen die uiteraard door Renate van Twinset strak in de kleren waren gezet.

Even later struinde ik langs de kraampjes van KOOZAA, Diodrogisterij Marja, Haarsalon Marthi, Kapsalon Tabak, Schapevel.nl, Petra Klinkhamer pedicure, Lilak nagelstudio en All seasons. Hoogtepunt van de avond was toch wel dat Jannes mij op de foto zette met tal van mooie vrouwen aan mijn zijde, dat maak je ook niet alle dagen mee toch? Tussendoor vermaakte ik mij ook prima in de benedenzaal van Vita Nova alwaar de vrijdagmiddagborrel in volle hevigheid losgebarsten was.

Volgens mij kunnen The Ladies terugkijken op zeer geslaagd debuut waarover nog lang zal worden nagepraat. En die de mannen natuurlijk aan het nadenken gezet hebben. Want als er een avond voor de vrouwen in Vita georganiseerd kan worden, waarom dan geen avond voor de mannen? Er is tijdens de barpraat al een prachtige titel voor deze avond bedacht: ‘LADIES NAIT’! We wachten gespannen af wat komen gaat…

Zaterdag ging de girl power overigens gewoon nog even verder. Want Eetcafé Brouwers bestaat één jaar en dat was voor Esther Goedhart reden genoeg om een mooi feest te organiseren. Uiteraard in innige samenwerking met de mannelijke naamgever van Brouwers want ‘it takes two to tango’. Een zeer gezellig Halloweenfeestje was ons deel en Brouwers barstte door de drukte bijna uit haar voegen. Helemaal toen de mannen van The Outtakes de registers open trokken. Tussendoor konden we ons vergapen aan fraaie Halloween creaties want menig bezoeker was ‘verkleed’ gekomen…

En dus werd Middelstum uitdrukkelijk op de kaart gezet door heel veel vrouwelijk enthousiasme. Zouden de mannen van Middelstum hier nog wat tegenover kunnen zetten? Gelukkig kan ik deze vraag positief beantwoorden. Want juist in het weekend van het vrouwelijke geweld, kregen de mannen van Middelstum 4 een nieuw tenue aangemeten. Doorgaans zou dit natuurlijk om nieuwe trainingspakken of nieuwe tenues moeten gaan maar Middelstum 4 is net even anders dan anders…

Normaal is zo’n laagste seniorenteam van de club een soort van afvoerputje. Uitkomend in de krochten van het amateurvoetbal is het doorgaans een vergaarbak van oudere spelers, kneusjes en de minder getalenteerden onder ons. Midddelstum 4 bungelde dan ook vaak onderaan in het rechterrijtje, net boven of onder de degradatiestreep. Waarbij opgetekend moet worden dat wanneer je zo laag speelt, je niet meer kunt degraderen…

Dat moet anders, zal ‘haute couturier’ John van Dijken gedacht hebben. Tijdens de doldwaze V&D prijzencircus ging hij in de slag met Eric Bos van de V&D. Het eerste voordeeltje was binnen maar er restte toch nog een financieel gat. Gelukkig wist een prominent speler de ondernemers van Bouwbedrijf Van Dijken tijdens het VCA-certificeringsfeestje te overtuigen van de kwaliteiten van het team. En met hun logo op het pak, kwamen alle seinen op groen te staan.

En zo konden we zaterdag op ons paarsbest gekleed op de foto. De feestvreugde werd nog verhoogd door de polo’s die ons dankzij Jan Jaap Zijlstra aangeboden werden door Abiant uitzendgroep. Het kostte fotograaf Wim Blanken dan ook geen moeite om ons met een glimlach van oor tot oor te vereeuwigen. Wat een ongekende weelde. Maar al deze feestelijkheden gingen natuurlijk wel ten koste van de focus op de wedstrijd.

En daar profiteerde Poolster 4 de eerste helft gretig van. De snelle aanvaller Smit, verschalkte de doorgaans zeer betrouwbare keeper Smit die zich enigszins verkeek op het balletje van zijn broertje. En zo gingen we na een draak van een eerste helft met een 0-1 achterstand de rust in. Even dreigden we dus bevangen te worden door het colBertsyndroom. Maar gelukkig gooiden we in de 2e helft alle schroom van ons af. Met fris, gretig en aanvallend voetbal overklasten we de Spieksters de 2e helft. Vrieskip penetreerde vanaf het middelveld de 1-1 in de touwen waarna de oudste Schollema na een assist ook zelf nog een keer scoorde. Voor hem reden genoeg om plaats te maken voor onze feestDJ Eling die zijn eerste 20 speelminuten meepikte van het seizoen. Voor hem genoeg om de einduitslag van 3-1 op het scorebord te zetten…

En zo konden we dus toch nog vol trots de kantine betreden, als koploper nog wel! Strak in het pak werd nog een beetje tegengas gegeven aan het vrouwelijk elan dat Middelstum dit weekend op de kaart zette. Maar mooi was ie, het weekend waarin week 44 overging in week 45 en waar november het stokje overnam van oktober…

(Foto’s Jannes Klaassen, Esther Goedhart en Wim Blanken)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69