Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Even langswippen bij Cafetaria Shoppyland Bedum

Toen Marten Bos van Cafetaria Shoppyland al zijn specialiteiten en gerechten opsomde liep mij het water al in de mond. Dat moet hij door de telefoon gehoord hebben want hij nodigde mij en mijn huisgenoten uit om eens langs te komen om een en ander te proeven. En die uitnodiging nam ik graag en met beide handen aan. Vroeger was ik regelmatig te vinden bij Cafetaria De Delle in Middelstum, Marten zijn vorige zaak. Maar Cafetaria Shoppyland had ik nog nooit bezocht…

En daar moest hoognodig verandering in komen natuurlijk. Dus togen we op een mooie middag naar Bedum. De zaak was net open maar de eerste mensen stonden al in de rij. We konden hierdoor mooi even de omgeving in ons opnemen. Wanneer je pand vlak bij de Action, Jumbo en Kruidvat ligt, dan valt er genoeg te zien en te beleven. Tussendoor konden we mooi even een blik werpen op de zeer uitgebreide menukaart. Een snelle keus maken, zou lastig worden. De keuze is inderdaad reuze!

Van (kip)schnitzelsmenu’s tot vegetarische snacks, van diverse belegde broodjes tot pistoletjes. En ook diverse belegde stokbroodjes en Italiaanse bollen lachten ons toe. Wat in vredesnaam te kiezen? Gelukkig was Marten graag bereid om mij op enthousiaste wijze van een gouden tip te voorzien. Ooit van een kapsalon gehoord binnen een cafetaria? Ik wel inmiddels en Cafetaria Shoppyland heeft ze in 4 variaties: kip, shoarma, döner en cowboy. Een kapsalon is trouwens een gerecht bestaande uit friet, bedekt met één van de bovengenoemde variaties, afgetopt met Goudse kaas, even onder de grill gezet zodat de kaas smelt, met salade er bovenop.

Koren op mijn hongerige maag dus, en ik besloot voor de kipvariant te gaan. Jazlijn deed zich te goed aan de kidzbox patat met kipnuggets, Derian zag heil in een lekkere pistolet filet american en Miranda combineerde een patatje oorlog met een broodje bickyburger. We trokken ons terug aan één van de tafeltjes en keuvelden wat over koetjes en kalfjes. In de tussentijd was het een komen en gaan van mensen die zo te horen vaker in de zaak langskomen. Op de menukaart zag ik tot mijn verbazing en verrassing dat Cafetaria Shoppyland zelfs bestellingen vanaf €10,00 gratis bij u thuisbezorgd wanneer u in Bedum, Noord-/Zuidwolde of Onderdendam woont. Dat is nog eens een service zeg!

Kijkend naar die al die heerlijke gerechten die uitgeserveerd werden, maakte vanzelf hongerig. Gelukkig duurde het wachten niet lang en niet veel later konden we ons tegoed doen aan onze maaltijd. Ik heb geen wanklank gehoord aan tafel en dat kwam goed uit want ik liet mij de kapsalon/kip heerlijk smaken. Binnen de kortste keren hadden we onze maaltijd op en we konden geen boe of bah meer zeggen. Maar dat boe of bah zeggen was ook niet nodig hoor! Het aangeboden ijsje als toetje werd zelfs afgeslagen, want wie wat bewaard die heeft wat.

Vol en voldaan verlieten we de cafetaria en bedankten Marten voor de genoten gastvrijheid. Cafetaria Shoppyland is zeker een aanrader! Maar dat heeft Bedum en Ommelanden al lang in de gaten. Wij nu ook, dus we komen zeker nog een keer terug. Want de keuze is reuze en ook de zelfgemaakte overheerlijke gerechten waaronder diverse soorten kip, saté, Indische loempia’s, stoofvlees en döner kebab van kippenvlees smaken naar meer.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69