Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Frans de Bont en Max Verstappen

Ik zou het zo vergeten zijn dat trouw Club van 50 lid Frans de Bont vandaag 54 jaar is geworden. Het wordt hoog tijd dat hij een Facebookaccount krijgt. Gelukkig kwam ik door een chatconversatie met een ander Clublid die hem had uitgenodigd voor een feestje tot deze ontdekking. ‘Kunnen jullie mooi samen een feestje geven en de rekening naar draagkracht delen…..’ Eigenlijk ging het chatgesprek anders maar dit past veel beter binnen de context.

Niet veel later werden talloze prachtige vakantieherinneringen opgediept en foto’s uit de oude doos opgetrommeld. Vijf jaar geleden vierden we Sir zijn verjaardag in Hongarije. De laatste vakantie die ik collectief met mijn oude vakantiemakkers mocht meemaken. Frans kon deze vakantie herstellen van geleverde inspanningen want op het vliegveld lag hij kapot op een van de bankjes bij te komen van enige nachtelijke escapades. Gelukkig hoefde hij deze Casanova-acties op deze vakantie niet te herhalen, daar waren anderen voor……Psssstttttt

Tijdens zijn 49e verjaardag nam onze potbeheerder ons als ‘zijn kinderen’ mee in een boemeltreintje naar Boedapest. Het werd een onvergetelijke dag. Hij trakteerde ons niet alleen op een lekker ijsje boven op een hoge berg met prachtig uitzicht over de stad maar nam ook direct maar de rest van de kosten van deze dag voor zijn rekening. We kwamen er toen achter dat hij dit al enige dagen deed want de pot was al lang en breed verteerd en niemand die er aan gedacht had om hem bij te vullen. ‘Totaal niet interessant’ mompelde Sir en opmerkingen over ‘alles naar daadkracht’ drukten onze schuldgevoelens snel weer de kop in……

Siofok was de plaats waar we logeerden. Na ons de eerste nacht in het bruisend nachtleven gestort te hebben stond een tweetal uren later een taxibusje op ons te wachten. En wat we van te voren als bijna onmogelijk betiteld hadden, gebeurde. E-ventive reisleider Eling had het toch maar even mooi voor elkaar gekregen dat we naar de Formule 1 Grandprixrace op de Hungaroring konden. En dat pakken ze ons nooit meer af…

Prachtige herinneringen die afgelopen zondag weer boven kwamen toen we Max Verstappen zagen excelleren tijdens zijn F1 race in Hongarije. Wat zou het toch wat zijn geweest wanneer hij dit 5 jaar geleden gedaan had toen wij er ook bij waren. Maar toen was hij nog maar 12. Webber won destijds voor Alonso en Vettel. Laatstgenoemde won zondag jl.. Even waande ik mij weer terug langs de racebaan. Frans had de waarschuwing voor gehoorbescherming tegen de indrukwekkende racegeluiden uiterst serieus genomen. Wanneer je hem ‘2 taxibordjes’ had gegeven zou hij ook zo een vliegtuig binnengeloodst hebben…

Wat waren we brak die dag maar wat was het een mooie vakantie. Van het pssssst-geneuzel tot de Ballatonlikker (hij trekt je naar beneden en likt je ballen…). Van prachtige stapnachten tot een nakend en ontnuchterend ontslagtelefoontje. Het is zoals Peter zei: “De uitstapjes met Frans blijven je altijd bij!” Vandaar een welgemeende felicitatie van al jouw Siofokvrienden: Frans, van harte gefeliciteerd! En wanneer trakteer je jouw kinderen weer op een onvergetelijk dagje Boedapest?!

(Foto’s beschikbaar gesteld door Peter Zuidhof.)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69