Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

‘Actiefoto’s’ Evert Spriensma Loonwerk

Je hebt mooi weer voetballers maar ook mooi weer werkers. En wanneer je loonwerker bent dan is dat ook niet zo verwonderlijk natuurlijk. En dus was het gisteren voor Evert Spriensma van Evert Spriensma Loonwerk een prachtige dag met volop zon. Zondag kondigde hij aan dat hij maandagmiddag te bewonderen was bij boer Eurlings. ‘Misschien leuk om wat actiefoto’s te maken?!’

Nadat ik er achter gekomen was dat boer Eurlings de eerste boerderij links is na het verlaten van Middelstum richting Eemshavenweg (ah, de Dellehoeve!) toog ik op de fiets naar de scene of the crime. Het was inderdaad een drukte van belang in de weilanden. Evert was druk in de weer met zijn trots, de Mc Hale Fusion 3 Plus, voor het persen van de eerste snee. Dit leidde uiteindelijk tot 51 vers geperste balen. 

Van een afstandje schoot ik wat foto’s. Gelukkig was Evert zijn steun en toeverlaat, in vakjargon ook wel side-kick genoemd, Jan van Zanten ter plekke om van dichtbij actiefoto’s te nemen. Dat leidt natuurlijk tot een veel mooier resultaat. Tussendoor was Jan ook druk in de weer om het gras keurig in banen te ordenen waardoor het voor Evert een fluitje van een cent was om hier mooie balen van te persen. Gefolied en al. En dat is dan ook het unieke van deze machine. Dat er gekozen kan worden voor een folie om de baal in plaats van een net. En zo werd het dus een fantastische baaldag voor Evert en Jan van ESL op de Dellehoeve! ‘Een hele mooie dag’ zoals Jayh het zo mooi kan zingen…. 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69