Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Een topmaand, volop nieuw(s)!

April 2015 kan met een hoofdletter A ingeschreven worden in de annalen van de Historische Vereniging Middelstum. Dat kan ik gemakkelijk schrijven wanneer de zin met april begint maar gelukkig kan ik dat ook met feiten onderbouwen en staven. Dat maakt deze column bijna wetenschappelijk onderbouwd. Dat hoeft natuurlijk ook weer niet. Laten alle wetenschappers zich maar mooi richten op het behoud van ons gebied in combinatie met de aardbevingsproblematiek.

Kampioenen! Dat lijkt mij een leuk item om mee te beginnen. En daar hebben we er ook een paar van binnen Middelstum. Zo werd het B-ensemble malletband Concordia Nederlands Kampioen. Alsof het niets is. Het moest helemaal van de klanken komen want er werd blind gejureerd. Niets geen charmeoffensief of een knipoogje of glimlachje hier en daar. Nee, gewoon spelen alsof het leven er van afhangt met een gouden plak als resultaat.

Dat gepassioneerd spelen deden de tafeltennissers van KlimaatgroepStars ook. En het werd beloond met een eerste divisie kampioenschap. Proficiat, vele trainingsuren betaalden zich terug. Normaal gesproken zou dit leiden tot een promotie naar de elitetroepen in ons tafeltennisland maar daarvoor moeten de mannen van Gert Stulp nog vol aan de bak. Zet hem op binnenkort! En passant plaatsten ook de D-junioren van de VV Middelstum zich voor de finale van de KNVB beker door gisteren in Assen met 2-0 te winnen. Volgens ingewijden nog nooit eerder vertoond! Van harte gefeliciteerd….

April was ook de maand van de openingen. Nooit geen Fraamborg meer zeggen, dat is ouderwets! Hamsterborg is veel meer 2015 en dat hebben we vrijdag 17 april geweten. In november waren de bewoners al verhuisd naar hun nieuwe onderkomen maar dit feit moest natuurlijk nog wel even feestelijk gevierd worden. En een dag later gingen we gewoon vrolijk verder met openen en vieren. Want ook ons prachtig gezondheidsplein moest natuurlijk centraal staan in het centrum.

Niemand minder dan Herman van Veen werd gecharterd om deze openingsact te verrichten. Allerlei zorgverlenende instanties in één gebouw, wat een ongekende luxe. Herman was er duidelijk van onder de indruk. Net als van de locatie trouwens. Het plein stond vol met mensen, een prachtig gezicht zo onder het wakend oog van de Hippolytuskerktoren….. En alsof dit allemaal nog niet genoeg was opende Ties Groenewold dezelfde dag zijn oorlogsmuseum!

Enige dagen eerder opende Sieme Gerrijts als een soort van ‘Return of the Legend’-act Sunsation 2015. Niet door een lintje door te knippen maar gewoon door keihard de mooiste platen van de nineties en de zero’s door de ether te knallen. Een prachtig begin van een zeer succesvolle editie. Het Dance Event is natuurlijk altijd al een massaal gebeuren maar nu verpulverde ook de Hollandse Avond alle records. Twee avonden dat meer 2.000 bezoekers Middelstum aandeden, dat is lang geleden zeg. Een diepe buiging, mede namens Feest DJ Roy Keuter, was hun deel…

Natuurlijk moet al het moois in Middelstum ook gefaciliteerd en ondersteund worden. Want binnenkort worden we overspoeld door horden toeristen. Allen op zoek naar het geheim van ons dynamisch plaatsje. Wees welkom, u wordt door mooie nieuwe verwijsborden naar uw plaats van bestemming geleid. En onlangs organiseerden de Stichting Organisatie Oranjeactiviteiten Middelstum op Koningsdag weer allerlei moois voor de inwoners van Middelstum. En het zal u in de context van deze column waarschijnlijk niets verbazen dat ze door het SNS-fonds Middelstum in nieuwe jassen werden gestoken.

Er is een tijd geweest dat je nog rustig uit kon rusten op je oude dag in het Hippolytushoes. Maar uitrusten is er niet meer bij in Middelstum. De Golden Hippies werden in april aangenaam verrast door een wervelend optreden van “De Zielrietzangers” uit Usquert. Vervolgens volgden in willekeurige volgorde: mantelzorg ontmoetingscafé, paasbrunch, Duits buffet en discodreunen aangeboden door Sunsation, houdt het dan nooit op? Gelukkig organiseerden de Cederborg-overburen, vlak bij Oosterburen, een seniorenmiddag om onder het genot van een spelletje en een praatje even gezellig tot rust te komen.

Ik moet nu maar snel stoppen want voordat ik het weet word ik omver gereden door de optocht ter ere van onze 70 jarige bevrijding. En de streekproductenmarkt op Ewsum is ook weer geopend, wist u dat al? Het is allemaal niet meer bij te benen. En wat te denken van onze nieuwe sporthal waar steeds meer onderdelen van omhoog komen zetten. Zouden we in mei in rustiger vaarwater terechtkomen? Dat zou pas nieuws zijn! Of hebben we dan de kermis en braderie? Of is dit toch in juni? Ik kan het inderdaad allemaal niet meer bijbenen…

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69