Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Geslaagde 1 april grappen

We hebben de beruchte 1 april gekte weer achter de rug. Je bent op deze dag extra op je hoede want je kunt maar zo overvallen worden door een meesterlijke grap. De voorpret begint soms al een week van te voren wanneer een bijzonder evenement aangekondigd wordt. Middelstum-info is daar bijvoorbeeld een ster in. Zo zou Kamp vorig jaar naar Middelstum komen.

Wanneer MI Gerhard Jansma er bij betrekt dat weet ik al dat ik op mijn hoede moet zijn. Maar dat dit een bliksemafleider bleek te zijn voor het bericht dat de wereldberoemde Amerikaanse regisseur David Fincher gisteren opnames zou maken bij het kerkje van Toornwerd was mooi. Het zou gaan om een film over het eind van de wereld. Ik ben benieuwd hoeveel mensen een kijkje zijn gaan nemen.

Hoe scherp je wel moet zijn op 1 april daar kwam een medewerker van NS online achter. Hij of zij werd genadeloos via Twitter afgeslacht door reiziger Sam de Joode (bij de naam alleen al had een belletje moeten gaan rinkelen) dat hij per trein zonder vertraging in Amsterdam was gearriveerd. Deze medewerker zal zich nog wel eens bedenken wanneer ie weer op een compliment ingaat. Koekoek derhalve….

Bij de zeehondencreche in Pieterburen was het ook een telefonische drukte van belang. Drie medewerkers moesten maar liefst 700 telefoontjes afhandelen omdat ze landelijk door veel mensen gebeld werden met de vraag of dhr. C. Hond of C. Leeuw ook aanwezig was. Collega’s hadden deze mensen middels een notitie doorgegeven dat ze deze meneer terug moesten bellen. En toen kregen ze zo maar een medewerker van de creche aan de lijn met de mededeling dat ze er in getuind waren. Uiteraard werd hen nog wel vriendelijk een pleziere dag toegewenst…..

Of onderstaande brief een geslaagde reclamestunt van Bram Veldhuis van Sporthuis Winsum geweest is, zal wel altijd een raadsel blijven. Maar volgens hem was Sunsation afgelast. Klanten die via de sportwinkel reeds een kaartje hadden gekocht, konden hun geld terugkrijgen. Het hoe en waarom leest u hieronder. Ben benieuwd of Bram gisteren bestormd is met mensen die hun geld terug wilden hebben….. Het was gisteren weer genieten geblazen dus!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69