Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Sportief Middelstum luidde de noodklok…

Alvorens te beginnen met deze combicolumn eerst natuurlijk de hartelijke felicitaties aan Renate van der Laan van Twinset-Fashion. Deze prachtige kledingwinkel aan de Grachtstraat in Middelstum is namelijk verkozen tot de gezelligste winkel van de provincie Groningen! Voorwaar geen geringe prestatie. En op 16 maart dingt Twinset ook nog mee naar de titel ‘Gezelligste winkel van Nederland’. Dat zou natuurlijk helemaal wat zijn…

Eén nadeel van de februarimaand is dat ie zo kort is. Dit jaar is ook geen schrikkeljaar dus voor je het weet is februari al weer heel stiekem overgegaan in maart. En dus moet ik al weer snel volop aan de bak om het Middelstum nieuws samen te vatten. Het Middelstum nieuws verschijnend op Middelstum-info wel te verstaan. Alles wat zich in het roddelcircuit afspeelt laat ik maar mooi buiten beschouwing. Dan zou ik misschien aan één A4-tje ook wel niet genoeg hebben…

En Middelstum-info krijgt binnenkort een geheel vernieuwde site. Ik ben zeer nieuwsgierig naar het resultaat, u ook? Het zal vast wel weer wat moois opleveren! Maar nu snel over naar het actuele nieuws, anders loop ik weer achter de feiten aan. Net als de VV Middelstum inderdaad. Zij zagen zomaar hun kasopbrengst in rook opgaan. Duizend euro verdween als sneeuw voor de zon achter de horizon. Helaas heeft de dader zich nog niet spontaan gemeld en/of is gearresteerd. Sneu en we zijn weer gewaarschuwd.

Is Hengelclub ‘De Witte Dobber’ nu ook een sportvereniging? Voor mij een zware dobber om deze vraag te beantwoorden. Misschien iets voor de rondvraag want op 6 maart hebben ze weer hun jaarlijkse ledenvergadering in het ijsbaangebouwtje. Zouden ze in de pauze ook stiekem even een hengeltje uitwerpen in het koude edoch onbevroren ijsbaanwater? Dat zou net wat zijn natuurlijk…

Verder een uitgebreid verslag van de clubkampioenschappen van Bushido, waarschijnlijk voor het laatst gehouden in de oude sporthal. Want binnenkort gaat de eerste paal van de nieuwe sporthal de grond in. En dan mag ook de bloeiende judovereniging hier naar toe verkassen. Een mooi vooruitzicht, ook voor bruinbander Anouk Werkman. Na 2 jaar intensief trainen is ze de eerste judoka die na lange tijd weer de bruine band tijdens de lessen mag dragen! Chapeau en gefeliciteerd!

Nog meer bijzondere en uitzonderlijke sportprestaties. Want tafeltennistalent Shuohan Men van Midstars pakte brons op de open Zweedse kampioenschappen. Zo wist ze o.a. te winnen van de nr. 7 en 4 van Europa in haar leeftijdsklasse. Zelfs bondscoach Marcel Kraa was zeer onder de indruk van haar prestaties. De trainingen van Anne Vlieg en de coaching van Gert Stulp gaan haar niet in de koude kleren zitten. Er gebeuren mooie dingen in de straks oude sporthal aan de Coendersweg.

En om het sportblokje nog positiever af te sluiten is het natuurlijk leuk om te vermelden dat de jongens van MGV een 100% gouden score haalden tijdens de eerste competitiewedstrijd op Valentijnsdag. Joost, Gert Jan en Wouter hadden dus geen last van de vlinders in de buik. Misschien dat ze nog een stukje Valentijnstaart van de Plus gekregen hebben ter verhoging van de feestvreugde. Plus mocht deze taart in ontvangst nemen van de fractie van GB-D66 Loppersum omdat ze een vaste leverancier zijn die belangeloos voedsel beschikbaar stelt aan de voedselbank. Chapeau again!

Wederom heel veel positief nieuws dus in deze februarimaand. Toch luidde ook in Middelstum de noodklok. Dit ter ondersteuning van de acties die meerdere groepen in Den Haag hielden tijdens het beruchte Gasdebat. Niet dat het heel veel hielp hoor want onze minister kampte weer eens ouderwets aan een horende doofheid in combinatie met een ziende blindheid. Nu ja, oud nieuws, niet iets om deze combicolumn door te laten vergallen toch?

En dus ben ik op zoek gegaan naar een mooie afsluiting en die vond ik in het bericht dat we op 5 mei mogen vieren dat we al weer 70 jaar bevrijd zijn. Een hele mooie mijlpaal inderdaad en dat moet natuurlijk gevierd worden. En wel met een originele optocht. Alle Middelstumers worden opgeroepen om hier aan mee te werken. Zodat er een leuke optocht plaats kan vinden met bijvoorbeeld oldtimers, versierde wagens en fietsen. In club- of buurtverband, individueel of met familie en vrienden.

Een mooi vooruitzicht inderdaad en iets om naar uit te kijken. Dat 5 mei maar een stralende voorjaarsdag mag worden, in volle harmonie gevierd en onder enthousiast klokkenspel van een uit hoge nood bevrijde Hippolytusklok! Niet luidend voor onze Oosterburen of Den Haag maar gewoon voor ons trotse, vrije en blije Middelstumers…

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69