Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Frits Schuurman, aardbevingsschade….

 

Hallo Bert,

Er stonden beelden in het dagblad Trouw van 11 februari 2015 van een huis in Stedum – mijn geboortedorp zoals je weet – met ernstige aardbevingsschade. Ik las iets over een tenenkrommende afhandeling van de schade bij Helma Mulder. Alsof een onverzekerde chauffeur van een vrachtwagen die door je huis is gedenderd zelf mag bepalen wat er wel of niet vergoed moet worden. Volgens het oeroude overheidsprincipe: “Wie betaalt bepaalt”.

Wel ja, laat die chauffeur dus maar de maat nemen. Uw schuur van 8 bij 12 mevr. Mulder, daar maak ik 7 bij 6 van. Sorry, dat wordt 7 bij 3. Niet zeuren mevrouw anders krijgt u bij verkoop geen energie-label.

Zijn er bij jullie trouwens al afhaalpunten voor gratis plakband en tochtstrips? Toch maar even regelen denk ik. En ook wat meer onafhankelijkheid bij schade-taxatie zou ik denken.

Is geld een probleem?

De staat zet volop in op leencapaciteit. Van 2007 tot 2014 groeide de staatsschuld van € 259 tot € 457 miljard. Met gemiddeld € 28 miljard per jaar. Het groeitempo ligt dit jaar op ca. € 17 miljard. Kijk eens aan dus, er is ruimte voor € 11 miljard extra! En de jaren hierna ook.

Een fonds van € 1,2 miljard om 30.000 huizen te repareren en misschien wel 90.000 ziet er wat magertjes uit. Een onlangs genoemd bedrag van € 6,5 miljard klink al wat beter maar dat kan stukken beter als je ‘berooid en schokkend wordt achtergelaten’.

En nu gaat het ook nog eens over eenmalige, over ettelijke jaren gespreid te maken kosten. Een beetje traineren van de uitgaven kan ook nog helaas. Harma Mulder weet daar dus van alles over te vertellen. Als je goed naar de reclameboodschappen luistert hoor je dat die staatswaarschuwing alleen voor burgers geldt die een nieuwe auto kopen en een tijdje tegen 0% rente kunnen lenen. Niet voor de overheid. De staat heeft bovendien een nieuw ECB-infuus van € 1140 miljard achter de hand. Net zo gratis als Monopolygeld.

Kortom laat je niet “Nigerianen” zoals het Ogoni-volk door Shell werd afgescheept. Anders hoor je straks tot het O-Groningenvolk.

Groetjes uit Waalre en succes,

Frits Schuurman

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69