Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Bedum viert feest

Op het moment van schrijven kijk ik ondertussen regelmatig of er al een voorlopig eindbedrag vanuit Fame doorsijpelt via de sociale media. Buiten kijf staat inmiddels dat er in Bedum gisteren en vandaag iets heel moois gerealiseerd is. Voorzitter Klaes Hoekstra van de Winterloop liet van te voren doorschemeren dat het uiteindelijk streefbedrag van deze lustrumloop op het ambitieuze niveau van €30.000,- lag….

Het was gezellig druk in kapsalon Oké Hairstyling toen ik gisteren rond de klok van 23.00 uur naar binnengezogen werd door de feestelijke klanken van de gebroeders Zuidhof. Voor ik er goed en wel erg in had was ik een aantal loten rijker gemaakt door de man die vorig jaar slokdarmkanker overwon. Kapster Krista nam Henk de Haan onderhanden en de glazen KWF-‘fooien’pot zag er heerlijk gevuld uit. Karen en haar team waren net begonnen aan de knipmarathon en er waren al 1800 lootjes verkocht…..

Vandaag nog even weer een kijkje genomen in Bedum. Ik kon nog mooi het moment meepikken dat Tom Hiariej de Bedumer jeugd wegschoot op hun weg naar een magische opbrengst tijdens deze sponsorloop waarbij zoveel mogelijk rondjes van 350 meter moesten worden gelopen. Mede-organisator Chris Slager pikte na 3 uurtjes slaap nog snel even een satetje mee. Misschien wel zijn laatste maaltijd als voorbereiding naar een lange nacht. Even later zou ‘good old’ Jan Uitham de laatste groep wegschieten, bestaande uit veel deelnemers van diverse loopgroepen uit de omgeving….

Toen werd ook al duidelijk dat het het ambitieuze streefbedrag van €30.000,- verpulverd zou gaan worden. Rond 20.00 uur werd er een voorlopige tussenstand van bijna €35.000,- rondgetwitterd! Onvoorstelbaar inderdaad. En dan moet het bijeengebrachte bedrag vanuit de kapsalon nog doorgegeven worden. Ik zie net het onwaarschijnlijke bedrag van €44.000,- langskomen. Een geweldige prestatie!!!! Ik denk dat Bedum even ontploft is door gepaste trots….

Even moest ik terugdenken aan de woorden van Klaes Hoekstra. Dat de Winterloop uit frustratie geboren is. Het feit dat hij niets meer kon doen voor zijn doodzieke vrouw Greetje dan haar hand vasthouden en haar een washandje aanreiken, frustreerde enorm. Vijf jaar later blijkt dat hij veel meer kan doen…… De lustrum Winterloop leverde maar liefst €44.000,- op voor het onderzoekstraject “Kinderen met hersentumor”! Grote klasse inderdaad….

Zal de voorzitter zich straks mengen in het feestgedruis of gaat hij doodmoe maar uiterst voldaan naar bed? Om vervolgens om 03.00 uur door zijn bioritme gewekt te worden om beneden nog even een sigaretje te roken. Rustig een teug nemend en nog even nagenietend van een hele mooie dag. Ik denk dat hij best wel een beetje trots mag zijn op hetgeen zijn Winterloop organisatie i.s.m. Oké Hairstyling gerealiseerd heeft. En terwijl Bedum feestviert in Fame hoop ik dat Klaes dan nog met een Fries berenburgje een toost uitbrengt op zijn inspiratiebron. Want deze frustraties vereenigden Bedum om iets groots te realiseren……  

Babbelen met Klaes Hoekstra.

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69