Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Boer zoekt vrouw, Groninger Geert zoekt mee

Ik kan tegenwoordig mijn televisiehart ophalen tijdens de zondagavond. Om 19.00 uur als altijd de voetbalsamenvattingen bij Studio Sport. Daarna Moordvrouw op RTL4, gevolgd door het kolderieke Divorce. En tussendoor de vele twitterberichten volgen over Boer Zoekt Vrouw. Yvonne Jaspers heeft voor dit seizoen wel weer enige karakteristieke boeren uitgezocht mag ik wel zeggen. Chapeau!

Al aardig opgewarmd door de sociale media schakel ik door naar uitzending gemist om nog even 51 minuten te genieten van het nodige natuurgeweld vanuit het prachtige boerenbestaan. Zelf is boer Tom toch een beetje mijn favoriet. Dat komt ook omdat hij als jonge dertiger het nodige vrouwelijke schoon om zich heen heeft gezameld. Het schijnt dat knap Tommetje inmiddels zijn boerderij uitgevlucht is, opgejaagd door tal van vrouwelijke fans en stalkers. De kleigrond werd eventjes te heet onder zijn voeten.

Verder hebben we nog de sympathieke Jan, afkomstig van Texel, boerin Bertie, met kinderen en bekwaamt in de vrouwenliefde, Theo, waarvan beweerd wordt dat hij een broer is Ronald en Erwin Koeman en last but zeker niet least onze Groningse favoriet Geert. Hij heeft inmiddels 65 levensjaren op de teller staan.

Aanvankelijk werd Geert wel sympathiek gevonden, zo dacht ik te ontdekken. Vele vrouwen hadden brieven naar hem geschreven en waren lovend over hem. Tussen de speeddates door, waarschijnlijk even in gekakt na een lunch, deed hij nog even een lekker tukkie. Alsof het camerawerk dagelijks werk was, wat na een powernapje moeiteloos weer opgepakt kon worden…

Hij lachte ook zo aandoenlijk, had leuke pretoogjes en wist menig vrouw een warm gevoel mee te geven. Menig aanstormend boerin was dan ook zeer genegen om de koffers te pakken en af te reizen naar Groningen met in hun kielzorg een gretig legertje cameramensen die één en ander feilloos in beeld zouden brengen.

Uiteraard had Yvonne even weer een voorgesprekje met onze Geert. De vertalers hadden het er druk mee want Geert zijn geknauw wordt steevast ondertiteld, hoezeer hij een enkele keer ook zijn best doet om beschaafd Nederlands te praten. Yvonne kon hem schijnbaar wel verstaan want ik zag haar oren af en toe klapperen.

Vrouwen proeven. Ik dacht dat ik het verkeerd verstaan had. Maar hij wilde de vrouwen voor het slapen gaan wel even zoenen nu de gelegenheid daar was. Even lekker knuffelen, dan kon hij ze mooi even proeven. Yo, er zijn mannen voor minder opgepakt. Yvonne had zo haar bedenkingen maar als de vrouwen akkoord zouden gaan, wie zou zij zijn om hem dit binnenpretje af te nemen? Alles voor de kijkcijfers…

Geert had de smaak te pakken en maakte het nog bonter. Had hij het nu over punten die vroeger naar voren priemden maar op deze leeftijd de kop lieten hangen? Waar zou hij het in vredesnaam over hebben? Yvonne keek hem geschrokken aan, had ze hem nu goed verstaan? Of was dit dialect voor punten geven? Geert was natuurlijk wel enig jurylid. Als dit maar goed zou gaan…

Ruiken, proeven, aanraken, Geert’s vrouwen maakten uitgebreid kennis met de Groninger Gastvrijheid. Nog even een stevige knuffel en zoen voor het slapen gaan, neem het ervan nu het kan. Niet dat hij een voorkeur had hoor, alle 3 gastvrouwen moesten er even aan geloven. Als een soort van vergelijkend warenonderzoek. De twittertijdlijn ontplofte, de woorden ‘oude viezerik’ kwamen regelmatig langs glijden.

Onze Geert maakte het iets te bont dus. Zelfs RTV Noord stelde een stelling op, of Geert wel goed was voor onze Groninger imago. Who cares? Pownews weet ook altijd feilloos de juiste mensen voor de camera te krijgen dus Geert kan er ook nog wel bij. En inmiddels bestaat er een Facebookpagina, is hij bij Edwin Evers te horen en haalde hij de satirische nieuwswebsite De Speld.

Geert is hot dus en inmiddels omgedoopt tot ‘Geile Geert’. Onze 65-jarige inwoner uit Mussel gaat een roerige pensionadotijd tegemoet. Zou het hem lukken om een Hollandse schone aan de haak te slaan? Of lopen zijn vrouwen binnenkort gierend het huis uit, na weer eens uitvoerig geproefd te zijn? Misschien moet Yvonne als eigentijdse chaperonne wel een oogje in het zeil houden? Slaapwandelend door de vele gangen van Geert zijn boerderij.

Allemaal prangende vragen waarop zondag a.s. misschien wel weer een antwoord gegeven wordt. Ik ben er weer klaar voor. En mocht Geert niet in vorm zijn, dan is daar altijd onze Friese heldin Rimke nog…

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69