Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Diep triest

Zo ben je redactioneel lekker aan het schrijven voor het Franse satirisch weekblad Charlie Hebdo in Parijs en zo word je in koelen bloede omgelegd door 3 zwaarbewapende mannen die met kalasjnikovs een regen van kogels uitstoten. Mannen die voor deze afschuwelijke daad “Allahu akbar” riepen wat zoiets betekend als ‘God is groot’. Frankrijk is in shock door deze terroristische aanslag die zeker 12 mensen het leven kostte.

De vrijheid van meningsuiting is weer eens in het geding. Het weekblad is eerder doelwit geweest van een aanslag. Charlie Hebdo aarzelt niet om spotprenten te plaatsen van de profeet Mohammed. De meest recente cartoon was een spotprent van de leider van de terreurgroep IS. Dit valt niet overal in goede aarde zo blijkt. Met deze afschuwelijke daad als gevolg. Het zal nog lang onrustig zijn in en om Parijs.

De waanzin viert helaas nog steeds hoogtij in de wereld. Toch zal deze daad vele journalisten niet belemmeren om de wereldpolitiek en -problematiek kritisch te blijven volgen. Als onverschrokken helden zoeken ze de brandhaarden in de wereld op om zo wantoestanden aan de kaak te stellen. Iets wat ook heden ten dage helaas maar al te nodig is…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69