Bij de Molen
KOOZAA
De Kleine Munt
Notaris Huitsing
Hotel 't Gemeentehuis

Pieter Jan van der Laan, Het is tijd …

We schrijven donderdag 31 december en we blikken al weer terug. Het jaar is als een raket voorbij gevlogen en we staan alweer op het puntje van eines Neues Rutsch. Op de rand van deze jaarwisseling schieten de vele herinnering van dit jaar aan me voorbij. Mooie beelden van hoogtepunten en een paar vage herinneringen van dingen die vast minder geslaagd zijn geweest. Ik weet ze niet meer precies, want de lering is genoeg en de toekomst blijkt toch vaak veel interessanter om op z’n tijd over te fantaseren…

Het beeld blijft even hangen bij maandag 5 januari. De kerstvakantie is voorbij en de auto brengt me weer naar het midden van het land om verder te werken voor een van onze opdrachtgevers. Gelukkig zat ik vroeg in de auto om voor de grote drukte al te arriveren. Als ik op vrijdag voor de 4e keer deze week weer naar huis rijdt, vult de muziek van de van de Sint ontvangen CD van Caro Emerald het interieur van de auto. Mijn gedachten dwaalden al weer af van het werk en ik cruisde gedeeltelijk op een automatische piloot weer richting de rust van het Drentse platteland. Waarom zo ver rijden voor je werk, hadden ze me al een paar keer gevraagd. Was dat niet zonde van mijn tijd? Ik wist wel beter …

Dan zie ik weer voor me dat de zomertijd voorzichtig aan brak. Dagen die langer werden, de natuur ontwaakte en de eekhoorns die thuis weer door de bomen sprongen. Dansen leek het wel, alsof ze ook zo toe waren aan de lente. Ik had er slecht gedeeltelijk oog voor gehad dit voorjaar, aangezien ik de laatste lootjes van de studie eerst moest afronden om het begeerde resultaat te ontvangen. En dat moest uiteraard gevierd worden. Onze eigen verjaardagen waren dit jaar aanleiding om er een extra gezellig tuinfeest van te maken. Dat was er vorig jaar helaas bij in geschoten en we hadden er toen -niet echt bewust- geen tijd voor gemaakt. Dit jaar deden we het anders hadden we tegen elkaar gezegd en ons Drentse erf zorgde voor een mooi decor om ook zelf van het feest te genieten. De zomertijd gaf ons een heerlijke lange avond …

Hoe anders was dit eerste half jaar gelopen dan het vorige eerste halve jaar. Tijdens onze zomervakantie in Süd-Tirol hebben we onder het genot van een heerlijk glas rode wijn hier nog met een dikke knipoog op terug gekeken. Heerlijk om met het gezin na het Saunieren mit Aufguss und Hot Tub te genieten van de Italiaanse zon, de zuivere lucht en de lokale lekkernijen halverwege op de helling van deze prachtige bergen. Wat blijft het toch lekker om niet het gevoel te hebben te leven om te werken, maar juist te werken om heerlijk te kunnen leven. Te genieten van de rust en het pure leven, met vrienden, familie, maar vooral met elkaar. En waar het morgen tijd voor was? Ach dat zagen we dan wel weer. Nu stond de tijd even stil …

Terug van vakantie zagen we dat het seizoen hier al veranderde. De herfstkleuren gaven de Drentse bossen weer nieuwe aantrekkingskracht. We waren weer thuis. De herinnering van het late najaar brengt vooral het beeld naar voren dat ook onze gasten op ons erfgoed dit jaar weer genoten hebben van de rust en het pure leven tijdens hun vakantie in ons erfgoedlogies. De wens om af en toe even te ontsnappen aan de hectiek van de week, alles even achter te kunnen laten en tijd te nemen voor ontspanning en elkaar, bezorgt ons weer een voldaan gevoel. Het vijfde jaar van Erve Ensink is weer een succes geweest en we kijken alvast vooruit. Volgend jaar onze gasten nog meer laten genieten van het pure Drentse leven en onder andere zelf een sauna met hot tub realiseren op het erf? We zien wel wat de tijd ons brengt …

Tja … Hoe zal jouw 2015 er uit zien als je terug kijkt op donderdag 31 december 2015?

Maak er iets moois van. Het is tijd voor 2015.

Een heel gelukkig nieuwjaar allemaal!!

groet’n uut Drent, Veenhof

Pieter Jan van der Laan, alias Veenhof, was jarenlang redactielid van het Middelstumer voetbalclubblad waar hij ons regelmatig verraste met filosofisch getinte verhalen. Inmiddels woont hij samen met zijn vrouw Jenneke Ensink in Schoonebeek. Beide zijn echte ondernemers en eigenaren van buro W9 (www.burow9.nl/index.php/nl) en Erve Ensink (www.erve-ensink.nl)

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69