Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Bart Rogaar, Het jaar afsluiten

Onlangs ben ik benaderd door Bert om het jaar af te sluiten met een inbreng voor de gastcolumns. Ik moet zeggen dat ik mij zeer vereerd voel deze taak te mogen vervullen. Ik was vrij in de keuze wat betreft het onderwerp en ik heb ervoor gekozen om voor meerdere onderwerpen te gaan.

Bert Koster

Sinds mijn overgang naar de V.V. Middelstum heb ik Bert leren kennen. Ik heb erg veel waardering voor het feit dat Bert een platform geeft aan mensen om hun verhaal kwijt te kunnen. Bert weet op schitterende wijze lief en leed op papier te brengen en is hiermee van grote waarde voor de saamhorigheid van vooral de omgeving Middelstum.

In het leven van de mens liggen mooie gebeurtenissen, erg dicht bij de gebeurtenissen die we liever niet mee maken. Met het luisterende oor en het bereik wat Bert met zijn site heeft gecreëerd, kunnen mensen hun verhaal doen en dit delen met hun omgeving. De reacties die dit teweeg brengt zijn overweldigend en dragen hiermee bij aan het sociale aspect in de samenleving.

Ik heb erg veel sympathie voor mensen die het sociale aspect in het leven hoog in het vaandel hebben. Zelf heb ik deel mogen nemen aan het bestuur van het Dappere Dochters toernooi te Uithuizermeeden. Het gevoel dat dit teweeg brengt, is erg goed. Wat Aalderd en Mariëlle meegemaakt hebben, heeft zo’n enorme impact. Als je dan je steentje bij mag dragen, geeft dit een fijn gevoel.

Wat die dag allemaal teweeg heeft gebracht is ongelooflijk. Het zorgt ervoor dat het geloof in de samenleving blijft, ondanks dat het dagelijkse nieuws in de greep gehouden wordt door: ruzie, oorlog, haat, macht, geld en geloof. Wij mogen met elkaar dankbaar zijn voor personen als Bert Koster die deze barrière elke dag probeert te doorbreken en daarom hoop ik nog lang te mogen genieten van zijn werk. Ik wens hem dan ook een succesvol en vooral een gezond 2015.

V.V. Middelstum

Sinds dit jaar heb ik de overstap gemaakt naar de V.V. Middelstum. Na een persoonlijke tussenstop van 2 jaar kwam Ronnie Medema met het idee een derde elftal te starten en het aantal seniorenteams van de V.V. weer op 4 te brengen. Ik kende al redelijk wat voetballers van de V.V. en ik keek er erg naar uit om voor deze vereniging te mogen voetballen.

Na het eerste half jaar moet ik zeggen dat ik niet veel anders dan lof kan uitspreken over de vereniging. Het dorp en de club Middelstum hebben op sportief gebied een enorme boost gekregen door de komst van het nieuwe sportcentrum. Niet veel dorpen wordt dit soort kansen geboden en Middelstum mag hiermee haar handen dicht knijpen. Het jaar 2015 ziet er dan ook rooskleurig uit.

De seniorenteams van de Middelstum doen het uitstekend en kunnen deze resultaten na de winterstop hopelijk voort zetten. Het eerste dat het goed doet in de 4e klasse, het 2e, onder leiding van Marten Hovenga, draait keurig mee in de middenmoot, het 3e doet mee om het kampioenschap en het 4e doet het uitstekend in haar klasse.

Dan mogen we uiteraard de dames niet vergeten die zich naar alle waarschijnlijkheid gewoon richting het kampioenschap voetballen. Ook het 7-tal vrouwen in de najaar klasse staan bovenaan, waarvoor alle respect. Kortom: het gaat de voetbalvereniging erg goed op het moment en het is nu zaak dit vast te houden en altijd te streven naar meer.

De toekomstvisie is dan ook van groot belang en met sterk acterende jeugdelftallen liggen hier veel kansen. De B-, C- en D-jeugd worden geleid door goede trainers die het voetbal in hun teams naar boven weten te krijgen. Via deze weg wil ik iedereen die betrokken is bij de club een gezond en sportief 2015 toewensen. Met elkaar moeten we deze stijgende lijn doortrekken en het behoud van de kwaliteit van de club proberen te waarborgen.

Persoonlijk

Persoonlijk ga ik in 2015 hopelijk een aantal leuke stappen maken. Inmiddels heb ik een nieuwe baan gekregen en begin per 1 februari. Ook hoop ik dit jaar mijn opleiding aan de Hanzehogeschool af te ronden en daarmee een periode van een aantal jaren studeren naast een fulltime baan af te sluiten.

Op het moment maak ik mij zorgen over alle gebeurtenissen in Nederland en de wereld. Het lijkt wel of het steeds meer een trend wordt, dat mensen zich meer in zichzelf keren en daarbij de mooie aspecten van het leven uit het oog verliezen. Er is geen nieuwsbulletin dat voorbij gaat zonder dat er leed in voorkomt.

Ik hoop dat we met zijn allen in 2015 de schouders er onder zetten en met elkaar vechten voor een mooie wereld en vergeet niet: behandel een ander zoals je zelf ook behandeld dient te worden. Ik wil iedereen via deze weg dan ook een voorspoedig, gezond, sportief en een schitterend 2015 toewensen.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69