Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Molen Zeldenrust, zo mooi

Ik ben geboren in Westerwijtwerd, naast het legendarische huiskamercafé van Tinus en Eeke Hazekamp. Tinus was in die tijd ook molenaar van Molen Zeldenrust onder wiens wieken ik welhaast geboren ben, 42 jaar geleden. Een prachtige molen, samen met de kerk beeldbepalend voor het pittoreske dorpje Westerwijtwerd.

Gisteren was er weer eens sprake van een prachtige zonsondergang, wat bijzondere luchten opleverde boven Westerwijtwerd. Als een foto zo mooi. Het beeld trok en nodigde uit om het van dichtbij te bekijken. Een wandeling van een uur volgde waarbij oude herinneringen over mijn geboorteplaats boven kwamen. In de verte hoorde ik weer de trein….

Onlangs las ik dat de danig gerenoveerde Molen Zeldenrust bedreigt wordt door de aardbevingen en weg dreigt te zakken. De mensen in de aangrenzende woning voelen zich niet veilig meer.

Dat zou toch wat zijn zeg, dat de Zeldenrust op haar oude dag ten onder gaat. Rust is haar gegund in dit stadium van haar leven. Helaas in deze contreien steeds minder vaak te vinden door onderaards gerommel. Had de naamgever van Molen Zeldenrust een vooruitziende blik? 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69