Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Scheepsjoagen in Onderdendam!

Dit weekend is het weer zo ver. Dan staat het prachtige, pittoreske Onderdendam weer in de spotlights met het Scheepsjoagen. Een evenement dat zich ontwikkeld heeft toch een prachtige traditie waar op vrijdag en zaterdag duizenden mensen uit de omgeving op afkomen. Oude tijden herleven dan weer langs het Boterdiep. Want in vroegere tijden was het heel gebruikelijk om veel goederen over het water te vervoeren met behulp van trekschuiten. Vermogende mensen konden de boot door een paard laten voorttrekken. De meeste mensen waren echter zelf de klos en moesten vol aan de bak om de trekschuit van A naar B te krijgen…..

Het sportieve hoogtepunt van aankomend weekend zal zaterdagmiddag om 14.00 uur zijn, wanneer de volwassenen beginnen met hun uitdaging. Zelf heb ik ook één keer mee mogen doen. Wat was dat zwaar zeg om zo’n praam voort te trekken, dat had ik nooit verwacht. De opluchting was groot toen de finish bereikt was. Gelukkig is het na gedane arbeid goed rusten langs het Boterdiep. De terrasjes langs de kades in combinatie met live muziek maken dit weekend altijd tot een geweldig gezellig samenzijn….

Soms wel eens te gezellig. Ik kan me nog wel een editie herinneren waarbij ik noodgedwongen de vissen gevoerd heb. Menig Middelstumer heeft wel eens een nat pak opgelopen tijdens de terugtocht…. Een pracht evenement, met gezellige, behulpzame mensen. Want wanneer je eens geen vervoer voor de terugreis tot je beschikking hebt dan word je soms maar zo een fiets beschikbaar gesteld. Het kan allemaal in Onderdendam waar binnenkort het feestgedruis losbarst. Met vrijdagavond live muziek van Ten Speed. Zaterdagavond wordt het feestweekend afgesloten met muziek van de band Xstatic. Een bezoekje aan Onderdendam is dit weekend zeker de moeite waard…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69