Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Middelstum F1 schrijft eigen geschiedenis

Je eerste kampioenschap vergeet je nooit meer. En dus schreven de F1-pupillen van de VV Middelstum zaterdagmorgen geschiedenis. Daarvoor moest wel gewonnen worden van Warffum. Gezien de stand op de ranglijst geen onmogelijke klus. Maar in een kampioenschapswedstrijd spelen andere sentimenten mee. De zenuwen zijn dan misschien wel je grootste tegenstander. Trainer/coach Jeroen Boomsma gaf aan zelf rustig te zijn en zag de wedstrijd vol vertrouwen tegemoet: “De jongens moeten het zelf doen.”

Om te voorkomen dat de tijd je grootste tegenstander wordt, is het zaak vroeg te scoren. Niet alleen voor de jongens een must maar ook voor de talrijke ouders en grootouders die langs de kant stonden te nagelbijten. Gelukkig bleeft de openingstreffer niet lang uit. Middels een fraaie schuiver brak Enrico de score open om even later de 2-0 binnen te schieten. Daarmee was de ban gebroken, Middelstum liep souverein uit naar een 6-0 voorsprong. Een ideale stand om te rusten.

Na de rust geloofden de mannen van de succescoaches Boomsma en Hoeksema het wel. Er werd nog 2 x gescoord en omdat doelman Zinger zijn goal schoon hield, prijkte na 40 minuten voetbal een fraaie 8-0 overwinning op het scorebord. Ongeslagen kampioen worden (alleen Noordpool snoepte een punt mee uit Middelstum) is vaak een jongensdroom. En niet voor iedereen weggelegd. En dus is het nu genieten geblazen tijdens de rondrit in de camper. Momenten om nooit meer te vergeten, te koesteren en later met een glimlach aan terug te denken….. : Middelstum F1, gefeliciteerd!