Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Nadere onthullingen over Jopke Nainhoes

Vorige week heb ik voor de rubriek Pensionado’s Jaap Nienhuis mogen interviewen. Het werd een gezellig samenzijn van enige uren want Jaap kan heel mooi vertellen. Deze week werd ik gebeld door zijn vrouw Netteke. Allereerst met de mededeling dat ons interview geplaatst is op Jaap zijn persoonlijke website. Altijd leuk om te vernemen natuurlijk!

En passant vertelde ze ook nog even dat hun kinderen smakelijk om het verhaal hebben moeten lachen. Wat wil het geval. Toen de hoogtepunten uit zijn leven aan bod kwamen opende hij heel tactisch met de geijkte verhalen over trouwen, kinderen en kleinkinderen. Natuurlijk zijn dit hoogtepunten geweest voor Jaap. Maar deze feiten halen het eigenlijk niet bij zijn echte hoogtepunten uit het leven: de uitzendingen voor RTV Noord en vooral het uitrijden van de heroïsche Elfstedentocht van 1963 waar hij vlak voor sluitingstijd als laatste deelnemer de finishlijn passeerde.

Op zijn site wordt dan ook de nodige aandacht aan deze barre tocht besteed. Want wist u bijvoorbeeld dat Jaap ook figurant was in diverse scenes van de legendarische film van Steven de Jong: “De Hel van 63”? Dit, en nog veel meer leuke feitjes uit zijn leven zijn te vinden op: www.jaapnienhuis.nl

 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69