Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

M’stum F1 -Noordpool F1, een zinderende voetbalpot

Het puurste voetbal vind je bij de jongste jeugd. Dat bleek zonet wel weer. Onder het wakend oog van tientallen ouders en supporters speelden de F-junioren van Middelstum en Noordpool een even zinderende als sportieve pot voetbal op het hoofdveld. Saillant detail was dat het ook nog eens een duel was tussen de koploper (Middelstum) en de runner up (Noordpool had slechts 1 punt achterstand).

Middelstum had de eerste uitwedstrijd nipt met 3-2 gewonnen. Dit waren ook de enige 3 tegengoals die Noordpool hoefde te incasseren in deze competitie. De spanning bleek een verlammend effect op de spelers te hebben. Met een doelpuntloze 0-0 werden de kleedkamers opgezocht. Trainer Boomsma roemde de keeper van de tegenpartij: “Die hield er zeker 3 ballen uit die er normaal op zeker ingegaan waren….”. Maar ook de kleine Wesley Zinger weerde zich dapper. De keepers waren deze wedstrijd dus de uitblinkers.

Scheidsrechter Medema gaf in de rust al aan dat Noordpool zeker nog een keer zou scoren. En dat gebeurde ook. Nadat Thijs (normaal uiterst trefzeker) tot ontzetting van de gillende supporters een enorme kans om zeep geholpen had, trad aan de andere kant een gouden voetbalwet in werking. De mannen van coach Henk Tabak namen gedecideerd de leiding en waren virtueel de nieuwe koploper: 0-1. Het spel golfde nu op en neer. Vlak voor tijd knokte Middelstum zich weer langszij. Senna Bulthuis maakte onder toeziend oog van moeder en oma en onder hartstochtelijk gejuich de 1-1.

Daarna was het nog even billen knijpen voor alles wat Middelstum een warm hart toedraagt. In de laatste minuut spatte een afgeslagen corner middels een ziedend afstandschot op de kruising uiteen. Even later floot Medema de 1-1 de boeken in. Met nog 2 wedstrijden te gaan behouden de blauwhemden hun gekoesterde punt voorsprong. Ondanks het gelijkspel was het publiek de grote winnaar. Zij konden genieten van alles wat voetbal zo mooi maakt. En na de wedstrijd was er natuurlijk nog even de tijd voor het onvermijdelijke penaltyschieten…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69