Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Bedumer Siep Brink fietst 2700 (!) km naar Santiago de Compostella

Gisteren ontving ik dit mailtje van gastcolumnist Siep Brink. Hij staat op het punt om een gigantische uitdaging aan te gaan!

Hallo familie, vrienden, bekenden, buren en oud-collega’s,

A.s. maandag, 12 mei is het dan zo ver. Mijn fietsmaat Eddy Buisman (Onderdendam) en ik vertrekken dan vanuit Uithuizen naar Santiago de Compostela, (Spanje). Uithuizen is ons startpunt van deze zogenaamde Sint Jacobsroute. Dit is het meest noordelijke punt van deze route. De eerste dag hopen we via Bedum, Groningen, Assen en Meppel het plaatsje Hasselt te bereiken. Hier voegt zich de route vanuit Friesland samen met onze route. De volgende dagen gaan we via Zwolle, Nijmegen en Roermond naar Aken. Vanuit deze plaats volgen we de zogenaamde (bewegwijzerde) Oude Wegenroute via de Belgische Ardennen en daarna diagonaal door Frankrijk richting de Pyreneen. Als we dit gebergte zijn overgestoken is het nog plm. 800 kilometer naar Santiago. Al met al telt de tocht plm. 2.700 kilometer. We hopen op zaterdag 21 juni weer terug te zijn op Schiphol. Mocht je geinteresseerd zijn (en het leuk vinden) waar we ons dagelijks bevinden en wat we zoal beleven onderweg dan kan dat via: www.fietsenmeteddy.nl

De hartelijke groeten van : Siep Brink. 

Op de website fietsenmeteddy plaatste Eddy Buisman een blog waarbij ik u zijn visie op de inzegening niet wil onthouden:

Op maandag 12 mei vertrekken Siep, waar ik vorig jaar een rondje Nederland mee heb gefietst en ik naar Santiago de Compostela. Om goed in de pelgrimssfeer te komen, starten we bij de katholieke kerk in Uithuizen alwaar de plaatselijke pastoor onze reis zal zegenen. Tja voor iemand als ik, die niet echt bekend staat om zijn Godsgeloof wellicht wat hypocriet, maar deze route, die tenslotte al duizenden jaren bestaat, brengt wel zoveel bij mij boven, dat ik deze zegening er in vind passen. Zo lang fietsen, langs zovele toch godsdienstig getinte monumenten, zorgen voor een gevoel van zelfreflectie, denk ik, hoop ik, zodat ik deze start wel bijzonder vind……..

Ik wens beide heren natuurlijk heel veel succes en een behouden fietstocht toe!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69