Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Kees Mulder, voetbaltrainer

Kees, nog steeds als trainer actief in de voetballerij?

Ik ga weer beginnen per 1 juni as bij de vv Warffum. Ik heb de afgelopen 4 seizoenen geen club meer gehad maar heel toevallig kwam ik in contact met de leider van Warffum en hij vertelde mij dat hun trainer Marnix Bakker door veranderde werktijden van zijn partner geen trainer meer kon zijn, omdat hij eens per 2 weken op zondag afwezig was. Ik heb toen aangeboden aan de club om die leegte op te vullen waardoor Marnix Bakker gewoon trainer kan blijven, want beide partijen (Bakker en Warffum) zijn nog lang niet op elkaar uitgekeken zo is me wel duidelijk geworden. Dit betekent dat Bakker en ik inmiddels uitgebreid gesproken hebben, samen met het bestuur van de vv Warffum, over de taakverdeling. Eigenlijk verandert er niets bij Warffum. Ik zal alleen op de trainingsavonden meer het individuele aspect oppakken van het trainersgebeuren en samen doen we op de zondag de coaching.

Welke clubs heb je zoal in je carrière gehad?
Ik ben begonnen als 28-jarige bij de vv Westerwolde (Vlagtwedde) en vervolgens ben ik trainer geweest bij Corenos (2x) uit Roodeschool, CSVH uit Hoogkerk, Poolster uit Spijk, Hunsingo uit Winsum, Stedum (ook gepromoveerd), TEO uit Ten Post, Eems Boys uit Delfzijl, Groninger Boys en straks dus Warffum.
Welke amateurclub zou je ooit nog wel eens willen trainen? 
Tja, moeilijk te zeggen. Middelstum zou nog wel iets kunnen zijn maar dat zou dan niet te lang meer moeten duren want de leeftijd begint op een gegeven moment denk ik ook wel een rol te spelen.
Vroeger zelf ook nog gevoetbald?
Ik heb 12 jaar in het eerste elftal van Stedum gespeeld. Op zich is dat niet zo lang maar met de trainer die Stedum toen had (Pier Bosgra) kon ik niet door één deur waardoor ik heb gekozen voor het trainersvak.
Wat is het hoogtepunt uit je voetbalcarrière?
Het kampioenschap als voetballer in het seizoen 82-83. We hadden toen een fantastische trainer in de persoon van Hepke Buma. Een man waarvoor ik diep respect had. Niet zozeer om zijn trainerscapaciteiten maar veel meer om zijn menselijke kwaliteiten. Geweldig om met deze man samengewerkt te hebben.
Als trainer waren er een aantal hoogtepunten:
Kampioenschap in de 4e klasse  met Poolster in het seizoen 1992-1993 en promotie naar de 4e klasse  met de vv Stedum in het seizoen 2002-2003. En natuurlijk de wedstrijden van het McDonald’s regioteam tegen profclubs die gespeeld werden in juli van elk jaar.
Wat is het dieptepunt uit je voetbalcarrière?
De degradatie met Groninger Boys in het seizoen 2007-2008
Je hebt het regioteam ook nog een tijdje onder je hoede gehad, wanneer en hoelang?
Het is allemaal begonnen in 1987 en ik heb10 jaar lang het team mogen coachen. Een fantastische tijd was dat. Zo zijn we een keer met de bus naar KV Mechelen-Eintracht Frankfurt geweest. Bij Mechelen was Aad de Mos trainer en speelden Greame Rutjes, Piet de Boer en Erwin Koeman achter “de Kazerne”.
Ik las onlangs in het interview dat je met Eke Hazekamp had dat Mechelen toen een tegenbezoek bracht aan vv Middelstum. En toen werden in Westerwijtwerd de bloemetjes nog even door de heren uit Mechelen buiten gezet met als hoogtepunt trainer Aad de Mos in de overall en klompen over de tafel in het café. PRACHTIG om dat meegemaakt te hebben.
Organiseer je ook nog steeds voetbalreizen naar het buitenland?
Ik organiseer geen voetbalreizen meer naar het buitenland. Te weinig animo bij de clubs in de regio. Ik heb vele clubs aangeschreven maar weinig soelaas. Jammer. maar het is niet anders. De crisis zal hier ook wel mee te maken hebben denk ik.
Heb je hier ook nog mooie verhalen over?
Niet echt of het moet het uitstapje natuurlijk zijn met de vv Middelstum, aangevuld met mensen uit Ten Boer, Nieuw-Amsterdam, Groningen, Delfzijl, Zandeweer en Holwierde. Met 50 mensen zijn we naar Schalke’04-Dortmund geweest. Een prachtige lange dag gehad met veel Bier und Brattwurst.
Wat doe je voor werk?
Ik werk bij Dienst Uitvoerend Onderwijs (DUO) wat onderdeel is van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Marcel Mulder, beter bekend als Vlieg, is je zoon. Ben je een beetje een liefhebber van zijn materiaal?
Ik ben zeker een liefhebber van het Hollandse lied en zijn eerste optreden in “MOONLIGHT” in Middelstum staat nog vers in het geheugen. Hij stond in het voorprogramma van Jannes en vanuit Stedum vertrokken er 2 touringcars naar Middelstum. Ook zijn optreden bij Sunsation was voor mij een hoogtepunt. Dat was allemaal solo en nu timmert hij met de band Vlieg en de meppers al een flink aantal jaren aan de weg en niet zonder succes moet ik zeggen.
Kun je iets zeggen over de hoeveelheid voetbalclubs welke hier in de regio overblijven? 
Ik denk persoonlijk dat er niet één club binnen nu en 25 jaar verdwijnt. Wat de gemeente in eerste instantie voorstelde om een aantal clubs misschien wel op één sportpark te laten spelen was al geen goed idee. Het sociale leven in een dorp is ook niet gebaat bij het feit dat de voorzieningen er niet meer zijn. Dat zal een doodsteek worden in de dorpen.
Samenwerking zoals die door Stedum en sv TEO op jeugdgebied wordt voorgesteld kan ik me nog wel in vinden. Maar zodra de jeugdspeler weer “senior” wordt dan gewoon blijven voetballen in hun eigen dorp waar ze wonen.
Wat wil je verder nog kwijt? 
Ik heb de laatste tijd wat gesukkeld met mijn gezondheid en ik hoop vanaf nu weer gezond door het leven te gaan.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69