Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Een bus vol met (te) Meijers en de scheurmeters…..

Jannes Klaassen, voorzitter van Middelstum-info, wordt ook met de dag bekender. Vorige week zondag belde burgemeester Rodenboog hem op met de mededeling dat minister Kamp in aantocht was. Jannes aarzelde geen moment en met het fototoestel in de aanslag toog hij opgelaten naar Loppersum. Het mooie resultaat stond binnen de kortste keren weer online.

 

Maar hij werd de vorige week ook gebeld door BNN. Het moet niet gekker worden moet Jannes gedacht hebben. Maar ja, met ruim 30.000 unieke hits in de maand januari kan het een keer gebeuren dat ze ook in Hilversum wakker worden. Of Jannes wel even 2 vrijgezelle jongens tussen 25 en 35 jaar kon regelen was de vraag. En dat alles voor het programma ‘Stop in the name of love’. Wanneer het hem zou lukken om deze mannen te traceren en tot opgave te motiveren dan zou als beloning een bus vol stadse vrouwen Middelstum 3 dagen aandoen.

Appeltje, eitje moet Jannes gedacht hebben, Middelstum staat immers bekend om zijn meest begeerde vrijgezellen van Nederland. Zelf heb ik deze eretitel ook jaren mogen dragen maar of dat serieus bedoeld was??? Ik ben dan ook blij dat ik niet meer aan de selectiecriteria voldoe. Zaterdag trof ik Jannes op het voetbalveld en vroeg hem of hij al plat gemaild was door potentiële kandidaten. ‘Man’, merkte Jannes op, ‘ik twitter me suf maar geen respons’.
En dus werd er in de kantine en ’s avonds in Vita Nova nog weer een charmeoffensief ingezet. Een vooraanstaand raadslid bood zelfs  €500,- voor de kandidaten. Hij zag een stukje Middelstum promotie natuurlijk wel zitten. Maar vooralsnog blijft het angstvallig stil. De voornaamste kandidaten zaten of net met hun baas in het buitenland (The Cheester) of gingen naar het buitenland. Patrick Meijer was natuurlijk een heel geschikte kandidaat geweest maar verkoos een midweekje met Eling in Zuid Spanje boven een intakegesprek met Nicolette Kluijver. Was natuurlijk een prachtige kop geweest voor een stukje van Jannes. Een bus vol stadse vrouwen voor Meijer wordt na enige consumpties natuurlijk moeiteloos omgedoopt tot een bus vol (te)Meijers. Inclusief scheurmeters….
En zo missen we weer net de boot. Zou Middelstum misschien een imagoprobleem hebben of is het gewoon een net niet dorpje? Net geen mooiste dorp van de provincie Groningen twee jaar geleden, net geen mooiste dorp van Groningen volgens Giel Beelen van Vara 3FM. Zevenhuizen en Bedum troefden ons in verschillende competities af. Aldoor net niet dus.
Maar is het nog wel verantwoord dat ze vanuit het westen hierheen willen komen? Stel je voor dat Middelstum tijdens de uitzending net getroffen wordt door 5.0 en zo’n bevallige jongedame krijgt tijdens een lekkere tongzoen (heerlijk close-up in beeld gebracht overigens inclusief aankomend gehijg, ook heerlijk opgevangen en versterkt door de microfoon van de geluidsman) net een schoorsteen in haar nek. Dan zijn de rapen gaar natuurlijk. Of zo’n bus glijdt tijdens een aankomende orgie net in de imploderende bodem, je ziet het helemaal voor je. Een geheid kijkcijferkanon dus maar waar gaan we heen met de schadeclaims??? Nee hoor, niet doen. Laat de BNN-ers maar mooi sfeerimpressies maken in Hoenderloo of nog beter Heythuysen of Veere of, ook leuk, Borculo. Laat onze vrijgezellen maar lekker de plaatselijke horeca ondersteunen. Dat is voor iedereen het beste!
En ik benijd de Loppersumse raad inclusief B&W toch al niet. De plaatselijke hondenbelasting wordt aan alle kanten onder de loep genomen en daardoor derhalve afgeschoten als ware het aangeschoten wild. En wat te doen met de onroerend goed belasting? We moeten zo langzamerhand gevarengeld toe krijgen om dit gebied nog een beetje leefbaar te houden. Ik ben benieuwd wanneer ik de eerste storting op mijn bankrekening tegemoet kan zien?!
En zo wordt het ‘tussen hoop en vrees gebeuren’ naar de achtergrond verdrongen. Terwijl we toch nog maar anderhalf week voor D-day zitten. Gespannen wacht ik dan ook op de uitkomsten van 2 try-outs die ik de afgelopen week heb mogen doen voor verschillende instanties. Mocht dit tot positieve resultaten leidden dan is een carrière als tekstschrijver weer een reuzenstap dichterbij gekomen. Maar het viel nog niet mee.
Gelukkig leidde de aardgaswinningproblematiek en het naderend afscheid van onze koningin tot voldoende inspiratie om de website www.bert-koster.nl weer gevuld te krijgen. En tot mijn grote vreugde was daar ook nog kijkcijferkanon Eke Hazekamp die Ronnie en mij een gezellig uurtje Babbelen met Bert opleverde inclusief prachtig uitzicht over de landerijen van Huizinge. Tips voor nieuwe babbelgasten zijn meer dan welkom!
Tot slot is er een 2e levensverhaal in de maak. Ik ben vorige week voorzichtig begonnen met de voorbereidingen. De hoofdpersoon is in elk geval een unieke persoonlijkheid die regelmatig de (landelijke) radio- en televisiestations en kranten wist te halen.
Het sportweekend wil ik toch grotendeels wijden aan de wonderbaarlijke wederopstanding van ons vlaggenschip. Zaterdag jl. moest aangetreden worden tegen de verrassende promovendus Poolster uit Spijk, die een mooie 6e plaats op de ranglijst innam. Middelstum stond stijf onderaan, een plek die duidelijk aangaf dat de Konneman-brigade in de hoek zat waar de klappen vielen voor de winterstop. Blessures en pech kiezen dan op een of andere manier vaak je zijde. De resultaten in de winterstop waren ook verre van hoopgevend. Nederlagen in oefenwedstrijden tegen ploegen uit lagere klassen voedden doorgaans niet het broze zelfvertrouwen.
Maar zaterdag zagen we gelukkig weer een strijdbaar Middelstum. Konneman had harde en verrassende maatregelen genomen. Meer getalenteerde maar ongetrainde spelers namen naast hem en kersverse nieuwe verzorgster Anne plaats (misschien ook geen straf) en Frank posteerde Egbert Paardekoper (normaal laatste man in het tweede) in de spits. Hier was de tegenstander duidelijk niet op ingesteld en het eerste half uur kregen de blauwhemden dan ook de nodige kansen.
Maar zoals zo vaak leverde één slippertje aan de andere kant de 0-1 op. Maar waar normaal gesproken de koppies gingen hangen werden nu de mouwen opgestroopt. En binnen 20 minuten in de tweede helft stelde Middelstum door twee frommeldoelpunten van Ivan Milkovic orde op zaken. Scheidsrechter Alex Traa hield ons nog lange tijd in spanning door 10 minuten blessuretijd bij te trekken maar blies tegen half vijf dan toch eindelijk voor het einde.
Na afloop volop tevreden gezichten in de kantine. Konneman kon eindelijk weer lachend de bestuurskamer betreden en als collectief werd aan de lange tafel de wedstrijd inclusief derde helft nog even dunnetjes over gespeeld. Mooi om te zien en het geeft de burger moed. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen de nieuwe hekkensluiter Westerlee. Bij een goed resultaat kan eindelijk weer naar boven gekeken worden. Scherp en voltallig trainen deze week en met beide beentjes op de grond blijven is derhalve het advies!
Ben benieuwd trouwens of PSV zijn stijgende vorm in de eredivisie door kan trekken en of Rutte nog weer hersteld van zijn ziekte en weer op de bank verschijnt bij Vitesse. Ach ja, we zien wel. Afsluiten doen we maar weer met zo’n mooie cliché uitspraak van Steve McLaren zoals hij die deed na afloop van de met 2-4 verloren wedstrijd tegen Utrecht: ‘That’s football!’.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69