Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Malta 2008

Sunshine, you make my day. No stress!

Starring:

Patrick Meijer, alias P.M. de Cock;

Kees van der Naald, alias Kaas, alias speler van het toernooi;

Eric Donkerbroek, alias Gordon Ramsey;

Eling Zuidhof, alias De Reisleider, alias de man met de stem (The Voice);

Frans de Bont, alias Zeur (of was het nu toch Sir);

Marten Hovenga, alias Dries Roelvink;

Fredje Tuitman, alias Sunshine;

Bert Koster, alias the famous Eggcakeman of Holland.

Vrijdag, 18 juli 2008

Lijn 61 brengt ons select reisgezelschap om 23.57 uur stipt vanaf het pittoreske Middelstum naar het koude Groningen (Ineke en Annelies, nog bedankt voor het uitzwaaien). Na enige opwarmingsdrankjes brengt de Public Express ons naar Bremen alwaar Ryann Air ons om 06. 45 uur naar het zonovergoten Malta vliegt, plaats van handeling van onze vakantie 2008.

Zaterdag 19 juli

Een klap tegen de kop tijdens het uitstappen. Toch een graadje of 15 warmer dan onze laatste gevoelsmatige temperatuurmeting. Een vlekkeloze vlucht en zelfs de taxi staat op tijd klaar om ons naar onze 5-sterren villa in Naxxar te brengen. Dit 5-sterren gehalte blijkt nog niet zozeer uit de ligging en de voorkant die ons het ergste doet vrezen maar gelukkig wacht ons bij binnenkomst een zeer ruim uitgemeten huisvesting inclusief ruime keuken met alles er op en eraan, 4 slaapkamers, een groot balkon + terras en uiteraard ons eigen privézwembad.

Het is dus uitzonderlijk warm en we zijn dan ook blij dat we de gekoelde winkel bereiken waar het bier, Bacardi, chips, toastjes en al het andere wat het vetgehalte omhoog kan jagen gretig aftrek vindt. Net een trainingskamp op Schier dus. Het winkelpersoneel kijkt ons verbijsterd aan maar ze zijn gelukkig wel bereid om de spullen thuis te brengen. En gelegen in onze strandstoelen ontkurken we de eerste flesjes. De vakantie kan beginnen, de reisleider wordt uitgebreid gecomplimenteerd……

Zondag 20 juli crisisberaad…… (of toch een storm in een glas water)

Zo rond 20.00 uur besluiten we te gaan eten in St. Julian en we nemen de bus (1,16 euro p.p.). Het eten valt ons nog niet mee en het nachtleven bruist nog niet echt. De Funny bar zit vol met eilanders en scholieren die de internationale talenschool volgen die op dit eiland gevestigd is. ‘Het zijn allemaal meisjes’, aldus The Eggcakeman tegen Sunshine, die zich ook eens op zijn schedel krabt. Hoewel het heel laat wordt (of toch heel vroeg) riekt dit naar een crisisberaad en wel om 08.00 uur in onze villa! De reisleider moet nu al op het matje komen…

Gelukkig verkeert huize weltevreden in een diepe rust op dat tijdstip. Tegen 2-en worden de wonden gelikt aan het zwembad. Verder is het een kwestie van acclimatiseren. ’s Avonds volgt een herkansing. Na eerst goed gegeten te hebben in een restaurant vlakbij ons appartement (het kan dus wel) weten we zelfs nog weer een taxi te vinden die ons wederom naar St. Julian brengt.

Opnieuw is De Funnybar ons uitgaanscentrum en nu wordt deze bar niet door eilanders gedomineerd maar door de Hollanders wat zich uit in een meterslange polonaise onder luide klanken van de Guus Meeuwis evergrain ‘Kedeng, Keding’ (4 x gedraaid in 1 uur). We voelen ons al een stuk beter thuis.

Terwijl de eerste Maltezers zich al weer richting werk spoeden besluiten we om de eerste bus richting Naxxar te nemen. Want wat is er mooier om deze mensen vrolijk een goede werkdag te wensen terwijl we zelf moe maar voldaan ons bedje op kunnen zoeken? I don’t want to work, today. No stress. Na de enige taxi al 2 keer weggejaagd te hebben (die zijn prijs al gehalveerd had) had hij toch succes toen hij na 10 minuten al toeterend en zwaaiend ons voor 12 euro terugbracht naar onze bestemming……

Maandag 21 juli

Een landerige dag alwaar door de nachtelijke escapades niet veel actie te verwachten valt. Wel een goede dag voor de bijnamen. Zonaanbidder Hovenga wordt door het dragen van een (te) strakke zwembroek omgedoopt tot Dries ‘Ik ben de man uit je doktersroman’ Roelvink (zie voor foto’s van zijn rode zwembroek ook zijn hyves-site).

Anti-literair wonder Meijer verbijstert iedereen door voor Vledder 2 te spelen en De Cock te helpen met het oplossen van enige complexe moorden. Gisteravond was hij zelf nog de hoofdpersoon in ‘De Cock en de moord in het bushokje’ (voor de foto’s, zie Fredje T’s hyves-site). Frans is inmiddels omgedoopt tot Zeur de Bont (Sir, may I have 2 taxi’s? Wat zei je Frans, zeur?) en moet het tot zijn groot ongenoegen doen zonder een Telegraaf en de Tour de Frans.

Fredje en Edje zijn volop bezig met het in de markt zetten van P&L-manager Koester, bekend van de wereldberoemde eierkoeken. De Engelse volzinnen spatten in het rond. Please give a warm welkom to the world famous egg-cakeman. Please Burt, make my cake wet etc. Ook een manier om de dag door te komen. The Voice kan zijn lol nu helemaal op want door de inkoop van enige geschikte batterijen kan hij zich naar hartenlust uitleven met zijn gedownloade MP3-remixjes.

Eric Donkerbroek kan zich eindelijk profileren als Gordon Ramsey en weet de bbq tot grote hoogte te brengen. Terwijl de oudere garde moe maar voldaan een rustnacht inlast gaat de jongste jeugd wederom naar De Funnybar. De ouderen worden bij zonsopkomst wreed gestoord door luid gejuich want Kaas heeft een voorschot als speler van het toernooi genomen. Toen Eric even naar de WC moest scoorde Kees een voltreffer (hoezo broedermoord), het enige wat hij overigens nog van haar wist was dat ze uit Utrecht kwam maar dat mocht de pret niet drukken…..

Dinsdag 22 juli

Met de bus naar Slima waar een boottochtje geboekt werd voor de donderdag. Tot groot genoegen van Frans nog een stukje tour meegepikt. ’s Nachts voltallig weer naar St Julian alwaar Sunshine nog even een versiershowtje van jewelste afgeeft. Op de vraag aan jong talent Estelle what her age-range of boyfriends was antwoordde deze 16-jarige ster in wording: From 16 till 28! ‘Sunshine, you make my day, marry me, lets make 4 children and so on and so on. En het was dat Estelle nog dienst had in de Burger King anders hadden we een Kingsize huwelijksfeest gehad…

Woensdag 23 juli

Weer veel van hetzelfde, een rustdag met veel literatuur en een stukje tour voor France. Zelfs Kees wringt zich in een boekje. Ronald Giphart die in ‘Phileine, zegt sorry’ in de belevingswereld van een vrouw kruipt en op 100 verschillende manieren de daad en de mannelijke + vrouwelijke geslachtsorganen beschrijft spreekt zeer wel tot de verbeelding.

Roelf wordt al bruiner, PM De Cock begint aan zijn 2e Baantjer & Edje en Fredje merken vergenoegd op dat The famous eggman al herkend wordt in het uitgangscircuit. Jammer overigens dat de eierkoeken zo af en toe te droog bevonden worden. Daarmee kan de manager P&L naar de afdeling R&D. Gordon stookt de bbq nog maar eens op en terwijl oud zich spaart voor de boottocht struint jong weer naar vrolijker oorden en maakt de rest diep in de nacht weer wakker om met ons een heuglijke eretreffer van The Voice te vieren…

Donderdag 24 juli

De boottocht met de Ferdinand 2 naar de Blue Lagoon bekend om zijn prachtig helderblauw water. Helaas geen Brooke Shields kunnen ontdekken, wel veel golven. En dit noopt vele passagiers tot het legen van hun ingewanden over de verschillende railings van het schip. Onze jongere gasten verteren de uitgaansdag ook niet allemaal even fris en Abeltje Hendrik en Donkey beleven op deze trip hun laatste darmklachtvrije momenten van onze vakantie. ’s Avonds met een uitgedunde selectie op stap dus naar De Funnybar. Alleen de speler van het toernooi Kees weet zich moeiteloos te handhaven en stuitert na enige Pitchers Red Bull Red Wodka weer als vanouds door de toko…

Vrijdag 25 juli

Wederom een rustdag wat hard nodig is na de zware boottrip en dito stapnacht. Er zit niet veel leven meer in de selectie, de eerste voorbereidingen voor de terugtocht worden getroffen. Sommigen komen hun bed helemaal niet meer uit, alles gegeven dus. ’s Avonds worden de laatste bbq-restjes weggewerkt en de meesten besluiten om vroeg in bed te gaan……

Zaterdag 26 juli

Om 07.30 uur brengt de taxi ons weer naar het vliegveld. We moeten nog een vertraging van 2,5 uur slikken maar wat geeft het. ’s Avond zetten we om 21.00 uur weer voet in het nog altijd prachtige, broeierige en pittoreske Middelstum. Bij dezen willen we de Reisleider (die zondagnacht alweer begon aan zijn 2e vakantie naar Lloret) nog hartelijk bedanken voor dit enerverend weekje………

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69