Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Johan Staal van www.puurvoetbalonline.nl

Babbelen met Bert…. Johan Staal

(Johan Staal is naast sportverslaggever van de Ommelander Courant ook druk bezig met zijn eigen amateurvoetbalsite te vinden op www.puurvoetbalonline.nl. Deze site noteerde 11 december jl. zijn 250.000e bezoeker!).
 
Heb je het heuglijk feit van de 250.000 bezoekers nog gevierd vorige week?
Ik heb het heuglijk feit op een zeer bescheiden wijze gevierd want ben niet iemand die het bereiken van een mijlpaal met taart en alcoholische versnaperingen viert. Ik heb er op Puurvoetbalonline aandacht aan besteed en dat voelde goed.
 
Had je deze bezoekersaantallen verwacht toen je met de site begon? 
De bezoekersaantallen, die de laatste maanden gemiddeld tussen de 350 en 450 bezoekers per dag bedragen, had ik niet op gerekend. Daar ben ik heel eerlijk in. Ik had namelijk niet verwacht dat een voetbalsite die, alleen’ maar het amateurvoetbal in Groningen omarmt dat zou kunnen bereiken. Mijn insteek was om te proberen tussen de 1000 en 1500 bezoekers per week te bereiken maar dat zijn er op dit moment minimaal 2450 geworden.
 
Nog een nieuwe mijlpaal in het vizier of eerst even rustig genieten?
Een nieuwe mijlpaal want rustig genieten past niet in mijn straatje. Uiteraard op weg naar de 300.000 maar de volgende mijlpaal trek ik toch wat verder weg. Op 20 december 2014 bestaat Puurvoetbalonline precies vijf jaar en dan moet het in mijn beleving mogelijk zijn om de grens van 500.000 bezoekers bereikt te hebben. Dus dat wordt de volgende uitdaging.
 
Was dit gegeven jouw persoonlijk hoogtepunt van 2012 of komt hiervoor iets anders in aanmerking?
Mijn hoogtepunt was dit niet want mijn hoogtepunt is dat ik samen met Martine in 2013 in het huwelijksbootje stap. Door allerlei prettige omstandigheden, die in 2012 allemaal samenvielen, kon dit eindelijk gerealiseerd worden. 
 
Kun je je hoogte- en dieptepunt aangeven met betrekking tot de site? 
Een lastige vraag omdat ik veel als een hoogtepunt zie en daarom formuleer ik het zo: Het ontmoeten van personen die hebben meegewerkt en de bereidheid van iedereen voor het invullen van vragenlijsten zie ik als een hoogtepunt want daardoor is de site een succes aan het worden.
Dieptepunten is een ander verhaal: Dat zou niet onderbouwde kritiek die je soms via de sociale media krijgt kunnen zijn. Maar aan de andere kant, als je boven het maaiveld uitkomt, weet je dat zoiets kan gebeuren maar verbaas mij wel over sommige primitieve reacties. Maar het absolute dieptepunt was het overlijden van mijn voetbalvriend Jan van Dijken op 26 mei 2012. Dat was mijn steun en toeverlaat, samen met Martine met alles wat met de site te maken had en ik mis Jan nog iedere dag……  
 
Met welke rubriek van de site ben je het liefste bezig?
Dat is de rubriek, Mijn mening’. Ik ben iemand die niets heeft met personen die op allerlei forums onder de meest vreemde namen alles zitten af te kraken. Daarom ben ik mijn mening gestart, en dat zal het opstandige in mij zijn, waarin ik over zaken die mij storen in het amateurvoetbal of in het betaald voetbal een hele duidelijke stelling inneem, en waar iedereen, en dat mag, het duidelijk niet altijd mee eens is.
 
Genoeg over de site, wat is jouw sporthoogtepunt van het jaar 2012?
Dit zul je wel heel bijzonder vinden en ik heb er lang over nagedacht maar ik ga voor iets uit het amateurvoetbal.
De promotie van Kloosterburen van de 5e  naar de 4e klasse vond ik zo mooi omdat ze dat meer dan verdienden. Een zondagclub die kerngezond is en barst van de zelfwerkzaamheid verdiende deze promotie absoluut en daarom is dat mijn sportmoment 2012.
 
Kun je je vinden in het feit dat Diederik Samson Politicus van het jaar geworden is?
Daar ben ik duidelijk in en dat is NEE. Ik volg het circus op gepaste afstand en ik moet zeggen dat ik het daar graag bij wil laten.
 
Nog goede voornemens voor 2013?
Eigenlijk niet want ik behoor niet tot de grote massa die rare dingen roepen richting hun verbeterpunten. Dat is niet mijn ding ben meer van gewoon jezelf blijven en waar jij je als persoon lekker bij voelt moet je vooral blijven doen.
 
Kun je ons in het kort vertellen wat 2013 ons gaat brengen?
Wat de site betreft heel veel nieuwe en mooie dingen hoop ik maar dat gaat goed komen beloof ik iedereen. Wat het overige betreft denk ik dat het een jaar wordt waarin we geconfronteerd worden met de vele fouten die er in Den Haag gemaakt zijn en nog zullen worden gemaakt zonder dat we het slecht hebben in Nederland want dat is absolute onzin als ik kijk naar wat er deze maand uitgegeven wordt ter verhoging van de feestvreugde.
 
Waar kijk jij erg naar uit in 2013?
Uiteraard naar onze huwelijksdag maar ook naar de zaterdagen en zondagen als ik ergens in Noord Groningen op een voetbalveld sta. Daar ligt namelijk mijn passie en zie ik ook als mijn wereld. Een wereld waar ik gelukkig van wordt moet ik zeggen omdat ik overal bekenden tegen kom en die zorgen voor de mooie kreet, ‘het is fijn langs de lijn’.
   
Wil je verder nog iets kwijt?
Ik wil jou alle succes wensen met je site. Ik weet dat een eigen site beheren heel veel tijd kost maar gezien jouw geweldig mooie stijl van schrijven en je enthousiasme weet ik zeker dat het een succes zal worden. Verder vond ik het een eer om de rubriek ,babbelen met Bert’ te mogen openen en wil je daarnaast nogmaals bedanken voor je mooie woorden in jouw column ,Het veld der Engelen, de Kersteditie’. 

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69