Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Wie zijn jullie dan? 2006

(Uit het Middelstummer clubblad, geïnspireerd door toenmalig minister Rita Verdonk)

‘Wie zijn jullie dan’?’ Deze onschuldige vraag van iemand met misschien wel de mooiste ogen van de voetbalvereniging raakte 66 jaar Middelstummer voetbalgeschiedenis diep in het hart. Vertwijfeld keken 2 oudere jongeren, die in de kelder van Moonlight afscheid namen van een stukje jeugdsentiment, en waarvan ik van mijn overbuurman de namen niet mocht noemen, elkaar aan. Jarenlang met hart en ziel voor de vereniging gestreden, promoties en degradaties meegemaakt, verschillende functies binnen verschillende geledingen binnen (en buiten) de vereniging vervuld en dan zo’n vraag.

Mijn strafexpeditie was nog niet ten einde. ‘Kijk je wel eens op de site van de voetbalvereniging want daar staan wel eens wedstrijdenverslagen op die ik geschreven heb’, was het vervolg. ‘Dan ben jij Dorien’, was het logische antwoord want natuurlijk surf ik regelmatig naar deze site. Bij Dorien dacht ik meer aan het meisje die doorgaans achterin staat met krulletjes en bril maar dit terzijde.

‘Jij kunt zo in de redactie van het clubblad’, is dan natuurlijk een logisch vervolg van de conversatie. ‘Daar zitten alleen maar saaie mannen in!’, aldus Dorien en daar mijn gezicht boekdelen sprak vervolgde zij teder: “Of zit jij ook in de redactie?’ Ja dus, en alleen de beloofde stukjes voor ons blaadje kunnen aangedaan leed nog enigszins verzachten.

Maar het levert wel weer stof tot een redactionele inleiding op zo aan het begin van het nieuwe jaar. De mateloos populaire minister Verdonk maakt zich al jaren sterk voor een toelatingsexamen tot het staatsburgerschap der Nederlanden en misschien zouden wij ook wel een toelatingsexamen in moeten stellen bij onze vereniging om lid te worden. Verplicht integreren in de Middelstummer voetbalgeschiedenis dus.

Enige vragen liggen natuurlijk voor de hand: Wanneer is de vereniging opgericht? Noem de namen van de bestuursleden van onze club + functie (evt. ook jeugdbestuur), noem de ereleden (ik kom zelf op 5 te weten Jan Lüurssen, Jan van der Laan, Feike van der Veen, Albert Huizinga en Sietse Goossen maar misschien moet ik ook wel een examen doen?), wat zijn de echte namen van Egel, Kwak, Mittos, Wepe, Sprutter, Vlek enz. enz.. Dit zou dan vanaf de winterstop in moeten gaan en vooruit, ik ben niet kinderachtig, dus diegene die voor die tijd lid geworden is, krijgt nog een generaal pardon. Het is toch belangrijk iets van de geschiedenis en achtergrond te weten wanneer je nieuw bent bij een vereniging toch?

En na het persbericht dat de V.V. voor het eerst in de geschiedenis 3 betaalde trainers in dienst heeft, verwacht ik helemaal een stormloop. Overigens werd het persbericht in het gastenboek van de Middelstum-site al heel snel weer gerelativeerd want Trijnie kwam met de opmerking dat wat haar betreft de trainersstaf nog niet helemaal rond is want voor de dames is nog niets concreets geregeld. Hopelijk gaat ook de dames hun wens dit jaar in vervulling, gelukkig gaan de perikelen niet ten koste van de resultaten want deze zijn goed te noemen.

En dat geeft weer een mooi bruggetje naar het overzicht van de resultaten van alle elftallen van de eerste seizoenshelft. Ik heb al prachtige bijdragen mogen lezen, wie weet wat er nog meer via Eling is binnengekomen. Genoeg leesplezier dus en verder rest mij niets anders om een ieder namens de redactie een heel goed, gezond en sportief 2006 toe te wensen. Alvorens af te sluiten feliciteren wij Martin en Vanessa hartelijk met hun zoon Senna!

Middelstum, 02 januari 2006

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69