Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Robbie Williams en Arjen Robben 2005

Kerst en oud en nieuw zijn ideale gelegenheden om terug te kijken en vooruit te zien maar toch ook een beetje om te (dag)dromen. Zo kocht ik mij onlangs de DVD van Robbie Williams, met een live-optreden voor 135.000 mensen waarvan ongeveer 100.000 van het vrouwelijke geslacht in strakke kledij. Prachtig om te zien hoe het publiek aan de voeten lag van England’s enfant terrible. I just wanna feel… daar hebben ze nog tenues van binnen onze vereniging. ‘Britain, l am your son’, zo zong Robbie, en het publiek gilde het uit.

Hetzelfde gevoel kwam vorig jaar boven tijdens een bezoek aan Camp Nou in Barcelona. Eerst door de kleedkamers waar op de kleedhokjes nog alle grote namen uit het verleden stonden. Daarna via de tribunes naar het prachtige veld. Staand aan de rand van het 16-meter gebied zie je jezelf al een bal in de kruising krullen tegen Real Madrid, daarbij 90.000 man in extase brengend. Maar zulke acties zijn meer voor de Ronaldinho’s van deze aardkloot weggelegd. Barca en Brasil, I am your son.

Maar voor alle jonge talentjes binnen de club moet dit een enorme uitdaging zijn. En zo onmogelijk hoeft het toch niet te zijn? Kijk eens naar Robben die nu al door ‘kenners’ getipt wordt als beste speler van de wereld. Zijn wieg stond toch echt maar 8 kilometer verderop. Onze penningmeesters moeten ook wel eens verlekkerd dagdromen want wat kun je al niet doen met 50.000 euro opleidingskosten?

2 jaar geleden sprak ik Robben nog in Fame want wees nu eerlijk, iedereen heeft toch met Robben gepraat nu hij zo beroemd is? Hij stond toen op het punt om naar PSV te verkassen. Na hem nog op het hart gedrukt te hebben om met beide benen op de grond te blijven was hij zo maar opeens verdwenen. Weer een eenzijdig gesprek dus, maar mocht hij zo bescheiden blijven dan weet u wie hem dat geleerd heeft. Maar helaas geldt voor Robben: Beem, I am your son.

Geen Robbie Williams, geen Ronaldinho, al lang geen Robben meer. Inmiddels modderend bij Middelstum 3 in de spelonken van het amateurvoetbal maar misschien dat ik hier dit seizoen nog wat punten voor kan scoren. Toch heb ik ook dit jaar weer de eer om bladzijde 2 en 3 van ons clubblad te vullen. Let me entertain you.

Het ouder worden scherpt waarschijnlijk ook de literaire gaven aan dus laten we er ook in 2005 weer wat moois van maken. Want wees toch eens eerlijk het is toch een voorrecht om bijvoorbeeld volgende week met een select gezelschap af te reizen naar Appelscha onder de noemer trainingskamp. ‘V.V. Middelstum, I am your son!’

ln dit clubblad zal nog volop teruggeblikt worden op het jaar 2004 want er is weer menigeen gevraagd om iets over de resultaten van de eerste seizoenshelft te schrijven. En warempel uit alle hoeken en gaten kwam er dit keer kopij binnen waarvoor hulde. Er diende zich zelfs een nieuwe poëet aan binnen de vereniging en waarschijnlijk bent u net zo nieuwsgierig dan ik wie dit is.

Een vast ritueel van mij is om de clubbladen van het vorig jaar nog even door te snuffelen. Veel aandacht is er besteed aan het nog mooier maken van ons complex, het nieuwe hoofdveld en omheining en nog vele andere verbeteringen. De op- en ondergang van het eerste elftal in de 2e klasse werd uitgebreid besproken, ondanks degradatie een leerzame ervaring wat naar meer ruikt? (alhoewel een 3-0 voorsprong weggeven tegen de nummer laatst op de ranglijst….).

Verder werden alle senioren elftallen in nieuwe tenues gehesen en kregen ook alle jeugdspelertjes een mooie windjack en sokken van de club. De club van 50 beleefde zijn eerste bijeenkomst in herberg De Valk met Henk de Haan. Verder kwam FC Groningen hier voor een clinic en beleefden vele sponsoren en vrijwilligers een gezellige avond bij Foppe de Haan (zie ook verderop in het clubblad). Al met al weer een jaar waarin heel veel gebeurde.

Wanneer u dit leest hebben wij allicht alweer de eerste sportieve meters gemaakt van 2005 tijdens de Nieuwjaarsloop. De voorzitter zal u dan ongetwijfeld tijdens de bekende borrel een heel gelukkig, sportief en gezond jaar toewensen en daar sluiten wij ons als collega-redactieleden natuurlijk van harte bij aan.

Middelstum, 2 januari 2005

Eling Zuidhof, Paul van der Laan, Peter Goossen, Eric Boskamp en Bert Koster

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69