Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Jacco Tuma, Tuma Mechanisatie & machinebouw

Ulrum en omstreken kent heel wat (jonge) ondernemers. De vluggertjesrubriek bracht mij onlangs op het spoor van de familie Tuma. Een echte ondernemersfamilie, zo blijkt, waarbij pa Fokke bouwondernemer is, dochter Gera zich in de fotografie bekwaamt heeft en zij bracht mij weer op het spoor van haar jongere broer Jacco. En laat hij nou de trotse eigenaar zijn van Tuma Mechanisatie & machinebouw in Ulrum! Hierbij nog even een linkje naar zijn gevatte bijdrage: https://bert-koster.nl/2024/07/01/de-25-vluggertjes-van-jacco-tuma/.

‘Tuma Mechanisatie & machinebouw is een eigen onderneming als monteur / constructeur in de landbouw’, zoals hij het zelf zo mooi in de vluggertjesrubriek zegt. Zijn dienstenpakket is breed, zo lezen we op zijn website. Want ook voor advies bij de aankoop van nieuwe en gebruikte machines kun je prima bij Jacco terecht. En mocht je af willen van je (jonggebruikte) aardappelrooiers, transportbanden en landbewerkingsmachines, denk dan gerust aan hem.

In zijn ruime werkplaats in Ulrum, voorzien van de beste gereedschappen, pleegt hij reparaties en onderhoud aan landbouwmachines. Van zelfrijdende landbouwmachines, machines die getroffen zijn door schade of machines die door de trekker worden getrokken. Waarbij maatwerk niet geschuwd wordt.

En dan zijn er nog de staalconstructiewerkzaamheden. Voor deze werkzaamheden beschikt Jacco over een eigen laswerkplek. Veel bewerkingen binnen de staalbouw worden in eigen beheer gedaan. En voor bewerkingen die ze zelf niet kunnen uitvoeren is er contact met gespecialiseerde bedrijven in de regio. Vele maten en diktes platstaal, kokers, ronde assen enz.,  heeft Jacco op voorraad liggen. Voor afname van complete lengtes of slechts een kort stukje ijzer, denk aan Tuma Mechanisatie!

En dan is daar nog de machinebouw. Elke teelt en elk soort grond heeft zijn eigen manier van mechanisatie en in Ulrum heeft Jacco door de jaren heen een aantal mooie projecten gehad wat betreft machinebouw op maat. Van simpele mechanische grondbewerkingen tot zelfs de bouw van enige specifieke machines waar de technieken mechanica, hydrauliek en de elektrotechniek perfect moeten samenwerken! En dat alles volgens het belangrijke motto: wat er niet is, kan nog gemaakt worden!

Nieuwsgierig geworden? Hierbij de contactgegevens: info@tumaulrum.nl / 06-20926508. Check ook gerust eens de website www.tumaulrum.nl.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69