Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Jacco Tuma

Naam: Jacco Tuma

Adres, Woonplaats: Nog bij pa en moeke thuis aan de Singel in Ulrum. Dat bevalt prima maar zal op korte termijn wel veranderen. De chalet staat er al, nu de motivatie nog.

Leeftijd: 27 lentes jong.

Burgerlijke staat: Verkeerd moment om dit te vragen, haha. Kom over 7 dagen maar weer, dan hoop ik er antwoord op te kunnen geven.

Beroep: Tuma mechanisatie en machinebouw! Een eigen onderneming als monteur / constructeur in de landbouw. Maar in het voor- en najaar is het ook heerlijk om voor zonsopgang op het veld bezig te zijn als chauffeur. Met het huidig jonge machinepark op menig akkerbouwbedrijf en een beetje goed onderhoud is dit ook prima te combineren. (www.tumaulrum.nl)                                   

Hobby’s: Dat begon samen met een kameraad met kleine pakjes hooi en stro persen. Alleen dit is inmiddels iets uit de hand gelopen en verder gegaan in een onderneming J & T Agro.

Lievelingsgerecht: Een dikke saté schnitzel, genieten!

Mooiste film ooit gezien: The Intouchables. Als me ooit iets overkomt, is het met zo’n gek achter de rolstoel nog prima vol te houden in het leven.

Mooiste sportmoment ooit: De laatste wedstrijd dat ik op voetbal zat. Een gezellige sport alleen die verplichting elke zaterdag past qua tijd niet in de planning.

Mooiste boek ooit gelezen: Geen boek maar de bouwtekening van mijn werkplaats enkele jaren terug.

Kijkt het liefst naar: ‘s Ochtends een opkomend zonnetje terwijl je al lekker bezig bent. Wie de ochtend wint, wint de dag. Beter kun je dag niet beginnen.

Beste popsong aller tijden: Doe mij elke dag maar wat anders. Beetje afwisselen tussen Radio 538 / Radio nl en dergelijke bevalt prima.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Knipoog kan al snel, de reactie welke je dan terug krijgt zegt vaak al genoeg.

Mooiste plekjes van het Hogeland: De reistijd van en naar mijn vorige werkgever, Peterse Mechanisatie in Uithuizen, was in de zomerperiode altijd genieten. Een mooi ritje door de polder.

Favoriet vakantieland: Australië trekt wel om er nog eens naar terug te gaan.

Mooiste stad: Enige weken terug met de camper naar de Noordkaap geweest met Kopenhagen als tussenstop. Een prachtige en moderne stad.

Favoriete auto: De Transporter van Binnema, deze heeft als bijnaam partybus. Blij als die me op een zondagochtend weer thuis bracht.

Waar heb je spijt van: Wanneer je een afspraak niet nakomt met een ander persoon. Gebeurt niet vaak alleen snap best dat een ander dan zegt ‘Met die vent kun je ook niks mee’, haha. Ik probeer iedereen te helpen, nee zeggen blijft lastig.

Wat zou je ooit nog willen doen:  Met de camper naar China rijden via de oude handelsroute (zijderoute).

Droomvrouw/man: Dromen doen we over vrouwen. Als ze een eigen mening heeft, werkt, voorzien is van een hobby, niet zeurt en een beetje knap is dan is het wel prima.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Probeer het eens zou ik zeggen dan verneem je aan mijn reactie wel of ik het zinvol vond.

Hoogtepunt uit het leven: Akkoord van de hypotheek. Ik heb er genoeg uren voor gewerkt om het de bank naar de zin te maken.

Dieptepunt uit het leven: Gezondheid was de laatste jaren niet altijd te koop thuis. Gelukkig gaat het weer de goede kant op in huize Tuma! 

Volgende vluggertjesgast en waarom:  Mijn pa, Fokke Tuma. Ik heb soms wel eens een discussie met die ouwe alleen de appel valt ook niet ver van de boom zeggen ze dan.

Wat wil je verder nog kwijt: Ik denk ik vul dit zo even in, valt dat even tegen. Inmiddels een uur verder man. De deur draait naar buiten. Weet je ervan als je eens langs komt voor de koffie!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69