Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Raoul Wiersum droomt met ‘Vriendenteam Houthandel Harkema’ stiekem wel eens over de hoofdprijs!

‘Ik had al vrij jong door dat ik ‘ze’ beter met mijn handen dan met mijn benen kan verdienen! Vandaar dat ik het actief voetballen bij sv Bedum rond mijn achttiende voor gezien hield. Maar meedoen met het Bedrijvenvoetbal met ons team Houthandel Harkema dat houden we er graag in. We moeten eigenlijk elk jaar minimaal de kwartfinale halen, anders kan mijn vader helemaal geen wedstrijd van ons zien omdat hij op de zaak moet zijn. Verder dan de kwartfinale zijn we overigens tijdens de zomereditie nog nooit gekomen. Stiekem heb ik nog steeds de hoop dat we het Bedrijvenvoetbal in Bedum ooit eens gaan winnen. Maar tot dusver is een derde plek tijdens de zaaleditie in 2018 de hoogst bepaalde positie. Dat werd overigens wel als een kampioenschap gevierd!’

Houthandel Harkema is al sinds 1898 een begrip in Bedum en omstreken. 35 jaar geleden nam Raoul Wiersum zijn vader de zaak over en drie jaar geleden kwam hij bij zijn vader in de zaak. ‘Die wens was er al vanaf mijn jonge jaren maar eerst heb ik zes jaar onder mijn eigen naam een eigen timmerbedrijf gehad. Nu runnen we de hele houthandel met zijn tweeën. Dat bevalt nog beter dan van te voren verwacht. Mijn vader verkoopt allerlei partijen hout voor in en om het huis, voornamelijk buitenhout voor in de tuin, aan particulieren en bedrijven en ik ga jaarlijks in Bedum en omstreken de nodige adressen bij langs om bijvoorbeeld tuinhuisjes, carports, overkappingen en schuttingen in elkaar te timmeren.’

Eigenlijk is de inmiddels 29-jarige geboren en getogen Bedumer Raoul voetballer, sponsor en vrijwilliger ineen tijdens het Bedrijvenvoetbal. Toen hij 15 jaar was deed Houthandel Harkema voor eerst mee. De laatste jaren regelt Raoul het ‘selectiebeleid’ van het vriendenteam en sinds een jaartje of tien is hij ook als vrijwilliger aan het evenement verbonden.

‘Ik zorg er altijd voor dat ik het weekend vrijhoud want ik help op de vrijdag mee om het evenement op te bouwen en ben er zondagmorgen om 10.00 uur weer bij met het afbreken. Tussen de bedrijven door voetbal ik dus op vrijdagavond en zaterdag en beide avonden zijn we als team ook in de feesttent te vinden. Dat breekt ons vaak in de loop van de zaterdag helaas op. En op de maandag sleep ik mijzelf altijd puur op karakter weer naar het werk, haha.’

Zelf voetballen is er dus niet meer bij en het sporten schiet er vaak bij in. ‘Gelukkig houd ik mijn conditie door het harde werken voor ons bedrijf prima op niveau en gelukkig is dit werk ook mijn hobby. Maar er gaat wel veel vrije tijd in zitten. Daarom verheug ik mij elke zaterdagmiddag op het feit dat ik in de voetbalkantine van sv Bedum nog even gezellig met vrienden een biertje kan drinken.’

De eerste edities kon het vriendenteam, voornamelijk bestaande uit voetballers uit dezelfde leeftijdscategorie als Raoul met een sv Bedum verleden, helemaal geen potten breken. Gescoord werd er bijna niet. Dit veranderde toen in 2018 spits Patrick Venema zijn intrede deed voorin. In zijn eerste wedstrijd knalde hij er direct drie in. Het scoringslek was boven. Op voorspraak van Patrick deed door enige late afzeggingen ook Youri ter Arkel een keer mee. De man met een voetbalverleden in de 3e Bundesliga in Duitsland voegde nog meer voetbalvermogen aan het team toe.

‘Inmiddels zijn ze beiden een vast onderdeel van ons vriendenteam geworden. Daarbij vinden ze het Bedrijvenvoetbal zo leuk dat dit bijgedragen heeft aan het feit dat ze vanaf volgend seizoen bij sv Bedum gaan voetballen. Waar zo’n evenement dus wel niet goed voor is! Ook dit jaar zijn de verwachtingen als altijd hooggespannen. Ik blijf dromen van de eindoverwinning. Eens moet het kwartje een keer goedvallen, haha….’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69