Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Hoe gaat het met pechvogel Elise Tepper?

Bedrijvenvoetbal editie 2023, dames 7 x 7. Er zijn nog maar een paar minuten te spelen en het team Klusbedrijf Erwin/Stucadoor Jeroen i.c.m. Rijschool Van Houten moet winnen om nog aanspraak te maken op de eindoverwinning. Vorig jaar werd van dezelfde tegenstander verloren en nu is het vlak voor tijd 2-2 en ongekend spannend. Elise Tepper is voornemens om een goede voorzet in het doel te werken en zo de winnende te maken. Maar de keeper en een verdediger van de tegenpartij doen er alles aan om dit te voorkomen met een botsing tot gevolg. Het resultaat is zeer onfortuinlijk….

Het revalidatieproces

We zijn driekwart jaar verder wanneer ik met Elise bel. ‘Ik had in het begin niet door wat er precies aan de hand was maar zag wel dat mijn been er niet goed bijlag. Daarbij beloofde de klap die ik en anderen hoorde niet veel goeds. Elke beweging deed pijn en de pijn was veel heftiger dan bij een normaal duel. Uiteindelijk ben ik met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis en het bleek dat ik een dubbele beenbreuk had opgelopen aan mijn scheen- en kuitbeen. Maar ik neem niemand iets kwalijk hoor, het was gewoon een ongelukkige botsing.

Ik heb nog lang op krukken moeten lopen maar kan inmiddels weer vooruitkijken. Eerst moest ik een half jaar revalideren en momenteel ben ik met de fysiotherapeut druk bezig om mijn conditie weer op peil te krijgen. Binnenkort mag ik beginnen met hardlopen en omdat voor het uiteindelijk herstel een jaar staat kan pas begin juli door de arts geconstateerd worden hoe de vlag erbij hangt en of ik weer mag voetballen.’

Hoewel het door haar moeder en enige familieleden afgeraden wordt om (snel) weer te beginnen, wordt de honger naar de bal bij Elise met de week groter. ‘Zeker in het begin was het moeilijk om op krukken bij een wedstrijd van mijn teamgenoten van sv Bedum 2 te kijken. Ik zou ook gaan zaalvoetballen bij een net opgericht dameszaalvoetbalteam en daar had ik heel veel zin in. Ook dat is er dus bij gebleven. Ik trek mij een beetje op aan een clubgenoot die een half jaar eerder ongeveer hetzelfde als mij gehad heeft en die inmiddels weer voetbalt. Ik ben met mijn 22 jaar nog veel te jong om met voetballen te stoppen.’

Elise woont sinds kort samen met haar vriend aan de Molenweg in een appartement boven de kantoorruimte waar vroeger de Rabobank zat. Ze is druk bezig met haar afstudeerscriptie voor de studie Facility Management aan de Hanzehogeschool in Groningen en doet dat voor Schouwburg De Lawei in Drachten.

‘Gelukkig is het een brede opleiding want ik weet eigenlijk nog niet zo goed welke kant ik op wil. Eerst maar mijn papiertje zien te halen en dan maar kijken waar ik qua werk terechtkom. Misschien wordt het wel iets in de evenementenbranche. In nog verder leren heb ik in elk geval geen zin. Vanmiddag moet ik weer aan het werk bij de klantenservice van Ziggo. Veel chatten met klanten en af en toe bellen. Een bijbaan die voor nu prima is maar wel iets wat ik niet mijn hele leven wil blijven doen.’

Nazorg

Elf jaar zit Elise inmiddels op voetbal na eerst geturnd en later gevolleybald te hebben. Ze heeft het volleyballen nog een jaartje gecombineerd met het voetballen maar moest een keuze maken. En die keus viel dus op voetbal en hopelijk kan ze de draad snel weer oppakken.

Elise is overigens zeer te spreken over de nazorg en alle aandacht die ze heeft gekregen na het ongeval. ‘De voorzitter van Bedrijvenvoetbal, Petra Makkes, heeft direct contact met mij opgenomen en kwam later langs met een cadeaubon en een grote zak met spekjes. Ook daarna bleef ze regelmatig appen om op de hoogte te blijven van het herstelproces.

Van de tegenstander en de sponsor kreeg ik een grote bos bloemen en wat heb ik een attenties en veel lieve berichtjes gekregen. Dezelfde avond ging er in de feesttent al een foto van mij in het ziekenhuis rond dus heel veel mensen wisten wat mij overkomen was. Mijn moeder, zus en vriend zorgden er voor dat het mij thuis aan niets ontbrak en mijn schoonfamilie zorgde ervoor dat ik toch nog met ze op vakantie kon. Dat vond ik allemaal enorm lief en daar ben ik heel dankbaar voor!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69