Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Freerk Vogel

Naam: Freerk Vogel

Adres: Heerdweg Uithuizen

Leeftijd: 61

Burgerlijke staat: Getrouwd met Aukje en samen hebben we 3 uitwonende kinderen.

Beroep: Teamleider en intensive care verpleegkundige op het brandwondencentrum van het Martini Ziekenhuis. Qua inhoud van mijn werk komt de omschrijving meewerkend voorman er het dichtste bij. Ben met een horeca achtergrond ooit begonnen in het personeelsrestaurant en daarna omgeschoold tot verpleegkundige waar ik nooit spijt van heb gehad. Werk nu met veel plezier al weer zo’n kleine 40 jaar in het Martini, waarvan 30 jaar op het brandwondencentrum.

We hebben een superleuk en betrokken team en kunnen samen veel betekenen voor onze patiënten. Het brandwondencentrum is eigenlijk een klein ziekenhuisje binnen het ziekenhuis met een eigen operatiekamer en polikliniek. Patiënten zijn er in alle leeftijden en de psychiatrie en verslavingszorg maken ook deel uit van het werk. Dat maakt het werk zeer afwisselend.

Hobby’s: we hebben een grote groentetuin waar ik veel tijd in steek. Vissen doe ik graag en verder beleef ik veel plezier aan voetbalclub De Heracliden. Behalve bestuurslid, jeugdscheidsrechter en verkoper van de programmaboekjes ben ik ook enthousiast supporter. Natuurlijk vooral ook van onze drie daar spelende kinderen.

Lievelingsgerecht: Ik ben een echte liefhebber en kook zelf ook graag. Lust bijna alles maar als ik echt moet kiezen dan springen boerenkool en gerechten met gebakken vis er wel bovenuit.

Mooiste film ooit gezien: Kill Bill van Quentin Tarantino heb ik al heel vaak opnieuw gezien en blijf ik prachtig vinden.

Mooiste sportmoment ooit: De promotiewedstrijd van sv De Heracliden naar de 2e klasse op 7 juni 2014. Die werd met 3-2 gewonnen van Vitesse 63. Was een prachtig feest.

Mooiste boek ooit gelezen: Dat moet Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeiffer zijn. Een indrukwekkend boek waarin thema’s als romantiek, kunst, vluchtelingenproblematiek en massatoerisme op een hele knappe manier verweven zijn. Zoals altijd met mooie boeken, jammer dat ik hem uitgelezen had.

Kijkt het liefst naar: Dingen in de natuur en met name vogels hebben mijn warme belangstelling.

Beste popsong: Fairytale in New York van The Poques. Hou daarnaast ook erg van streektaalmuziek.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Was daar nooit zo’n ster in, al is het me toch gelukt om een pracht vrouw te versieren waarmee ik al 37 jaar getrouwd ben.

Mooiste plekje van het Hoogerland: De Wierde Helwerd. Daar komt een stukje historie en de schoonheid van het Groningerland op een hele mooie wijze samen.

Favoriete vakantieland: Schiermonnikoog. Rust, natuur, strand en vissen. En dat op fietsafstand!

Mooiste stad: Hou absoluut niet van grote steden dus doe maar Appingedam.

Favoriete auto: Rij al jaren in het merk Volkswagen. Dit vanwege zijn betrouwbaarheid. Voor mij is een auto puur een vervoermiddel, maak hem ook nooit schoon.

Waar heb je spijt van: Tja, dat is een gewetensvraag. Maar dat ik ooit begonnen ben met roken en dat nog steeds doe, daar ben ik niet trots op.

Wat zou je ooit nog willen doen: Leren metselen en lassen staat al lang op het verlanglijstje.

Droomvrouw / man: Ben ik mee getrouwd!

Waar mogen ze je ‘s nachts voor wakker maken: Alleen voor noodgevallen!

Hoogtepunt in het leven: Geboorte van de kinderen.

Dieptepunt in het leven: Het te vroeg verliezen van dierbaren. Het op jonge leeftijd verliezen van mijn vader heeft veel impact gehad, maar inmiddels een goede plek gekregen.

Volgende vluggertjes gast en waarom: Evert Kamminga. Evert ken ik al jaren als top vrijwilliger bij sv De Heracliden. Hij is daar onmisbaar en het leek me leuk om ook zijn verhaal te horen. Bovendien is Evert nogal uitgesproken, dus wordt vast een interessant stukje!

Wat wil je verder nog kwijt: Ik wil Rolf Veenstra bedanken voor de nominatie en Bert Koster voor het podium. Daarnaast wens ik iedereen veel geluk en gezondheid!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69