Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Rolf Veenstra

Naam: Rolf Veenstra

Adres en Woonplaats: Treubweg Uithuizen

Leeftijd: 59

Burgerlijke staat: Getrouwd met Ina.

Beroep: Buschauffeur bij Qbuzz, vestiging Appingedam. Een pracht beroep. Je ziet van alles tijdens de ritten. En de humor ligt op straat. Of ik de leukste buschauffeur ben? Dat trek ik in twijfel, haha. Daarvoor was ik 33 jaar steenhouwer. Iets wat altijd bij me zal horen.

Hobby’s: Steen- en beeldhouwen, motorrijden en popconcerten bezoeken. Concerten van bijvoorbeeld  Pink Floyd, Deep Purple, Bruce Springsteen, Rammstein enz..

Lievelingsgerecht: Daar kan ik als Bourgondiër geen keuze in maken. Hollandse kost is prima evenals Italiaans, Iers, Frans, Grieks enz.. Of een Frans Bauer gerecht……Chinees!

Mooiste Film ooit gezien: The Green Mile. Een film die me echt raakt. Over een grote onschuldige man die de doodstraf krijgt. Hij beschikt over een soort bovennatuurlijke kracht en kan daardoor zieke mensen genezen. Uiteindelijk is bijna iedereen geschokt (tot en met de cipiers), dat het vonnis toch voltrokken wordt. Voor mij bijna uitzonderlijk, ik had een trillende onderlip. Dit raakte me behoorlijk.

Mooiste sportmoment ooit: Dat zijn er heel veel. Voor mij persoonlijk was dat de Noorderrondrit van 1997; afstand 150 km samen met neef Harold. Pas sinds kort weet ik van iemand uit de organisatie, dat de afstand toen 175 km was. Enkele maren waren niet begaanbaar. Het traject was aangepast en daarom langer. Op TV was dat op 16 februari 2002. Gerard van Velde won goud op de 1000 meter. Olympisch Goud en met de klapschaats! Hij werd meestal vierde.

Mooiste boek ooit gelezen: Ben een slechte lezer, als het om boeken gaat. Natuurlijk als jongen wel tientallen Kameleon-boeken gelezen. In de verte leek het wel een beetje op wat ik dagelijks beleefde met mijn twee neven Harold en Wijnand. Rondsjezen op damesbrommers bijvoorbeeld. Dat begon al toen we een jaar of 10 waren. Vuurtje stoken en stiekem ‘sigaretn smookn’, dat soort werk….

Kijkt het liefst naar: Bijna alles wat er buitenshuis gebeurt. De natuur, alles wat er beweegt, dieren en mensen (bij voorkeur vrouwen). Maar ook motoren en mooie auto’s!

Beste popsong: Weer een lastige vraag! Er is zo verschrikkelijk veel goede muziek. Een aantal waar ik blij van word: Bruce Springsteen – Waitin on A Sunny Day; Coldplay – Christmas lights: Fleetwood mac – You can go your own way.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Dat zal ongeveer 25 jaar geleden zijn. Toen had ik onze tuin voor de Groninger week prachtig versierd.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Ben samen met Ina plusminus 30 jaar vrijwilliger op de MS Noordster. Dan is het vanzelfsprekend dat Noordpolderzijl, het oostelijk Waddengebied en Rottumeroog voor de hand liggen.

Favoriet vakantieland: Zolang het maar geen Disneyland wordt, vind ik het prima! Ik heb meerdere landen bezocht. Ieder land had wel een bepaalde aantrekkingskracht. Belangrijk zijn een aantal punten; cultuur, kastelen e.d., goed eten en de zee. Sicilië, Frankrijk en Ierland vielen goed in de smaak.

Mooiste stad: André Brontsema had het over Leiden. Ik ga door naar Delft (dat bedoelde Andre vast ook), een werkelijk adembenemende stad. Ga er zeker nog een keer weer kijken.

Favoriete auto: Dat was toch wel mijn witte Peugeot 504 Injection. Met schuifdak en rode bekleding.

Waar heb je spijt van: Als ik ooit iemand heb gekwetst.

Wat zou je ooit nog willen doen: Iets wat ik Ina al een tijdje geleden heb beloofd, een rondvlucht maken over het oostelijk Waddengebied  en natuurlijk over Uithuizen.

Droomvrouw / man: Tja, keep on dreaming zou ik denken.

Waar mogen ze je ‘s nachts voor wakker maken: Als iemand hulp nodig heeft.

Hoogtepunt uit het leven: Geboorte van onze kinderen en kleinkinderen.

Dieptepunt uit het leven: Het overlijden van neef Wijnand, mijn ouders en schoonmoeder.

Volgende vluggertjes gast en waarom: Freerk Vogel. Freerk is een echte vriend van mij. Je kunt altijd vertrouwen op Freerk. Iemand die zich inzet in het sociale leven met veel bestuurlijke functies of in het vrijwilligerswerk en hij is zeker niet bang om zelf de handen uit de mouwen te steken. Ik kan hem ook ‘s nachts altijd bellen als er wat is.

Wat wil je verder nog kwijt: Mijn ouders hadden de deur letterlijk voor iedereen open. Er zat eigenlijk altijd wel iemand extra aan tafel. Dit bracht veel gezelligheid met zich mee. Mijn broer en twee zussen namen ook vaak wel een vriend(in) mee. Vaak dikke pret. Ik denk dat ik van mijn ouders levenswijze voldoende heb meegekregen. Iets van, wat je zaait oogst je ook.

Ik heb geluk gehad dat ik kan terugkijken op een prachtige jeugd met mijn neven Harold en Wijnand. Werkelijk alles met elkaar beleefd. Samen ook heel wat vrienden gemaakt in natuurlijk Bardancing 538. En nu word ik omringd door mijn gezin en hun aanhang en twee prachtige kleinzoons!! En de nodige vrienden om me heen waarvan ik een aantal altijd kan bellen. Niet dat ze dan opnemen hoor. Maar ze zijn er wel altijd voor je! Goud Waard!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69