Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van André Brontsema

Naam: André Brontsema

Adres, Woonplaats: De Laan, Uithuizen

Leeftijd: 56

Burgerlijke staat: Gehuwd met Willeke.

Beroep: PB, Professioneel Bemoeial. Dat hoorde ik een keer iemand zeggen en dat dekt eigenlijk de lading heel goed. Nu serieus: Ik ben mede-eigenaar van de Later Academy en de EV Academy. Wij trainen en coachen in diverse branches met de nadruk op de mobiliteitsbranche. Wij helpen mensen en daarmee organisaties vooruit.

Hobby’s: Auto’s, mijn Opels, zingen, het uitbreiden van m’n Opel-museum en af en toe racen op het circuit.

Lievelingsgerecht: Ik lust bijna alles, maar kapucijners met spek staat wel in de top 3.

Mooiste film ooit gezien: Schindler’s List. Niet de mooiste, wél de film die de meeste indruk op mij heeft gemaakt en nog steeds maakt. Vooral als de nazaten stenen op zijn graf gaan leggen, dan houd ik het echt niet droog. 

Mooiste sportmoment ooit: Ik ben geen sportkijker, behalve autosport. Dus dat wordt 15 mei 2016, de eerste overwinning van Max Verstappen in Barcelona in zijn eerste race in de Red Bull.

Mooiste boek ooit gelezen: Tante Roosje van Paul Glaser. Dit boek beschrijft de zoektocht van Paul naar zijn Joodse verleden, waarvan hij niets wist. En het schokkende en ontroerende levensverhaal van zijn Tante Roosje die zes concentratiekampen heeft overleefd. Een waargebeurd verhaal dat je raakt tot het diepst van je ziel.

Kijkt het liefst naar: Mijn Opels, ja daar word ik heel blij van. En iedere keer besef ik dat ik bevoorrecht ben om zo’n hobby te kunnen hebben.

Beste popsong aller tijden: Ik vind alles van Abba erg goed. Binnenkort hoop ik overigens dat het een nummer van “Brontsema en Staal” zal zijn. Dat is onze zoon Wibrand die op dit moment op nummer één in de Noord 9 staat met het nummer “Neem me mee”.

Mooiste/succesvolste versiertruc: Kijk nou val ik door de mand, daar ben ik heeeeel slecht in. Dus gelukkig heeft Willeke mij versierd.

Mooiste plekjes van het Hogeland: Onze woning. Dat is mijn thuis in plaats van huis.

Favoriet vakantieland: Ik ben in 2018 naar IJsland geweest met m’n broer. Daar val je van de ene verbazing in de andere, zo afwisselend en mooi. Vorig jaar waren Willeke en ik in Noorwegen, dat lijkt er wel wat op. Komend jaar zijn we er weer! 

Mooiste stad: Vorig jaar Leiden ontdekt, stad met een mooie historie.

Favoriete auto: Poe…even nadenken hoor…… Haha, dat is makkelijk, mijn Opel Kadett GT/E van 1976.

Waar heb je spijt van: Van heel weinig. Als mensen mijn vertrouwen schaden, dan heb ik wel spijt dat ik ooit in zo’n relatie heb geïnvesteerd, zowel zakelijk als privé. Maar ja, als je alles van tevoren weet…

Wat zou je ooit nog willen doen: Ik zou graag nog eens met een Porsche over het circuit willen.

Droomvrouw/man: Droomvrouw? Daar blijf ik lekker over dromen. Als ik dat vertel, heb ik thuis veel uit te leggen, haha. Ik heb wel een man die ik bewonder, dat is Barak Obama. Maar ik droom niet van hem.

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Helemaal nergens voor, ja voor brand, maar voor de rest André lekker laten slapen. Dat doe ik namelijk erg graag. 

Hoogtepunt uit het leven: Als ik nou iets specifieks ga benoemen, doe ik veel mensen en situaties te kort. Er zijn iedere dag wel hoogtepunten, de kunst is om ze iedere dag te ontdekken en te waarderen.

Dieptepunt uit het leven: Het overlijden van m’n ouders. Mijn moeder is 72 jaar geworden en had de laatste jaren van haar leven Alzheimer. Ze kon niet meer praten, alleen mummen. Mijn vader heeft nog 10 jaar langer geleefd, met hem belde ik elke dag. Toch leer je ook veel van dit soort momenten, leef het leven!

Volgende vluggertjesgast en waarom: Rolf Veenstra. Rolf is vooral een fijn mens en misschien wel de leukste buschauffeur van Nederland. Hij zit vol humor, vooral Grunneger humor. Hij heeft altijd wel iets leuks te vertellen.

Wat wil je verder nog kwijt: Ik spreek de hoop uit dat we, als mensheid, meer leren van de fouten uit het verleden. Ik vind het zo af en toe erg zwart/wit tegenwoordig. Ben je ergens voor, dan ben je automatisch ergens anders tegen, volgens sommigen. Met wat meer begrip en respect over en weer, is deze wereld een stuk leuker. We zijn er maar even, laten we zuinig zijn op elkaar!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69