Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Arnold Slager, Bevrijding.

Waarom is de behoefte ontstaan om een vraagteken en een uitroepteken op een canvasdoek te schilderen? Dit, om ze als het ware vereeuwigd aan de muur van mijn kamer te hangen, is eigenlijk een spontane ingeving. Het heeft geen spirituele betekenis en is qua compositie niet boeiend. Dat geldt wel voor de betekenis hiervan. Met een vraag- en het uitroepteken uiting te geven aan iets.

De aanschaf van canvasschilderdoeken, daar is het mee begonnen. Ik wil de uitdaging aangaan om mijn creativiteit te testen, nieuwsgierig zijn of ik met mijn penselen meer kan dan alleen symbolen schilderen. Witte lege schilderdoeken aan de wand, dat is het natuurlijk niet. Mijn spontane ingeving om er iets op te zetten is geworden wat het is. Een vraag- en uitroepteken in één kleur en wel in het blauw.

Waarom blauw? Ik weet het nog van het vak kleurenleer. Blauw straalt vertrouwen, eerlijkheid en betrouwbaarheid uit. Het penselen heeft een vervolg gekregen maar dit terzijde. Op een of andere manier maken de twee portretten wel steeds iets in mij los wanneer ik er bewust naar kijk. Bevrijdingsdagochtend, eerst de Nederlandse driekleur laten wapperen aan de voorgevel en hierna achter de computer gaan zitten.

Mijn schrijverijtjes komen soms aanwaaien maar niet altijd dus moet er iets zijn om over te schrijven. Gewoontegetrouw dwalen mijn gedachten overal heen en mijn blik zoekt een rustpunt. Het vraagteken vraagt. Mijn gedachten gaan naar iemand die mij dierbaar is, en op zoek is naar bevrijding! Verlost worden van een innerlijke stem die zijn leven probeert te ontwrichten door nare dingen in te fluisteren. Om iedere dag hiermee geconfronteerd te worden is bijna niet vol te houden. Nog steeds werk aan de winkel voor iedereen die hierbij betrokken is.

Handvaten aanreiken om weerstand te bieden tegen iets dat rondspookt in je hoofd. Aandacht schenken door te luisteren en te praten. Stemmingen die je levensloop bepalen en iedere dag een gevecht opleveren. Wanneer komt de bevrijding!! Het lot? Het lot voor velen die overgeleverd zijn aan de gezondheidzorg waar tekorten zijn ontstaan door bezuinigingen. Waar smeekbedes gedaan moeten worden voor meer geld.

Hopelijk gaan gemaakte financiële overheidkeuzes de gezondheidssector een bevrijding geven die hard nodig is. Dan zou ik een rode kruis door het vraagteken kunnen schilderen en een vette uitroepteken op het andere portret. Bevrijding? Nee Bevrijding!!

Nold.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69