Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Speciaalbierfestival Hogeland

De liefhebbers van speciaalbiertjes op het Hogeland hebben de datum zaterdag 7 september vast al weer in de agenda genoteerd. Sterker nog, de voorverkoop gaat al weer zo snel dat ze de kaarten vast al gereserveerd hebben. Want op die datum vindt alweer de derde Speciaalbierfestival Hogeland plaats.

De succesformule is gelijk gebleven met die van de vorige twee (uitverkochte) edities, echter de bestuurssamenstelling is enigszins veranderd. Robert Smit en Gerwin Dijkstra zijn de opvolgers van Jesper Steenbergen en Tom Verhage. Samen met oprichter Matthijs Reinders, Chris Slager, Jan Geenhuizen en Gert-Jan Platje completeren ze het zeskoppige bestuur.

‘Je zou ons als buitenstaander een samengeraapt zooitje kunnen noemen maar onderling hebben we gelukkig wel de nodige raakvlakken. We houden van gezelligheid en een (speciaal)biertje op zijn tijd, wonen alle zes in Bedum, zijn veertigers en vijftigers met dezelfde interesses en hebben allemaal wel enige ervaring in het organiseren van evenementen.’ Zie hier de succesvolle ingrediënten van deze bestuurssamenstelling waarvan initiator Matthijs door zijn administratie-ervaring bij Baxbier in Groningen, gespecialiseerd in het produceren van speciaalbier inclusief een eigen brouwerij, natuurlijk al vele jaren een kijkje in een brouwerskeuken kan nemen.

De ingrediënten van de eerste twee succesformules staan nog steeds buiten kijf. Een tiental brouwers komt in het voormalig bedrijfspand van Garage Velting aan de Stationsweg in Bedum van 16.00 tot 22.00 uur bijeen om hun lekkerste speciaalbiertjes, minimaal vier per brouwer, aan een gemêleerd gezelschap te laten proeven. Voeg daarbij ingrediënten als lekker eten en een leuke band en het kostje is ook deze zaterdag weer gekocht voor de vele liefhebbers.

Tijdens de eerste voorverkoopdagen liep het al weer storm dus liefhebbers: wees er snel bij! Zeker diegenen die er nog nooit geweest zijn want dit moet je een keer meemaken. En je hoeft niet perse uit Bedum te komen want dit evenement is bestemd voor alle liefhebbers van het Hogeland. Man én vrouw, jong én oud, iedereen vindt er zijn of haar weg….

Nieuwsgierig geworden welke brouwers er 7 september langskomen in Bedum? Check dan gerust www.speciaalbierfestivalhogeland.nl. Via deze website kunnen ook de kaarten besteld worden. Hierbij het linkje: https://bert-koster.nl/2023/06/19/ruim-baan-voor-de-tweede-editie-van-het-speciaalbierfestival-hogeland-in-bedum/. Uiteraard zijn de mannen te volgen via Facebook en Instagram: https://www.instagram.com/speciaalbierfestivalhogeland/ / https://www.facebook.com/speciaalbierfestivalhogeland. ‘Speciaalbierfestival Hogeland: Proosten, proeven, gezelligheid, muziek & eten. Heerlijk toch?!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69