Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Dat voel ik aan mijn water

Meimaand groeimaand, dat voel ik aan mijn water. In dit geval vooral aan het water in mijn rechteroog. Want ik kan vernemen dat het aantal pollen in de lucht toeneemt. Dat leidt bij mij vaak tot lichte hooikoortsklachten en irritaties aan de ogen. Vooral de lens in mijn rechteroog ben ik voortdurend aan het corrigeren. Door veel te knipperen en af en toe in mijn oog te wrijven, lukt het mij om begin mei het zicht weer redelijk te herstellen. Maar mocht u deze weken een (extra) schrijffoutje ontdekken in mijn geschreven stukken dan weet u de mogelijke oorzaak. Dat wordt dus extra focussen, deze dagen.

Maar hé, wat hebben we bij stijgende temperaturen en een flinke hoeveelheid zon nu eigenlijk te klagen? Helemaal niets toch? Hier hebben we immers lange tijd naar uit gezien. Daarbij is het deze week ook nog eens een korte werkweek. Want woensdag tokkel ik aan het eind van de middag samen met de vrouw richting Assen waar we in de nabijheid van de provinciehoofdstad van Drenthe aan een lang vriendenweekend beginnen. Een weekend die ik voor het eerst grotendeels mee ga pikken. Eens kijken hoe we dat gaan verteren. Maar met een pubquiz op de donderdag en de kraker FC Groningen – Roda JC op de vrijdag zijn de avonden in elk geval goed gevuld.

Want wat ging het er om weg in de Keuken Kampioen Divisie zeg, afgelopen weekend. Tot twee keer toe dachten ze in Kerkrade dat ze gepromoveerd waren. En tot twee keer toe was daar het bekende lid op de neus. Arme stadionspeaker die in al zijn enthousiasme een verkeerde einduitslag doorgaf. De aimabele man op leeftijd was even verkeerd gesouffleerd dus. Het maakte in elk geval de avond van de foeterende buurman goed die in zijn eigen hokje de wedstrijd van de nodige commentaar voorzag. Daarbij zijn buurmannen, die gezellig voor het grote beeldscherm het schakelprogramma volgden, de indruk gevend dat ze de goede keuze hadden gemaakt.

En dat grotendeels van het lange vriendenweekend zit hem natuurlijk in een andere kraker. Want zaterdag a.s. vindt er op het sportpark in Middelstum namelijk een heuse kampioenswedstrijd plaats wanneer koploper DVC met twee punten voorsprong naar Middelstum komt. Winnen de Daamsters dan kunnen ze ook direct in Middelstum het kampioenschap vieren. Het schijnt druk te worden want er komen vele supporters vanuit Appingedam mee. Een voetbalkrakerweekend derhalve om naar uit te zien.

En dat in de fase van de competitie waarin vele beslissingen gaan vallen. Spannende voetbalweken derhalve. Zet sv Bedum bijvoorbeeld zijn voetbalhoudini-act door dat het de afgelopen weken heeft ingezet? Ook zo’n interessante vraag wat mij betreft.

Wat mij het afgelopen week zoal bracht? Die werd aans dan aans doorgebracht in elk geval. Geen voetbal op zaterdag want in het Gelderse Hattem vond nabij Zwolle dankzij de uit Canada overgekomen nicht Rita een soort van neven- en nichtendag plaats. En zo zag ik nog eens familieleden die ik in geen jaren meer gezien heb. En hoewel ik mij normaal toch even op moet laden voor dergelijke dagen kan ik aan het begin van week 19 in elk geval aan het papier toevertrouwen dat het een gezellig samenzijn geworden is waarin ik iets meer te weten ben gekomen over de familie van mijn moeders kant.

Deze week iets minder stukken dus op de website dan te doen gebruikelijk. Maar het geeft mij wel mooi de mogelijkheid om vrijdag voor het eerst terug te blikken op de, wat mij betreft dan, mooiste en meest bijzondere verhalen die ik zelf voor de website geschreven heb. Een soort van oude doos 2.0 derhalve maar de verhalen uit de originele rubriek stammen nog uit de pre-websitetijd. Ik moet alleen nog even bedenken welk verhaal ik voor de eerste bijdrage neem.

Dat zou op zich nog wel eens de grootste uitdaging kunnen worden deze week die zich zo te zien rustig lijkt te ontvouwen. Zou ik er daarom deze week geen al te lang verhaal van maken? Ik wens de lezers in elk geval alvast veel Hemelvaart- en Pinksterplezier toe. Dichtbij huis, bijvoorbeeld tijdens de Hemelvaartmarkt in het altijd drukke en gezellige Eenrum, of verder weg het land in om de meivakantie passend af te sluiten. Maak er allemaal wat van!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69