Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Kees Pol

Naam: Kees Pol

Adres, Woonplaats: Winsum 

Leeftijd: 69 jaar 

Burgerlijke staat: Gehuwd met Truida (al een aardig tijdje). 

Beroep: Pensionado, al werk ik nog als surveillant op de Hanze.

Hobby’s: Wandelen, fietsen, lezen en ik mag graag gedichten schrijven over de natuur en over het leven.   

Lievelingsgerecht: M’n eigen gemaakte nasi. 

Mooiste film ooit gezien: Een Zweedse film getiteld: As it is in heaven. In één adem uitgekeken!! 

Mooiste sportmoment ooit: Al een tijdje geleden: Nederland- Brazilie op het WK van 1974 met treffers van Johan Neeskens en Johan Cruijff. En al staat er duidelijk sportmoment, toch is voor mij een goede tweede: De legendarische overwinning in de Amstel Gold Race van Mathieu van der Poel in 2019, WAT EEN HELD!!!

Mooiste boek ooit gelezen: Heb de laatste jaren veel boeken gelezen, maar er springt er voor mij niet echt één bovenuit. Lees op dit moment Het vloekhout van Johan de Boose, ook mooi. 

Kijkt het liefst naar: Mooie vrouwen, o nee dat mag niet meer!! Laat toch maar staan!! 

Beste popsong aller tijden: Teveel om op te noemen. Op dit moment Zeit van Rammstein (ook qua tekst), maar dat zal wel de tijd van mijn leven zijn op dit moment. 

Mooiste/succesvolste versiertruc: Das lang geleden, maar als ik er aan denk word ik wat onrustig. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: De oost- en westkant van Winsum. Al zijn die windracks een klotenvertoning!!!!! En waar ik het ook prachtig vind is vanaf Stitswerd via de Ceres steenfabriek naar Doodstil. Ik heb hier zelfs een schilderij van laten maken door Gertjan Scholte-Albers (kan ik er altijd naar kijken)!!

Favoriet vakantieland: Door de warmte van de laatste tijd blijf ik liever maar in Nederland. Al heeft Engeland wel iets mijn voorkeur als het om een buitenlandse bestemming gaat. 

Mooiste stad: Krakau 

Favoriete auto: Heb ik niet, maar graag wel één met een hoge instap!! 

Waar heb je spijt van: Soms heb je geen invloed op dingen zoals ze lopen. Daarom moet ik deze vraag beantwoorden met: Nergens van. 

Wat zou je ooit nog willen doen: Als ik hier op ga antwoorden moet het ook gebeuren, ik laat alles maar op me afkomen…. Kom maar op!!!

Droomvrouw/man: Truida natuurlijk. 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Liever blijf ik ’s nachts gestrekt liggen. Maar als het echt nodig is, kom ik er wel uit. 

Hoogtepunt uit het leven: De geboorte van onze kinderen (Robert, Erik en Jasper) en de kleinkinderen (Lize, Pelle, Sebastian en Sophie). Verder een echt hoogtepunt? O ja, dat ik acht jaar van mijn werkbaar leven heb mogen afsluiten op Het Hogeland College in Uithuizen!! Was ECHT een fantastische tijd met leuke collega’s, maar bovenal lieve leerlingen!!!! 

Dieptepunt uit het leven: Het overlijden van mijn vader in 1968.  Een donkerzwarte bladzijde uit mijn leven. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Jaap Jan Slob uit Warffum. Een praatjesmaker eerste klas, ben benieuwd of hij nog iets kan vertellen wat ik nog niet van hem weet. 

Wat wil je verder nog kwijt: Heb nu al genoeg bloot gegeven.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69