Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Zondagmiddag 14 april 2024 Happen en Trappen tegen MS

Op zondagmiddag 14 april a.s. wordt de 1e editie van Happen en Trappen tegen MS georganiseerd. Een fietstocht voor race- en elektrische fietsers door het mooie Ommeland rondom Stedum.

De opbrengst van deze fietstocht gaat volledig naar de Stichting Klimmen tegen MS (MoveS). De Stichting zet zich in ten behoeve van onderzoeksprojecten die erop gericht zijn om de kwaliteit van leven voor Multiple Sclerose (MS) patiënten op korte en lange termijn te verbeteren.

De start van de fietstocht, die je in een groepje of alleen kunt fietsen, is vanaf het Trefpuntterrein aan de Bedumerweg 32 te Stedum. De finish, met mogelijkheid van een hapje en drankje, is hier eveneens.

Racefietsers
Voor de racefietsers zijn er twee routes van ca. 40 km. De noordelijke route kent vele hoogtemeters (o.a. vele wierden en viaducten). De start is tussen 12.30 en 13.30 uur. Na de 1e ronde is er koffie met (appel)gebak in het Trefpunt. Na de 2e ronde, die in zuidwestelijke richting gaat, is er (vanaf 16.00 uur) een pastamaaltijd met consumptie voor de deelnemers.

De kosten voor zowel koffie, gebak, pastamaaltijd en 1 consumptie bedragen 20 euro per persoon. In verband met een goede organisatie word je dringend verzocht om je uiterlijk 10 april a.s. op te geven. Dit kan via a.koenes@hetnet.nl of jan-jurjen.timmer@emn.nl. Je zult dan ook gevraagd worden het inschrijfgeld over te maken!

Voor de volledigheid: je kunt dus zelf je starttijd tussen 12.30 en 14.30 uur bepalen en de route (via gps gepeilde route) alleen of in groepsverband fietsen. Ook ontvang je de route op papier. Deelname is op eigen risico.

Elektrische- en toerfietsers
Voor deelnemers op de elektrische- of toerfiets is er één route van ca. 35 km. Deze route brengt je langs de mooiste wierden (dus zorg voor een volle batterij) op het Hogeland. De start is tussen 13.30 – 14.30 uur vanaf het Trefpuntterrein. Wil je deelnemen dan wordt opgave, mede in verband met de catering, zeer op prijs gesteld. Dit kan ook via de hierboven genoemde emailadressen.

De kosten voor deelname zijn 10 euro per persoon. Hiervoor krijg je bij terugkomst een kopje koffie met (appel)gebak. Tevens is het dan mogelijk om gezellig even na te zitten en op eigen kosten een hapje en een drankje te nemen. De opbrengst is natuurlijk geheel voor de Stichting Klimmen tegen MS. Deelname is op eigen risico!

Klimmen tegen MS
Deze actie is mede ingegeven door het feit dat we op 20 mei as met 13 personen de Mont Ventoux gaan beklimmen tegen MS. Het streven van onze groep is om 11.750 euro op te halen.

We hopen op deze manier als Stemers (en Oet Stemers) weer dichterbij ons streefbedrag te komen ten behoeve van de Stichting Klimmen tegen MS. We hebben immers van dichtbij ervaren wat de gevolgen van deze ‘rotziekte’ zijn en weten dat iedere euro van belang is om de kwaliteit van het leven van MS patiënten op korte en langere termijn te verbeteren.

Gaat u niet fietsen, dan bent u natuurlijk altijd welkom om op zondagmiddag 14 april as even langs te komen voor een kopje koffie, gebak of een drankje. Doneren is natuurlijk altijd mogelijk via https://klimmentegenms.moves.ms/teams/stedum-moves of scan de QR-code die rechtsonder op de groepsfoto staat.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd even bellen met Arend Koenes (06-30021407).

Mede namens alle leden van het team Stedum Moves,

Jan Jur Timmer
Arend Koenes

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69