Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Halfjaarscheck bij Bosch Car Service Schipper, op zoek naar een nieuwe eerste monteur plus APK-diploma!

De Dieksterhoezen hebben de vaart er flink in Jan qua bestrating?

Ja, die hebben door het slechte weer van de afgelopen maanden ook wel wat achterstanden opgelopen. Ze zijn nog maar net begonnen en het gaat voorspoedig hoor. Ik vermoed dat ze halverwege volgende week al het bestratingwerk wel klaar hebben. Vorig jaar was er immers al het nodige gebroken puin en asfalt op het terrein uitgestrooid, dat scheelt al weer.

En we hebben die extra ruimte ook zeker wel nodig want de in- en verkoop van auto’s gaat maar door. Gisteren verkochten we er binnen een uur zelfs drie. En vrijdag en zaterdag stonden hier acht auto’s klaar om opgehaald te worden door hun nieuwe eigenaar. Daar zaten mooie exemplaren bij. Eén jaar oud, nog weinig kilometers gereden maar hierdoor kan al wel de ‘dikste kop’ van de prijs eraf.

Dat gaat nog steeds voorspoedig en ik hoef er zelf niet zo veel voor te doen. Ik word regelmatig gebeld door dealers dat ze weer wat auto’s voor de verkoop voor mij hebben. Sommige verkoop ik rechtstreeks door naar collega’s waarvan ik weet dat ze er ook wel belang bij hebben.

Hoe kijk je terug op 2023?

De autoverkoop was onveranderd hoog. We hebben geen records verbroken maar zijn wel dik tevreden over de afzet. In de werkplaats was het echter wel topdrukte. Wat hebben we een onderhoud en reparaties gedaan. Mijn vijf personeelsleden hadden soms het zweet dik op de kop en ik moest regelmatig bijspringen. Daar is niets mis mee maar ik zou mij nu juist meer op de verkoop gaan richten.

Maar wat hebben we qua ziekteverzuim toch een pech gehad in de laatste maanden. Zo erg heb ik het nog nooit gezien. Dat ging achter elkaar door. Niets aan te doen natuurlijk maar vervelend is het wel met de huidige werkdrukte. Het werk stapelt zich op met als gevolg langere wacht- en doorlooptijden. Dat zint mij natuurlijk niets maar wat doe je er aan? Zelf moet ik ook meer uren maken en ik ben dan ook blij wanneer het zondag is. Tijd om bij te komen en om te ontspannen.

En dus moet je op zoek naar nieuw personeel?

Per 1 mei zijn we op zoek naar een nieuwe eerste monteur inderdaad die ook zijn APK-diploma’s in bezit heeft. Dus mocht je toevallig nog iemand weten? Hij of zij is van harte welkom in een prettige werkomgeving. Zo hebben wij hier nog steeds iemand lopen die nog een dag in de week naar school gaat maar die het hier heel goed oppakt.

En binnenkort krijg ik ondersteuning van iemand die heel goed en gedetailleerd foto’s kan maken van nieuwe en tweedehands auto’s die hier afgeleverd worden. Ik moet hem nu nog zo ver zien te krijgen dat hij ze ook op de website kan plaatsen. En we hebben onlangs nog een stagiair gekregen die het werk heel goed ziet. Dat is dan voor ons ook een plezier om naar te kijken.

Je hebt ook al weer enige cabrio’s op voorraad staan zie ik?

Het mooie weer komt er aan en daar moet je natuurlijk op inspelen. We hebben ze van verschillende merken en die hier vooraan in de showroom is wel een echt mooi sportmodel hé?! Auto’s die overigens heel lastig zijn om te krijgen zijn tweedehands occasions van net onder de €10.000,-. Vorig jaar lag die grens nog bij €5.000,- zeg jij? Kun je zien hoe snel dat gaat!

Nog een trend is dat er steeds minder elektrische auto’s verkocht worden. Vanaf 2025 moet er wegenbelasting betaald worden en dat doet de verkoop geen goed. Ook ondernemers met een bedrijfsauto moeten binnenkort fors extra bpm (=belasting op personenwagens) betalen. Dat kost in een gemiddeld jaar soms wel €12.000,-. Dat moet je ook maar weer zien op te hoesten. Gelukkig gaat zoiets bij ons nog niet ten koste van de verkoop. Dat zal wel door de Groningse nuchterheid komen. Wij waaien niet direct met alle winden mee natuurlijk.

Heb je nog een slotakkoord?

Opa en oma genieten nog steeds van hun kleinkind van twee jaar oud die regelmatig langskomt te logeren. En dat we een nieuwe eerste monteur zoeken mag je nog wel even extra vermelden. En anders doe je zelf maar een overall aan voor een soort snuffelstage. Of dat je auto’s voor ons wegbrengt. Ook hele mooie klusjes maar je moet er maar net iemand voor vinden.

Tot slot is het misschien nog wel leuk om te vermelden dat we binnenkort een mooi werkjubileum op de planning hebben staan. Want op 1 juli is onze monteur Patrick Schipper 25 jaar in vaste dienst. Dat is toch wel een hele mooie mijlpaal in deze hectische tijden waarbij het steeds moeilijker wordt om geschikt personeel te vinden. Hoe anders was dat tien jaar geleden en waar zijn ze allemaal gebleven? Ik moet inderdaad ook maar een roefeldag gaan organiseren, net zoals in Bedum.

Echter, eerst moeten we hier de achterstanden zien weg te werken. En nee, gelukkig leiden de langere wachttijden niet tot slechtere reviews. Dat vereist natuurlijk wel een goede communicatie richting de klant en die heeft daar dan vaak wel begrip voor.

En wat er zeker ook nog even in moet staan is dat we flink geïnvesteerd hebben in een nieuwe bandenmonteer en -balanceerapparaat. Die zie je nog niet zo vaak hoor hier in het noorden. Maar deze apparaten kunnen zelf de banden van de auto verwijderen en ze ook automatisch weer terug plaatsen. Dat scheelt heel wat schouder- en nekpijn, kan ik je vertellen. Want banden worden steeds zwaarder en breder. Nog zo’n voordeel dus van het werken bij ons. Het is maar dat je het weet!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69