Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Wouter & Annemieke, vertegenwoordiger & BABS uit Bierum

Silvio Belga en Wilhelm Dijk van Dijk & Belga Bedum komen regelmatig bij klanten over de vloer die ze op prachtige verhalen trakteren. ‘Daar moeten we wat mee doen’, zeiden ze tegen elkaar in de auto na weer bijzondere anekdotes aangehoord te hebben. Zo werd de reeks ‘Klant in Beeld’ in januari 2021 geboren.

Voor de laatste editie van dit jaar stuurde Wilhelm mij naar Bierum. Daar kom je ook niet alle dagen inderdaad. En met een skyline vol Eemshaven-lichtjes in het verschiet, reed ik op een fraaie dinsdagavond die kant op. ‘Daar woont een heel leuk stel’, aldus mijn opdrachtgever. En zo maakte ik kennis met Wouter en Annemieke, trotse ouders van Jente, een wolk van een dochter van 1 jaar. Een leuk stel inderdaad….

Wouter Kok

‘Begin qua voorstelronde maar met mij hoor. Mijn naam is Wouter Kok, 31 jaar en van oorsprong een Spiekster, ik ben geboren en getogen in Spijk dus. Opgeleid in de logistiek maar qua werk na de nodige omzwervingen thuisgekomen bij mechanisatiebedrijf Groenoord, vestiging Zijldijk.’

Daar solliciteerde hij in 2018 aanvankelijk op de functie vertegenwoordiger veehouderij maar men had al snel door dat zijn hart ‘meer bij de piepers dan bij de koeien’ ligt. En dat hadden ze goed gezien. ‘De baan als vertegenwoordiger akkerbouw bevalt mij prima. Ik heb veel contacten met talloze agrariërs in de omgeving en probeer van Termunten tot ‘t Lage van de Weg onze machines aan de man te brengen en een goed klantcontact te waarborgen.’

Ook buiten het werk om is Wouter een actief ‘baasje’. Zo voetbalt hij al sinds jaar en dag bij vv Poolster waar hij in het gezellige derde elftal is neergestreken. Het elftal dat het ook heel goed doet in de derde helft. ‘En ik ben helemaal thuisgekomen in Bierum. Ik zit hier in de plaatselijke Dorpsbelangen en help mee met de organisatie van de jaarlijkse feestweek en andere activiteiten in het dorp. Ieder jaar in september zijn wij te vinden op het schuurfeest. Daar heb ik Annemieke ook ontmoet! Ik kende haar al wel van gezicht maar tien jaar geleden kregen we een relatie en we wonen inmiddels al weer zes jaar samen.’

Annemieke de Jager

Annemieke blijkt een rasechte Bierummer te zijn. Ze is er geboren en getogen en er na een studie-uitstapje in Hengelo weer teruggekeerd. ‘Ik ben een jaar jonger dan Wouter en heb qua werk net zo’n pad bewandeld als hij. In Hengelo ben ik op het HBO afgestudeerd in het toeristisch management en dat bracht mij in 2017 eerst als businesssupport medewerker naar de Rabobank, vestiging Delfzijl. De bank waar ik nu, na een kort uitstapje naar de planning van 101BHV.nl, nog steeds 24 uur per week als baliemedewerkster bij verschillende vestigingen in de provincie werk.’

Geen volledige baan meer dus en dat heeft alles te maken met haar onderneming die steeds meer vorm begint te krijgen. Annemieke is namelijk werkzaam als ‘Babs van het Noorden’ en als je dat niet geloven wilt dan kijk je maar even op www.babsvanhetnoorden.nl. Dat vraagt natuurlijk om een nadere uitleg.

Annemieke hierover: ‘In 2020 heb ik een cursus zelfstandig trouwambtenaar gevolgd omdat het mij heel leuk leek. Ik schrijf graag teksten en vind het heel plezierig om met mensen om te gaan en wat is er dan leuker om in contact te komen met mensen die graag met elkaar willen trouwen? De cursus bleek voor mij een schot in de roos te zijn en in coronatijd mocht ik mijn neef en zijn vrouw als eerste serieuze test ceremonieel in het echt verbinden. Helaas mochten hier maar dertig mensen bij aanwezig zijn maar die waren gelukkig allemaal heel enthousiast.’

Reden genoeg om haar eind 2020 in te laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. En ze heeft sindsdien de stijgende lijn als BABS te pakken. Inmiddels heeft ze de speeches voor zo’n 25 bruidsparen mogen schrijven en dit lukt haar door van te voren meerdere gesprekken met hen te voeren.

‘In mijn rol als BABS heb ik inmiddels zelfs twee keer Italië aan mogen doen dankzij mijn connecties met een weddingplanner waar ik een goede klik mee heb. In Le Marche, een regio vlakbij het prachtige Toscane, heb ik in juni een stel uit Leeuwarden en in september een stel uit ’s Hertogenbosch mogen trouwen. Je trekt dan een weekend intensief met alle trouwgasten op en dat is hartstikke leuk om mee te mogen maken.’

Sinds juni van dit jaar is Annemieke ook nog eens Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand van de gemeente Groningen geworden en in die hoedanigheid heeft ze net het eerste stel in het echt mogen verbinden. Ook Annemieke was als secretaris van het dorpshuis actief in het vrijwilligerswerk en heeft de totstandkoming van het prachtige nieuwe dorpshuis Baaiermerstee van dichtbij meegemaakt. Met dat vrijwilligerswerk is ze onlangs na vier jaar gestopt. ‘Alle ballen in de lucht willen houden, dat werd toch wat te gortig. Gelukkig vind ik bij de voetbaldames van Farmsum VR1 de nodige ontspanning.’

Dijk & Belga

Wilhelm Dijk van Dijk & Belga kwam in beeld toen ze een tip kregen dat er een huis aan de Luingaweg in Bierum te koop zou komen. De vader van Wouter had goede ervaringen met Dijk en kwam met het advies om eens naar de Molenweg in Bedum toe te gaan. En daar werden ze in 2018 door Wilhelm uitstekend geholpen met eerst de hypotheek en later de verzekeringen.

‘Onlangs hebben we weer een adviserend gesprek met hem gehad om te onderzoeken wat voor ons mogelijk is bij een eventuele vervolgstap. In dat gesprek zijn diverse scenario’s besproken en die werden door Wilhelm rustig en duidelijk uitgelegd. We waren zo, op een gezellige manier, twee uur verder en kunnen ons nu rustig beraden op mogelijke vervolgstappen. De lijntjes zijn kort en je wordt snel en goed geholpen! We kunnen Dijk & Belga alleen maar aanbevelen dus.’

‘Een leuk stel inderdaad’, bedenk ik mij wanneer ik Bierum achter mij laat na eerst toch nog even te hebben moeten uitleggen hoe dat met mijn website en al die vluggertjes zit. Mooi wat een Bierummer schuurfeest allemaal te weeg kan brengen!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69