Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Bas en Adrianne, zowel binnen als buiten Steakhouse De Kleine Munt perfect op elkaar ingespeeld!

Bas en Adrianne, kunnen jullie jezelf in het kort even voorstellen?

‘Bas Buiter is de naam, 25 jaar en ik woon net als Adrianne al mijn hele leven in Woldendorp. Inmiddels werk ik al weer bijna negen jaar met veel plezier voor Steakhouse De Kleine Munt in Termunten.’

‘Adrianne Stoppels is de naam en ik ben met mijn 23 anderhalf jaar jonger dan Bas. Hij heeft al verteld dat we allebei onze hele jonge leven in Woldendorp wonen, ik kan vertellen dat we inmiddels vier jaar een relatie hebben. Zelf werk ik al weer dik zeven jaar voor De Kleine Munt.’

Zullen we het eerst even over jullie werkachtergronden en opleidingen hebben?

‘Nu ik toch aan het woord ben, kan ik net zo goed doorgaan met deze vraag. Ik heb een MBO 3-opleiding tot pedagogisch medewerkster gevolgd en afgerond en heb ook stages in die richting gelopen. Toch heb ik qua werk verder niets in die richting gedaan en dat komt enkel en alleen omdat het werken bij De Kleine Munt mij zo goed bevalt.’

Bas: ‘Ik ben eerst begonnen met een koksopleiding maar dat was het niet helemaal. En dus heb ik een opleidingswitch naar de financiële administratie op het MBO gemaakt. Na niveau 3 te hebben gehaald, ben ik nog een jaar doorgegaan met de opleiding bedrijfsadministratie waardoor ik uiteindelijk met een MBO 4-diploma van school ben gegaan. Ik was toen 22 jaar.’

En met die opleidingen- en werkpassies konden jullie bij Steakhouse De Kleine Munt terecht?

Hoewel we beiden eigenlijk voor heel iets anders geleerd hebben, zijn we bij De Kleine Munt blijven hangen. En dat komt omdat het voor ons beiden hier qua werk en gezelligheid zo goed bevalt. Maar we hebben onze opleidingen niet voor niets gedaan hoor. We hebben nu mooi een diploma achter de hand waar we later wellicht op terug kunnen grijpen.

Wat zijn jullie werkzaamheden precies bij De Kleine Munt?

Bas: ‘Ooit heb ik hier als afwasser gesolliciteerd, ik was toen zestien jaar. Inmiddels werk ik al weer enige jaren als kok in de keuken waar ik mij samen met twee jongere collega’s vooral richt op de ‘koude kant’ van de gerechten. Ik geef leiding aan dat onderdeel in de keuken. Tegenwoordig probeer ik steeds allrounder te worden. Daardoor leer ik ook steeds meer over het bereiden van onze warme hoofdgerechten. En onlangs heb ik net voor het eerst in de bediening meegeholpen. Dat is iets wat ik lastiger vind, het met mensen omgaan. Maar ik vind het wel heel goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling en ik ben blij dat ik hier de kans krijg om mij ook in het persoonlijk contact met onze gasten te ontwikkelen.’

Adrianne. ‘Ik ben hier met werken begonnen toen ze een medewerkster in de bediening zochten. En dat is al weer zeven jaar geleden. In die tijd heb ik veel bijgeleerd en tevens heb ik dit jaar een cursus leermeester gevolgd en succesvol afgerond. Met als gevolg dat ik inmiddels net anderhalve maand mijn eerste stagiair mag begeleiden. Zij doet het prima hoor. Daarbij ben ik inmiddels doorgegroeid tot hoofd bediening en moet ik op termijn bedrijfsleider Matthieu kunnen vervangen als hij een keer met vakantie gaat.’

En dat bevalt prima?

Uit het feit dat we hier beiden onze eerste bijbaantje hadden toen we nog naar school gingen en hier nooit meer zijn weggegaan, blijkt wel dat het ons hier prima bevalt. Beiden hebben we ongeveer gelijktijdig een vast contract gekregen. We werken ook op dezelfde dagen en maken dezelfde uren.

Daarbij zorgen zowel Karen als Matthieu goed voor ons. Als er wat is dan kunnen we altijd bij ze terecht en ze staan open voor onze persoonlijke ontwikkeling. We hebben momenteel dan ook geen enkele reden om weg te gaan.

En als je elkaar regelmatig op de werkvloer tegenkomt, dan begint er vanzelf iets te gloeien en bloeien?

We kennen elkaar al heel lang want zo groot is Woldendorp natuurlijk ook niet. We hebben bij elkaar op school gezeten en wonen ook niet zo ver van elkaar vandaan. Maar verder hadden we in het verleden eigenlijk nooit zo veel contact met elkaar.

Dat veranderde toen we hier beiden kwamen werken. Dan raak je vanzelf wat aan de babbel en na werktijd ging dat via Whattsapp verder. En dan kom het vanzelf een keer tot een date en na drie dates bleek dat we elkaar wel heel leuk vonden. En zo kregen we in 2019 verkering met elkaar. Eigenlijk doen we sinds die tijd heel veel dingen samen.

Met als gevolg dat jullie inmiddels al weer geruime tijd een paar zijn?

Dik 4,5 jaar inmiddels en het gaat zo goed tussen ons dat we plannen hebben om te gaan samenwonen. Waar een baan bij De Kleine Munt wel niet voor goed is dus, haha.

Werk en privé vallen prima te scheiden?

Dat lukt prima inderdaad. We zitten hier ook niet op elkaars lip natuurlijk want de een werkt in de keuken en de ander in de bediening. En dat geeft ieder zijn eigen werkverhalen waar we dan later weer over kunnen praten. Qua smaak verschillen we gelukkig niet zoveel van elkaar. Dat is wellicht later met de huisinrichting ook wel handig.

Wat zijn jullie favoriete De Kleine Munt gerechten?

Ha, dat is weer een heel andere kwestie maar ook daarin zijn we eensgezind. We kiezen dan beiden voor de ossenhaasspies. Adrianne: “Wel wil ik hem graag medium terwijl Bas meer voor de rare gaat. Maar beiden vinden we dit een toppertje met de Termunter Vleesschotel Deluxe als goede tweede. Ik eet hier ook vaak met mijn ouders en heb dus inmiddels veel verschillende gerechten geproefd. Als er kip en spareribs overblijven aan het eind van de dag dan nemen we daar ook graag wat van want dat is altijd lekker.’

Als ik jullie vraag naar jullie werkhoogte- en dieptepunten tot dusver, wat is dan het antwoord?

Adrianne: ‘Dat ik nu leiding mag geven aan de bedieningsploeg en leermeester ben geworden, vind ik zeker een hoogtepunt. Dieptepunten heb ik hier nog niet meegemaakt gelukkig.’

Bas: ‘Dat ik vorig jaar per ongeluk Matthieu zijn laptop kapot maakte waardoor op het oog alle bestanden verloren leken, dat was toch wel een dieptepunt en werd mij door hem niet in dank afgenomen. Gelukkig wist hij de meeste bestanden weer terug te halen. Een hoogtepunt vind ik het wanneer na een drukke topzomer het einde in zicht komt na vaak 2,5 maand keihard werken. Wanneer je dan nog even met een drankje nazit dan geeft dat een goed gevoel. Een gevoel van, dat hebben we toch maar mooi even weer met elkaar geflikt!’

Adrianne: ‘Daar kan ik mij bij aansluiten hoor. Want eigenlijk is het hier alle dagen druk in de zomer waarbij we alle werkdagen meer dan 100 gasten mogen ontvangen. Met als gevolg dat je op de woensdag nog de stramme beentjes voelt van de werkdrukte in het weekend. Maar het is aan de andere kant ook wel weer kicken dat zoveel gasten ons weten te vinden!’

Hebben jullie nog mooie werkanekdotes?

Dat zijn toch een beetje de ongelukjes op de werkvloer. Adrianne: ‘Natuurlijk is er bij mij wel eens een dienblad met drinken over de vloer gevallen maar gelukkig is de inhoud nog nooit op iemand terechtgekomen. Maar dat kan hier maar zo hoor wanneer een gast je bijvoorbeeld niet ziet en onverwacht naar achteren schuift wanneer je met een volle dienblad langsloopt. En dan heb je natuurlijk nog de kans dat spelende kinderen je over het hoofd zien. Je moet dus altijd alert zijn.’

Bas: ‘Tijdens mijn debuut in de bediening viel een flesje corona om en die inhoud kwam nu juist wel in iemand zijn nek terecht. Gelukkig heeft verder niemand dit gezien. Het zullen wel de zenuwen van de eerste keer zijn geweest.’

Nog tijd voor hobby’s?

Beiden zijn we van het gamen met vrienden en collega’s en beiden gaan we regelmatig naar de sportschool in Wagenborgen. Adrianne: ‘Ik mocht vroeger graag tekenen maar dat is er bij gebleven.’ Bas: ‘Ik ben nog lid van voetbalvereniging WEO maar het is al meer dan een jaar geleden dat ik een wedstrijdje gespeeld heb. Dat komt ook omdat ik zondag vaak al om 14.00 uur moet beginnen en steeds meer wedstrijden ’s middags gespeeld worden.’

Waar staan Bas en Adrianne over 10 jaar?

Dat is nog eens een lastige vraag, zeker op werkgebied. Het bevalt ons hier prima maar of we hier allebei over tien jaar nog werken, dat weten we nog niet hoor. Voorlopig is er echter geen enkele reden om weg te gaan. Beiden hebben we wel een kinderwens dus we gaan wat dat betreft voor de huisje-boompje-beestje toekomst met elkaar!

Willen jullie verder nog iets kwijt?

We zijn dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen van Karen en Matthieu en voor de kansen die we hier krijgen. Het is elke keer weer genieten wanneer het hier vol is. Wat dat betreft willen we onze gasten ook hartelijk bedanken. En de andere collega’s natuurlijk, het voelt als een hecht team. Toen we hier begonnen, waren we de jongsten, inmiddels behoren we tot de routiniers en het interieur, haha. En daar is helemaal niets mis mee!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69