Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Michiel Geertsema is met G-tech Autoservice thuisgekomen op de Haarlanden in Ulrum

Michiel, kun je jezelf in het kort even voorstellen?

Ik luister naar de naam Michiel Geertsema en ben 40 jaar oud. Geboren en getogen in Noordhorn en in 2008 naar Leens verhuisd. Ik ben getrouwd met Bianca. Onze zoon Niels is 12 jaar oud en onze dochter Yvon 10. Ik heb jarenlang in loondienst voor een garage in Niekerk, gemeente Westerkwartier, gewerkt en ben vorig jaar voor mijzelf begonnen met G-tech Autoservice!

Altijd al graag aan allerlei auto’s gesleuteld?

Die interesse is er bij mij van jongs af aan geweest. Ik was zeer geïnteresseerd in de techniek van auto’s, motoren en elektra en was dus vaak aan het sleutelen. Bij voorkeur aan Duitse auto’s waarbij Mercedes, Ford en VAG tot mijn favoriete merken behoorden.

Na de MAVO heb ik eerst twee jaar de opleiding werktuigbouwkunde aan de MTS in Groningen gedaan. Toen heb ik de switch naar de opleiding autotechniek gemaakt waar men destijds aan het Alfa-College mee startte en wel op niveau 4. Ik heb rond mijn 20e mijn 1e autotechnicus-diploma behaald en daarop volgden onder andere APK-keurmeesterpapieren en een airco-certificaat. Ook heb ik voor elektrische auto’s volgens de NEN9140 norm certificaten als vakbekwaam persoon gehaald.

En bij verschillende werkgevers eerst de nodige ervaring opgedaan?

Ik heb 21 jaar bij een en dezelfde universele dorpsgarage gewerkt en dat in Niekerk dus. Bij hetzelfde bedrijf inderdaad waar ik ook stage gelopen heb. Daar heb ik alle aspecten van het vak geleerd. Naast alle technische aangelegenheden zoals repareren en vervangen van allerlei onderdelen ook praktische zaken zoals overleggen en afspraken maken met de klant.

Maar ergens begon het te kriebelen om voor jezelf te beginnen?

Op den duur komt er vaak toch een moment dat je denkt, is dit het nou? Je zoekt als het ware toch naar meer uitdaging dan dat het werk je kan bieden op dat moment. En dan rijst vanzelf de vervolgvraag, ‘beleef ik hier nog wel alle dagen plezier aan?’

Aan het werkplezier zeker want automonteur zijn, dat is mijn vak. Maar toch zocht ik nog iets meer uitdaging en ik begon steeds meer na te denken over de start van een eigen autobedrijf. Vorig jaar april heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In goed overleg ben ik eerst nog drie dagen in de week als zzp-er voor mijn baas blijven werken en daarnaast drie dagen voor mijzelf. Dat gaf hem de mogelijkheid om een vervanger te zoeken en mij de stabiliteit van een vast inkomen.

En toen kwam de mogelijkheid om samen te werken met Stefan Valkema van Valkema Bandenservice?  

Die mogelijkheid was er al vrij snel want Stefan benaderde mij via Facebook met de vraag of we eens konden praten. In het begin verrichtte ik mijn werkzaamheden nog bij mijn oude baas of thuis maar dat was natuurlijk niet ideaal.

Na een goed gesprek, waren we er vrij snel uit. We zouden met onze twee bedrijven vanuit een en hetzelfde pand op de Haarlanden gaan samenwerken om elkaar te versterken. Dit was voor ons beiden wel een risico want het moet natuurlijk onderling wel goed klikken maar we besloten om er voor te gaan.

En hoe bevallen die eerste samenwerkingsmaanden?

We hadden na de eerste weken en een paar goede gesprekken al vrij snel door dat dit voor beiden wel eens heel goed uit zou kunnen pakken. Ik kon natuurlijk meeliften met de klantenkring die Stefan reeds had opgebouwd en bracht mijn eigen klanten mee. En daarbij konden we de kosten van het pand delen en onderling werkzaamheden uitwisselen.

Een win-win-situatie dus en van onze samenwerking heb ik nog geen moment spijt gehad. Mooi dat het zo kan en ik heb het idee dat Stefan er net zo instaat.

Inmiddels al een mooie klantenkring opgebouwd?

In het begin was ik best wel huiverig om reclame te maken want ik werkte immers ook nog drie dagen in de week voor mijn oude baas. Maar ik kreeg het hier in Ulrum steeds drukker. Door mond-tot-mondreclame wisten steeds meer klanten van Stefan ook mij te vinden en daarbij had ik natuurlijk mijn eigen klantenkring. Ik kon al vrij snel de keuze maken om de werkzaamheden in Niekerk stop te zetten en mij vanaf september volledig op deze locatie in Ulrum te richten.

En inmiddels maak ik ook hier lange dagen. Ik ben van 08.30 tot 17.00 uur geopend door de week en op zaterdag van 08.30 tot 13.00 uur. En daarbij heb je de administratie, facturering en het inkoopgedeelte natuurlijk nog. Ik hoef mij dus absoluut niet te vervelen.

Waar staat G-tech Autoservice voor en wat kun je voor je potentiële klanten betekenen?

Ik werk hard aan mijn zichtbaarheid en naamsbekendheid om mijn potentiële klanten te laten zien wat ik te bieden heb. Vertrouwen opbouwen in het werk wat je levert is hierbij erg belangrijk. Door een hoge servicegraad te combineren met goede reparaties tegen een faire prijs, bouw je vanzelf een goede naam op en weten steeds meer mensen je te vinden.

Je kunt bij G-tech Autoservice terecht voor APK-keuringen, ik ben een gediplomeerd keurmeester, onderhoud, aircoreparaties, diagnoses stellen, storingen oplossen en ruit/schade afhandeling. En bij Stefan kun je natuurlijk terecht voor de controle, vervanging, opslag, uitlijning en balancering van je banden.

Samen met Valkema Bandenservice kan een totaalplaatje op autogebied worden aangeboden?

Dat klopt helemaal en onderling kunnen we ook werkzaamheden uitwisselingen. Stefan kan rechtstreeks bij de bandenimporteur bestellen en is heel flexibel waardoor hij qua prijsstelling heel scherp kan zijn. En ik neem inmiddels dik twintig jaar werkervaring mee. We kunnen dus inderdaad een totaalplaatje aanbieden qua banden, reparaties en APK-keuringen.

Als ik je vraag naar jouw werkhoogte- en dieptepunten tot dusver, wat is dan het antwoord?

Daar heb ik wel even over na moeten denken, zeker over de dieptepunten. Want die heb ik namelijk niet. Ook niet op privégebied gelukkig. Ik kan genieten van de stijgende lijn qua kennis en kunde die ik de laatste jaren heb doorgemaakt en ook van de overstap naar een zelfstandig bestaan. Met G-tech Autoservice heb ik een vliegende start gemaakt en ik ben alle dagen met plezier aan het werk.

Heb je nog mooie werkanekdotes?

De hele administratie doe ik in de avonduren samen met mijn vrouw. Dat vergroot haar betrokkenheid bij het bedrijf en zij weet daardoor ook veel beter wat er speelt. Dankzij haar hulp houd ik meer vrije tijd over en die kan ik weer gebruiken om leuke dingen met mijn gezin te doen.

Ook mijn zoon is inmiddels actief binnen het bedrijf. Het sleutelen aan auto’s zit ook hem in het bloed, dat vind ik leuk om te zien. Natuurlijk zit hij wel eens achter de Playstation of spreekt hij af met zijn kameraden maar hij is altijd geïnteresseerd in wat ik doe en helpt wel eens mee met opruimen. Hij had een HAVO-advies maar heeft op het AOC-Terra in Winsum gekozen voor de richting ‘groene lyceum’ omdat hij graag met zijn handen mag werken.

En ik kreeg laatst de vraag wat G-tech nu eigenlijk betekende. Dat is niet zo moeilijk want volmondig heet mijn bedrijf Geertsema Techniek Autoservice maar G-tech is veel korter en bekt ook nog eens veel lekkerder al zeg ik het zelf.

Nog tijd voor hobby’s?

Weinig maar gelukkig is het werk tevens mijn grote hobby. Dat is maar goed ook want er gaat veel vrije tijd inzitten. Ook vroeger was ik altijd al aan het sleutelen dus eigenlijk is er niet zoveel veranderd, haha. Daarnaast mag ik graag naar F1-races kijken en met enige kameraden heb ik inmiddels zo’n zestal circuits bezocht in de loop der jaren. Leuke dingen doen met het gezin is ook iets wat ik graag mag doen.

Waar staat Michiel Geertsema met G-tech Autoservice over 10 jaar?

Ik wil blijven meegroeien in de autotechniek waardoor ik mijn goede naam qua service plus reparatie en onderhoud kan waarborgen. Het liefst blijf ik zelfstandig werken maar mocht dat niet meer lukken dan is het inhuren van een of meer zzp-ers altijd nog een optie. Op die basis ben ik immers zelf vorig jaar ook begonnen. Bij aanhoudend drukke periodes zou personeel een optie zijn maar je moet de kwaliteit van je werk wel kunnen blijven waarborgen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Ik ben bezig met een eigen website maar via Facebook ben ik via dit linkje wel te volgen: https://www.facebook.com/MichielGeertsema83. Leuk dat je even langs wilde komen en ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat. En je merkt dat hier regelmatig mensen binnenlopen. Ben je op zoek naar een andere garage, wip dan gerust hier even binnen voor een kop koffie zodat we kunnen bespreken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Je bent van harte welkom!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69