Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Theehuis Mendels Middelstum

Het toch al mooie dorpje Middelstum is sinds kort een prachtige horecavoorziening rijker met Theehuis Mendels. Wat was het afgelopen zomer genieten in de mooie en ruime tuin vlakbij de imposante en statige Hippolytuskerk. Met een heerlijk bakje thee en koffie plus een lekker stukje gebak kwamen wij de voormiddag wel door.

En niet alleen in de zomermaanden is Theehuis Mendels een prachtig uitje. Dankzij het bakkerijmuseum en een binnenruimte waar je heerlijk kunt zitten, is het er ook in de wat koudere maanden prima vertoeven. Even nostalgisch terugblikken naar vervlogen tijden en hoe er in die tijd gebakken werd tussen het theedrinken en lunchen door. Niets mis mee inderdaad!

De fraaie website leent zich prima om helemaal in de stemming te komen: ‘Mendels is de uiting van passie op het gebied van geschiedenis, erfgoed, duurzaamheid, patisserie, interieur, eten & drinken en natuur. Mendels is een theehuis waar heerlijk huisgemaakt gebak genuttigd kan worden. Natuurlijk vergezeld met een kop koffie en thee van hoge kwaliteit. Treed binnen via het bakkerijmuseum en waan je terug in de tijd. Loop via het bakkerswinkeltje verder naar de eetkamer waar je heerlijk kunt gaan zitten en geniet van ons gebak met thee, koffie of een lichte lunch.’

‘Wij maken al ons gebak zelf. Daarvoor gebruiken wij zoveel mogelijk biologische en lokale producten. Bij lekker gebak hoort natuurlijk een lekker drankje. Wij hebben een mooie theekaart met diverse soorten theeën samengesteld met Theesommelier Joke Boomstra van Theetopic. Natuurlijk serveren wij ook lekkere koffie van stadskoffiebranderij Sama. Vanaf heden hebben wij een kleine lunchkaart. Ook serveren wij een high tea. Dit kan enkel op reservering.’

Wendelin: ”Met het openen van Theehuis Mendels is een droom uitgekomen. Het pand was liefde op het eerste gezicht en het is een cadeautje om er te mogen zijn. Aangezien het pand tot 2021 een woonhuis was, was het een risico om er een horecabedrijf te beginnen. Het museum was al aanwezig maar niet veel open.

In 1,5 jaar tijd is het verbouwd tot deze prachtige plek en werden we warm ontvangen door de bewoners van Middelstum. We hebben veel in het pand gedaan om deze op te knappen en te verduurzamen. Zo hebben we bijna alle ramen geïsoleerd en is er een warmtepomp geïnstalleerd. En natuurlijk alles met het oog op de geschiedenis van het pand om deze zo goed mogelijk te bewaren.

Met het opknappen van de tuin hebben we prachtige stinzenplanten ontdekt, die in het vroege voorjaar al bloeien. Daarnaast zijn er veel fruitbomen en planten. Door het prachtige terras en de nostalgische binnenruimte is het in de zomer of winter altijd fijn verblijven.”

Babbelen met Wendelin

Op naar Theehuis Mendels in Middelstum aan de Kerkstraat dus! Meer weten, bijvoorbeeld over de openingstijden? Check dan gerust www.mendels.info. Uiteraard is Theehuis Mendels ook via Facebook (https://www.facebook.com/theehuismendels) en Instagram (https://www.instagram.com/theehuis_mendels/) te volgen. Daar ziet u al de heerlijkste foto’s verschijnen en komt u meteen in de juiste stemming…..

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69