Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

The only way is Up, on the road again….

En ja, daar zit ik al weer. Op twee hoog op maandagmorgen rond de klok van acht uur aan een verhaal te werken. Vandaag is het alweer bijna drie weken geleden dat pa zijn auto de geest gaf. Lang hebben we hier niet om zitten sippen. Pa ook niet trouwens. En zodra de Rover zijn Waterloo had bereikt, was mijn partner al op zoek naar een plan B. Want het was voor ons al snel duidelijk dat onze oprit op de Berkenlaan 5 binnenkort met dubbel blik zou zijn gevuld. Ondanks alle goede adviezen m.b.t. de Deelslee. Daar heeft Bertje (nog) niet zo veel mee.

We waren er snel uit. Bij adverteerder Bosch Car Service Schipper in Roodeschool stond een mooie Volkswagen Up en na een proefrit naar de Eemshaven, waar net uit die uitgebrande mega-schip allerlei auto’s afgevoerd werden, waren we om. Na de Witte Tornado uit 1996, een Volkswagen Golf, moest het nu een witte Volkswagen Up worden. Met Jan Lijnema waren we er vervolgens snel uit en een week later sierden een witte Audi en een witte Volkswagen onze oprit. Dat was ja nog nooit gebeurd, dat we ons de trotse eigenaars van twee auto’s mochten noemen.

En dat bevalt allemaal prima hoor, daar kunnen we wel aan wennen. Al ontfermt Miranda zich wat meer over de Up waardoor ik mij uit kan leven in de sportieve Audi. Vanmiddag gaat bijvoorbeeld de reis naar Zoutkamp voor een uitgebreid BmB-interview. U zult aan het eind van de week kunnen lezen met wie en waarom. En zo dendert de levenstrein door alsof er niets gebeurd is de afgelopen weken.

Maar dat is natuurlijk niet zo. Want wat hebben we bijvoorbeeld genoten op het Wad. Een prachtig fotoalbum zal ons altijd blijven herinneren aan een onvergetelijke avond op de Wadstruner en de goede zorgen van de vrijwilligers van de Wensambulance. En aankomend weekend mag er hopelijk nog een mooie mijlpaal gevierd worden. Daar gaan we in elk geval wel voor. Dat weekend vult zich dus al weer aardig want ook nummertje 45 van de vrouw zal in familieverband gevierd worden.

Zaterdag jl. namen we bij het knisperend haardvuur al een kleine voorschot op het nakende feestgedruis samen met buurman en kaartvriend Johan. We konden dankzij de tot dusver heerlijke septembermaand ‘gewoon’ lekker buiten zitten na eerst een stuk spek verorberd te hebben die bij buurman op de Weber lag. Volgens mij was het dat stuk vlees dat mij in de nacht van zaterdag op zondag flink dwarszat met allerlei ‘zuurbrandens’ tot gevolg. Daar hielp geen melk drinken aan. Gelukkig lijkt zich dat ongemak inmiddels gestabiliseerd te hebben.

Waar we het nog meer druk mee hadden in de afgelopen weken? Met Kleintje Woodstock natuurlijk! Dat leverde immers in het Asingapark prachtige herinneringen op. Met uitzicht op de immer statige Hippolytuskerk ontstond er een heerlijk feeërieke sfeer vol love, peace en relaxtheid. Dit zijn de mooie dingen des levens, iets waar nog lang met een glimlach op teruggekeken kan en mag worden.

In de wandelgangen hoorde ik dat er voor volgend jaar een ander evenement op stapel staat maar het is natuurlijk niet aan mij om daar meer over te verklappen of uit de school te klappen. Het zal vast wel weer gezellig worden en wellicht over een jaartje over twee de derde editie van KW? Iets om naar uit te kijken!

Dit weekend begint de voetbalcompetitie weer, dat is weer een heel andere wending aan dit verhaal. Zal het ons als VV lukken om met vier mannelijke seniorenteams de wei in te gaan? Dat is nu nog in nevelen gehuld. Als altijd zal het weer een lastige puzzel worden om rond te breien voor onze teamcaptains.

Wat wel zo goed als zeker is, is dat ons vlaggenschip een mooie seizoensouverture speelt tegen de oranjehemden van De Fivel. Als voorbode van een prachtig seizoen vol met streekderby’s. Dus mocht het voetballen zelf niet lukken wegens een tekort of overschot aan spelers of interne blessures bij mijzelf dan wacht mij in elk geval een interessant schaduwprogramma om te volgen.

Maar ik zal niet te veel op lopende zaken vooruitlopen. Ik moet immers voor volgende week ook weer iets hebben om over te schrijven. Of dat gaat lukken en of dat wederom maandagmorgen rond klokslag acht uur plaats gaat vinden? De tijd gaat het leren! Maar the only way is wel Up natuurlijk dus we gaan er weer voor….

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69