Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Ook Kleintje Woodstock II daverend succes!

(Foto: Jannes Klaassen van Middelstum-Info.)

Vier jaar geleden kwam er een abrupt eind aan de eerste editie van Kleintje Woodstock in het Asingapark in Middelstum. Door noodweer moest de organisatie met pijn in het hart het festival stopzetten. Maar dat er een vervolg zou komen, dat stond toen al vast. Want het regende complimenten en loftuitingen richting de organisatie. Maar toen kwam corona om de hoek kijken met alle gevolgen van dien. Het heeft dus uiteindelijk vier jaar geduurd voordat Middelstum en omstreken zich kon verheugen op het vervolg. Maar die kwam er op zaterdag 9 september 2023. En hoe.

Van te voren waren de verwachtingen al hooggespannen. Dat bleek bijvoorbeeld tijdens de voorverkoopdag toen de 450 beschikbare kaarten binnen een paar uur waren uitverkocht. Iedereen keek uit naar het vervolg van de eerste editie waarbij destijds de legendarische Woodstock-concerten in Amerika van vijftig jaar geleden nieuw leven werd ingeblazen. Adel verplicht en de organisatie werd mede daardoor met twee vrouwelijke leden uitgebreid. Daardoor kwamen bijvoorbeeld de Hippiemarkt en de horecavoorzieningen nog beter tot hun recht.

Aan de voet van de statige Hippolytuskerk ontspon zich vanaf 17.00 uur een galavoorstelling waarin publiek en bands elkaar versterkten. Menig toeschouwer was verkleed naar het park gekomen en dat verhoogde de relaxte sfeer alleen nog maar. Dat kwam ook door de ‘ligbankjes’ die her en der in het park waren aangebracht en waar veelvuldig gebruik van werd gemaakt. In de eerste uren was er een weerzien met regionale en Middelstumer muziektalent met optredens van Woodpeckers, Family Tree en The Music Boys. De eerste twee bands traden zowel op het podium als op het kunstwerk in het park op.

En toen kwam rond 20.00 uur de hoofdact het podium betreden. DJ/VJ + band Woodstock Concours Hippieque traden maar liefst vier uur achter elkaar op in wisselende settings. Zij waren zelf ook al op tijd aanwezig ‘om te genieten van dit unieke en sfeervolle festival.’ Toen de schemering inviel kreeg het prachtig verlichte en aangeklede Asingapark wederom iets sprookjesachtigs, feeërieks over zich heen. De een zat rustig op een kleedje in het gras te luisteren, een ander trok de stoute dansschoenen aan. En natuurlijk werden in een soort van reüniesetting onderling oude herinneringen opgehaald. De uren vlogen voorbij en veel te snel was het al weer 00.30 uur.

De hoogste tijd dus om de man in wiens brein al dit moois zich vijf jaar geleden ontspon een quote te ontlokken. Als een van de organisatoren was Henk Medema een dag later nog danig onder de indruk van een prachtige avond: ‘Het was wederom Middelstum op zijn best. Echt love and peace, de hele avond. Ik heb geen wanklank gehoord. Waar een klein dorp groot in kan zijn. Wij als organisatie hebben gezorgd voor een mooie ambiance maar de aanwezigen hebben er een prachtig feest van gemaakt. Waarmee ik graag wil eindigen, is een mooie uitspraak die ik in aanloop naar deze avond hoorde: “Muzikale herinneringen zijn de bron van een eeuwige jeugd!” Wordt ongetwijfeld vervolgd dus!’

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69