Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

Tourschema 2023, Op zoek naar het zomergevoel in……

Wat is het een plaatje niet?

Jawel, ik mag weer. Voor de vierde keer op rij struin ik in een tijdsbestek van drie weken weer de nodige dorpjes in de omgeving af. ‘Bert Koster komt naar u toe deze zomer’, zo wordt deze rubriek ook wel eens spottend genoemd. Die benaming drukt bij mij de voorpret zeer zeker niet want het is immers zo en ik doe het met heel veel plezier. Even een ander werkritme zonder interviews en blogs maar observeren, fotograferen en misschien wel wat kwalmen met een toevallige voorbijganger of inwoner.

In de vroege ochtendstond parkeer ik de auto of mijn stalen ros in een plaatsje in de buurt om vervolgens wat rond te wandelen op zoek naar het bekende zomergevoel en de (toeristische) highligts van het gebeuren. Dit werk ik dan ’s middags uit in een zomerinstagrammetje qua foto’s en later die middag volgt dan het (reis)verslag. Hieronder de elf dorpen die voor de 2023-editie zijn geselecteerd:

Week 33:

Maandag 14-8:   Zandeweer – Eppenhuizen

Dinsdag 15-8:   Slochteren

Donderdag 17-8: Wehe-den Hoorn

Vrijdag 18-8:   Westerwijtwerd – Huizinge – Westeremden

Week 34:

Maandag 21-8:   Stedum

Dinsdag 22-8:   Grootegast

Donderdag 24-8: Ten Post – Winneweer

Vrijdag 25-8:   Een extra editie van Babbelen met Bert vanuit de stad Groningen

Week 35:

Maandag 28-8:   Godlinze – Bierum

Dinsdag 29-8:   Tjuchem – Meedhuizen – Steendam

Donderdag 31-8: Garrelsweer – Wirdum

Vrijdag 1-9:    Stitswerd – Rottum – Doodstil

Door de zijl een mooi uitkijkje op de Dollard.

Wederom een gevarieerd programma, ducht mie, waarbij de gemeenten Eemsdelta, Het Hogeland, Midden-Groningen en Westerkwartier worden aangedaan. En dit jaar een primeur. Ging ik vorig jaar lopend naar Kantens en door Middelstum en omstreken, dit jaar wordt de stalen ros meerdere keren van stal gehaald. Dat lukt natuurlijk niet bij het bezoek aan de jaarlijkse onbekende ‘dark horse’, in dit geval Grootegast, maar sowieso de vrijdagetappes kunnen prima fietsend worden afgelegd. Waarbij ik er vanuit ga dat we de dikste regendruppen achter de rug hebben.

Eens kijken hoe het met het aantal toeristen in ons gebied gesteld is. Krijgen we te maken met een house of is iedereen toch naar het buitenland gevlucht? De woensdag wordt steevast ingevuld door een gastcolumn of een eigen bijdrage en natuurlijk een vluggertjesgast. Deze dag kan dus mooi benut worden voor het thuiswerken.

Zin om een (deel van een) etappe mee te wandelen? Geen probleem natuurlijk wanneer u of jij een goed humeur meeneemt. En mocht ergens in een dorpje de koffie klaar staan? Ik kom graag even binnenwippen voor een snel en lekker bakje leut. Zoals mijn overbuurman pleegt te zeggen: ‘Bert Koster komt naar u toe deze zomer!’ En hij heeft er mirakels veel zin in. Hopelijk wordt deel IV net zo enthousiast ontvangen qua reacties en kijkcijfers als deel I tot en met III. Graag tot ziens!

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69