Bij de Molen
Knis Beheer
KOOZAA
Huitsing & Poort
Hotel 't Gemeentehuis
De Kleine Munt

De 25 vluggertjes van Hans van der Ploeg

Naam: Hans van der Ploeg 

Adres, Woonplaats: Geboren en getogen ‘Damster’, nu alweer 32 jaar woonachtig in Groningen. 

Leeftijd: 53 

Burgerlijke staat: Samenwonend met Merel, samen hebben we 2 kinderen van 17 en 19. 

Beroep: Accountmanager Sociaal Domein Gemeente Midden Groningen. 

Hobby’s: Gepassioneerd sport- en muziekliefhebber. Van voetbal heb ik deels mijn werk kunnen maken, ik padel en fiets veel de laatste jaren en ga heel graag naar concerten! 

Lievelingsgerecht: Kip met veel groente, met afwisselend rijst of pasta. Of alleen kip met veel groenten als er weer wat kilootjes af moeten. 

Mooiste film ooit gezien: Mooiste is niet de juiste benaming, maar Seven heeft wel veel indruk gemaakt, net als Schindlers List. 

Mooiste sportmoment ooit: EK ’88 winst Oranje! De goal van Bergkamp tegen Argentinië in Marseille was ook een euforisch moment. Kan me herinneren dat ik na die goal op m’n knieën een schuiver maakte over onze houten vloer. Beide knieën open natuurlijk.    

Mooiste boek ooit gelezen: Moeilijk kiezen, ik lees vrij veel, zeker in vakantie’s. Voornamelijk Scandinavische thrillers van bijvoorbeeld Jo Nesbo of Camilla Lackberg. Daarnaast nog wel voetbalgerelateerde boeken. 

Kijkt het liefst naar: Voetbal 

Beste popsong aller tijden: Niet te doen, maar enkele van mijn top bands zijn Black Crowes, The Cult, Spidergawd en Candlebox. Dan heb je gelijk een hele verzameling mooie nummers! 

Mooiste/succesvolste versiertruc: ‘Wil je een cola of heb je al verkering?’ is een mooi citaat van Herman Finkers. 

Mooiste plekjes van het Hogeland: Noordpolderzijl, daar kom ik regelmatig op de racefiets even koffie drinken. 

Favoriet vakantieland: Frankrijk heeft alles; bergen, zee, mooi weer (vaak). En als je de Fransen neemt zoals ze zijn, vallen ze best mee… 

Mooiste stad: Al 30 jaar ga ik met een groep beste vrienden elk jaar een weekend naar een stad. Ik heb dus al veel mogen zien. Rome heeft veel indruk gemaakt. 

Favoriete auto: Zoals Jan Jaap al zei; ik moet van A naar B en hij moet het doen. Zo denk ik er ook over. 

Waar heb je spijt van: Ik heb nergens spijt van, sommige keuzes in mijn leven zijn welllicht jammer te noemen. 

Wat zou je ooit nog willen doen: 2e huisje in het buitenland. En de mogelijkheid hebben om nog meer van de wereld te zien. 

Droomvrouw/man: Cliché, maar die heb ik al; Merel! 

Waar mogen ze je ’s nachts voor wakker maken: Voor iemand in nood en als m’n huis in brand staat. 

Hoogtepunt uit het leven: Teveel om op te noemen, zoveel bijzondere momenten schieten dan door mijn hoofd. Het leven is mooi! 

Dieptepunt uit het leven: De diagnose die Merel kreeg op 11 november 2014; uitgezaaide longkanker met een hele slechte prognose. Toen zakte ik letterlijk even door m’n hoeven in het ziekenhuis. Als ik eraan terugdenk, krijg ik weer kippenvel. Gelukkig kwam er net op tijd doelgerichte medicatie, ze is er nog steeds en dat is dan weer 1 groot hoogtepunt. 

Volgende vluggertjesgast en waarom: Pieter de Boer, directeur van Eemshout. Ik heb grote bewondering voor de nuchtere (Groningse?) manier waarop hij in staat is geweest na een faillissement toch weer een geweldig mooi bedrijf op te zetten en zich daarbij ook een sociaal bewogen ondernemer toont. 

Wat wil je verder nog kwijt: Nu je het toch vraagt; na 10 jaar in het mooie Hogeland te hebben gewerkt voor de gemeente, heb ik kort geleden de overstap gemaakt naar een andere gemeente. Ik bewaar hele mooie herinneringen aan die periode, temeer ik ook bij 2 mooie clubs als trainer-coach mocht werken: Viboa en CVVB. Inmiddels gefuseerd tot vv Winsum en sv Bedum. De warmte en het wederzijdse respect wordt echt gevoeld bij mij.

Bert Koster
Middelstum
info@bert-koster.nl
bertkoster1@gmail.com
www.bert-koster.nl
06-51715098
0595-552405
KvK nummer: 57250278
BTW nummer: NL001445322B69